Problémy po kyretáži

bianka0111
19. okt 2012

Ahojte, rada by som sa s Vami podelila a možno aj ukludnila...Neskutočná radost bola ked sme zistili že sme tehu...no netrvala dlho ...v 6tt zastal vývoj babatka a v 11 tt som podstupila kyret....
V nemocnici mi nasadali antibiotika každých 12 h z dovodu zápalu.....počas tých 14 dní som mierne špinila, mala bolesti ako pri menzese, čo si myslím že je asi v poriadu, len ma zarážala bolest na lavom boku a kríže.....v pondelok som bola opat na kontrole, kde mi lekár povedal, že to nevyzerá dobre, mám zapalený vaječník a silný výtok...tak mi nasadil 6h antibiotiká. Mali Ste niektorá zdravotné problémy podobného typu po zákroku? a zaráža ma, že stále nemám výsledky z hystologie, je tomu už 19 den a nič? je bežné, že výsledky meškaju? alebo niečo našli?
Tužim mat bábatko čo najskor, plánujem počkat 3 menštruácie a opat sa snažit, no bojím sa, že niečo nieje v poriadku

lucka1987
19. okt 2012

@bianka0111 mne robili kyrezat v 10 tt . vysledky z histologie dosli po 3 a pol tyzdnoch, je normlane, ze to trva tak dlho.. a zapaly som nemala, len mi boli preventivne predpisane ATB . hadam sa ti to upravi.. pila som alchemilkovy caj presne 6 tyzdnov po potrate , kazdy den po 1 litry ... potom som ostala tehu..

bianka0111
autor
19. okt 2012

@lucka1987 po tom si ostala tehu? po prvej menštruácii? no mne aj v nemocnici lekárka aj moj lekár povedali, že výsledky su do 14 dní...tak neviem...

lucka1987
19. okt 2012

@bianka0111 ano ostala.. predtym sa nam rok a pol nedarilo a potom som ostala tehu, a to sme sa ani nesnazili nejako. teda len raz jediny.. a to sa zadarilo. kompikacie som mala, mala som rizikove tehu, v prom trim som dva krat po 2 tyzdne lezala v nemocnici, tiez som o mareka takmer prisla, lekari uz nedavali nadej na prezitie a posielali na cistenie. ale akosi sa to zvrtlo a je tu , zdravucky a nas 😉
no ani jeden lekar mi nepotvrdil, ze to krvacanie, a rizikove tehu, je sposobene mojim necakanim a neurobenim si pauzu od potratu.. takze tak.
co sa tyka tych vysledkov.. ako pisem.. vtedy som cakala aj s viacerymi kockami na vysledky, niektore cakali aj 4 tyzdne.. histologia ti len potvrdi, ze slo o potrat, a pripadne aky druh, ale nezisti pricinu, preco sa to stalo... este pockaj, ak do tyzdna nedojdu zavolaj dokimu,

bianka0111
autor
19. okt 2012

@lucka1987 tak som rada, že ste to zvládli....ja som stále na pn a chcela by som ist robit o 1.11..,počkám 2-3 menzesíky a dúfam, že sa nám to podarí....ostanem hned na pn, a nepohnem ani slamkou 🙂

lucka1987
19. okt 2012

@bianka0111 ze " menzesiky " si ma rozosmiala.. 😀 tak silno drzim palce, neboj o par tyzdnov napises, ze mas // . 😉

bianka0111
autor
19. okt 2012

@lucka1987 no mám niekedy svoj slovník....menzesíky, gauč a jeho gaučence, moj drahý je bôčik a moja slečinka špenátik.... 🙂 ........aj ja verím, že v januári budeme mat sdrahým opat úsmev na tvári....ale tento krát si to necháme len pre seba, kým to nebude vidiet 🙂

katey
19. okt 2012

@bianka0111 ahoj, ja som mala.. a asi aj horsie. ja som podstupila kyret takto pred rokom (vlastne 21 je presne rok) asi dva tyzdne som bola ok, potom som zacala mat bolesti v podbrusku, ze som nevedela nic tazsie dvihnut. tak dva tyzdne ATB, tvarilo sa ze to preslo, tyzden som bola v praci a zase ATB, z ktorych mi bolo ale hrozne zle, inak lieky znasam dobre. potom mi nasadil biotermiu, z ktorej ma ale bolelo cele brucho, tak som to prestala brat (to bolo take "ozarovanie" teplom) uz som bola zufala, lebo som si myslela, ze z tych zapalov uz nikdy nebudem mat bejby. nakoniec som sa zacala nahrievat biolampou a uzivat wobnzym (zozralo to hrozne prachov, teda ja som zozrala v tom wobenzyme-3x denne 3tabletky 🙂 ) ale preslo to a od vtedy klop klop nic 🙂 tak drzim palce. a neboj sa. ja mam tiez neustale tahanie a pichanie, pre zmenu na pravej strane a podarilo sa nam, aj napriek tymto pereputam..

lucinocka
19. okt 2012

@bianka0111 na hystologii ti nic nepovedia v takom nizkom tehu..len ze slo o tehu..drzim prsty, ja som chvalabohu po kyrete nemala ziadne problemy, ATB a lieky na stahovanie maternice mi zabrali hned a klop klop ziaden zapal..ani pocas tehu s tym nebol problem, nalepilo sa plno inych ale nic spolocne s tym🙂 drzim silno prsty🙂

bianka0111
autor
22. okt 2012

@lucinocka
@katey
@lucka1987 baby, tak dnes som bola u gynekologia, hystologia mešká, pretože výsledky nie su ok....trochu, teda dost tomu nerozumiem, ale ani neviem, ako to napísať, na plode sa mi začal vytvárat nádor....či s plodu.....ja neviem, zostala som dost nervozna.....musím počkat do stredy, lebo toto mi vysvetlil len podla telefonátu, kedže začali zhánat moje výsledky, v stredu budu mat celu správu, viem, len že chcu po mne rotgen hrudníka????,načo do predele....a musím ist do BA....a podla slov lekára s bábom musíme počkat rok...........

lucka1987
22. okt 2012

@bianka0111 😒 tak tejto info som sa aj ja obavala.. mne doktor nvysvetloval, ze ked babo prestane rast, ale vyvyja sa len jeho urcita cast, alebo rastie plodovy obal ako u mna napr, ze je tam vzdy moznost nadoru, a potom sa to len dalej skuma, ci zhubny, alebo nie. neviem ci so to pravne pochopila teda... kazdopadne drzil silno palce, a daj vediet

maria1610
22. okt 2012

@bianka0111 z toho čo píšeš ide pravdepodobne o molu (mola hydatidosa), aj u mňa bola príčinou potratu v máji tohto roka 😒 - u mňa sa to teda na nezvrhlo, ale musela som často chodiť na odber krvi, či dostatočne klesá hladina Hcg v krvi a s bábätkom musíme čakať tiež rok

bianka0111
autor
22. okt 2012

@maria1610 ja mám krv v poriadku, to znamená, že by to malo byt všetko ok? a mala si ist tiež na rotgen hrudníka? načo? nevieš? moja sestrička tiež nevedela, že načo to potrebuju...

alison11
16. máj 2018

@bianka0111 Ahoj viem že to bolo už dávno pred 6timi rokmi,ja len že ako si dopadla?Tiež čakám na histológiu,zrážanlivosť krvi a anémiu nič mi nedali a pobolieva ma ľavý vaječník :-/ zajtra sa mám zastaviť pre výsledky v nemocnici kde ma čistili,tak som zvedavá.

tereziab
1. jan 2019

Ja som bola na kyretazi 31.12.2018 teda včera bola som 11tt+3dni dnes je to prvý deň od zákroku... Krvacala som len včera po zobudeny na izbe a mala aj bolesti maternice a pod bruška dnes už nekrvacam len špiným a bolesti mam len sem tam ktoré niesu silné ešte uvidím ostatné dni ako to bude len ma trápi jedna vec. Po zákroku ma strašne bolela krčná chrptica zdá sa mi ako by ma pri prenášaní na izbu nejako zle chytili alebo ma tam silno uderili.. Krcnu mam nemocnu a kvôli tomu mam teraz problém z dýchaním nevie niekto co by mi na to pomohlo a kedy sa žena po kyrete cíti ako by tam ani nebola?

alison11
1. jan 2019

@tereziab Tak mňa krčná chrbtica nebolela,našťastie a tiež som si myslela vdeň odchodu domov že super tak slabo som krvácala a sotva ma dačo bolelo,nechcem strašiť,ale ja som vyše 2týždňou mala akoby špinenie raz ráno inokedy k večeru proste stále trochu a prvá menzes akotak ale ďalšie som mávala oproti menzesom spred tehotenstva odosť silnejšie a bolestivejšie konečne sa mi to upravilo minulý mesiac od mája.26.4. som mala kyret.A taktiež som to brala ok bolo odišlo,ale potom čo moja švagriná 30.4. porodila doľahli depky namňa a keď som videla všade naokolo tehtotné a z kočíkmi ☹ Aj to som sa z toho len nedávno dostala vďaka psychiatričke.

bianka0111
autor
7. feb 2019

@alison11 ahoj.. Po dlhej dobe som zavítala...po všetkom ťažkom máme teraz už 5ročnú dcérku..narodila sa síce o dva mesiace skôr presne 24.12.2013 ale všetko sme zvládli a teraz sa z nej uz 5ty rok tešíme...

alison11
9. feb 2019

@bianka0111 Super,Ďakujem za správu,a som rada,že všetko dobre dopadlo a máte zdravú dcérku z ktorej máte radosť. 🙂

bianka0111
autor
9. feb 2019

@alison11 dakujem ak sa darí vám?

alison11
11. feb 2019

@bianka0111 Ďakujem za opítanie na nejaký čas to odkladáme máme stále behačky so synmi po lekároch ,tak by nebol vhodný čas na tehulkovanie a bábätko.

nila1111
21. feb 2019

Dievcata, prosim VAs ake antibiotika Vam boli nasade? Doma mam iba sumamed, mzslite ze si mozem nasadit?