Dobrý deň prajem.chcem sa opýtať, či sa tu nájde mamina čo prežíva to co mi. Malá ma 10 mes už od 3.5mes mala prvé dolne zúbky. Lenže ako tak mesiačiky pribúdali, tak pribúdalo aj zubkov. Do dnešného dna ich máme 10ks. A problém je v tom ,že jej začali ist 4 stolicky aj 4 očné zuby naraz!!!bola som s ňou u doktorky ,lebo dieťa mi ručí bolesťami. A nič nezaberá. Ani gély. Mame 4 druhy ani homeopatia. Dokonca ami nurofen. Skratka plače až ma záchvaty a pchá si do úst všetko čo príde a keď zakusi až sa zatrasie. Doktorka povedala, že musí vydržať. No ano musí,ale preboha uz je to 4 týždeň čo sa trápi bolesťami a chúďatko sa nevie zabaviť stále sa nosime ,ale už nechce byť nikde. Ani na rukách nic jej nevyhovuje zufala som už a verim že aj ona ma už toho dosť. Poti sa velmi . CRP norma pod 5 a teploty nema chvalabohu. Poraďte mi prosim co robit. Placem s nou uz
@leonidas8790 Ukamenuju ma tu asi ale nemas fenistil kvapky? Pred spanim 2-3x denne by som ich davala. Malo by ju to ukludnit. Ale cez den nedavat.
A cipky nurofen ste skusili?
Chladenu mrkvu, alebo uhorku?
Kup jej jantarovy nahrdelnik a daj okolo krku. Ale musi ho mat stale. Kamoska to dala a bol pokoj..potom skusila dat dole a povedala ze to boli jej dva najhorsie dni v zivote, dala zase jantarovy nahrdelnik a bol pokoj. Tak vyskusaj 😘
Mám jantarovy naramok uz od 4 mes ho ma fenistil som jej dala "lebo sa hlieni z tych zubov az v nej bubla a nic zeny naozaj nic skúste prosiiiiim nejaka poradit. Pls idem osaliet..😥😥😥
My sme mali s mladsou taketo horrory, do roka jej vysli vsetky zubky , kazdy jeden zub minimalne tri dni vysoke teploty. Ale nic ti neporadim len vydrzat, nam nepomahali ziadne geliky, chladiace hryzatka trosku ukludnili a od teploty nurofen , no a v kuse som ju nosila a tisila:😢
@leonidas8790 levandulu na upokojenie pri postielku a citronovou vodou potierat dasna, cim kyslejsie tym lepsie.... na gazu a jemne masirovat...
Koren fialky
My sme ju nikdy nepouzili, lebo zatial nebolo treba, ale starsie rocniky ju pouzivali pre nas
Skuste snad pomoze
@leonidas8790 ako davkujes fenistil? Kolko ma mala kg? Nepoznam dieta kt.nepomohol...ak je to taky des asi by som dala mojej aj dithiaden aspon pred spanim, mozno 1/3; on je silny. Pozri letak prip.sa porad v lekarni. Dufam ze nas to minie,aj ked som starsim som si uzila prvy zub.😖 pri druhom som nevedela kedy mu vysli. Aj ked od 3-4mes. V ustach vsetko nonstop vsetci. Vydrz dievca.
@hviezda21 na mojho najmladsieho fenistil vobec neposobil uspavacie.. Bral ho dlhsie, predpisala orl po liecbe hnisaveho zapalu usi..
@leonidas8790 urcite subto zubky? Dr pozrela aj usi, hrdlo? Asi ano, ale trva to nejako moc dlho..
Ja som si najprv myslela, ze rev syna su zubky, lebo si stale daval ruky do ust, slinil.. A nakoniec to boli usi, zistila som to tak ze mu pukol bubienok a vytiekol hnis.. (potom sa to este opakovalo)
Ak to nie su ani usi a urcite su to zuby, svokra mi vravela, ze ona detom davala na dasna citron, normalne potrela a velmi pomahalo.. Ja som to neskusala, tak je to len sprostredkovane.. Jedine poradit sa s nejakou zubarkou mozno?
Boli sme na ORL nic jej nenasli. Jantarivy náhrdelník ma.aj studené hryzatka a aj nurofen mig junior aj panadol vsetko vyskusane zial bez uspechu. Je to 😢
Mne poradila zubarka..nie gely nie bla bla..palec do 52ky slivovice a prejst po dasnach..dasno sa stiahne a zubok sa skor prereze..
Zober zubnu kefku a pomaly masiruj.
Aktivujes biele krvinky a prekrvenie...