Ahojte baby. 1.8. Som mala menzes trval 11 dni. Potom dalsi menzes prisiel az 1.10. Trval 9 dni a teraz zas v nedelu 25.som dostala menzes. Ale masakerne silny. Ja si nemozem ani riadne odkaslat kazdych 5 minut musim ist na toaletu a idu zo mna strasne hrce jak zrazeniny.. vymenila som gyndosa, ked som to povedala novej dr. ci mi nemoze urovit aj cytologiu, kvoli tomu, ze mavam hodickedy mimo menzesu krvacanie aj dva dni, potom napriklad dva dni nic a zas a stale dookola. Krize mi ide rozhodit ako ma stale tlacia. Brucho navrete. Nic tam nevidela, a ze cyto mi urobi az v januari po roku, lebo som tam nic nemala. Nieco uz na zmiernenie menzesu trosku zoslabnutie? Ja uz som na prasky ani chodit nemozem nikam
@lenuska9999 nie nemozem nic hormonalne kvoli velkym vnutornym krcovym zilam a fajceniu 🤦♀️
Vtedy treba vynechať cukor, kávu, živočíšne veci.. a skús čaje, tuším alchemika, rebricek, zazvor
@bobana297 ja mam teraz druhy mesiac tiez strasne silnu ms.druhy mesiac beriem duphaston.ja mam napriklad problemy so sliznicou,radtie moc rychlo a je nepravidelna.
nerobili ti sono? hormonalny profil?
sedim na uteraku,este stastie ze som pn,bo takto by som do roboty nedosla.
Mna baby hlavne zabijaju tie zrazeniny, co idu zo mna aj ked som na malej potrebe je to neprijemne, kedze citim, ako to zo mna ide. A hlavne tento krat mam ms totalne jasnu krv este som taky ms ani nemala vratanie tych zrazenin 😓
@bobana297 tie zrazeniny su z toho,ze je ms silna,krv nestiha odtekat.
@bobana297 toto by si mala ihned konzultovat s gynekologickou a necakat na zazrak. najskor mas nejake hormonalne zmeny, ktore sposobuju, ze ti nespravne "pracuje" sliznica maternice. Najprv zhrubne vystelka, neodlupuje sa a maternica sa necisti (to je faza, ked mas zrazu necakanu dlhu odmlku medzi menzesmi), potom sa to spusti, ale krvaca to uz nadmerne a nie je schopna sa vycistit a stiahnut (to je tvoj terajsi stav).
asi ako prvy krok budu lieky, ak nezaberu, tak cistenie. a potom ta vysetria a nastavia ti liecbu.
kamoske ked presne takto zblbol menzes, tak jej po vysetreniach (a cisteni) povedali, ze ma nabeh na rakovinu a musi teraz chodievat castejsie na vysetrenia. berie lieky, aby si udrzala spravnu cinnost maternice. ked si raz myslela, ako to uz ma ustalene a prestala ich brat, ihned sa jej to vratilo. tak uz neexperimentuje.
Takto sa móže prejavovať,aj endometrióza.Treba,to riešiť s gynekológom a nenechať sa odbiť...
Akurat som dovolala so sestrickou, lebo ako uz od nedele a nonstop hrudy zo mna, coz som uz o takomto case mala slaby ms. Ze ak buden nat aj buduci tyzden mam si zavolat a vysetria ma aj pocas krvacania. A ze to je nornalne, ked som nemala mesiac ms tak sa mi upravuje na 24 dnovy
@bobana297 gynex kúra aj 2x,nedám na to dopustiť.A tiež som chodila počas ms na injekciu na zmiernenie krvácania,ďalšie cykli.uz som vyfasovala tablety,s antikoncepciou som nesúhlasila kvôli snahe otehotnieť atď,ani mi to gynekologička veľmi nenutila.Po kyrete sa to zmiernilo,ale cca za 4 mesiace to bolo tam kde predtým,takže hormóny si išli svoje.Pomohla až tá kúra,trochu zmena životného štýlu a joga.Je aj hormonálna joga,väčšina gynekológov už to veľmi kvituje.
Berieš antikoncepciu ? Tá oslabí krvácanie. Mojej mame kvôli tomu gyn predpísala teliesko