Problémová predkožka u 9 mesačného syna

ninkababika
24. aug 2017

Ahojte. Ani neviem ci vobec mozem zakladat novu diskusiu ale k mojmu problemu som sa u ziadnej nedostala.
Stahujeme prekozku od 8m kedy nam to spravila prvy krat p. doktorka. Ide nam to paradne vobec nema predkozku zuzenu ani podrazdenu. Ide to krasne len to nechce ist uplne dolu lebo je este prilepena ale iba z jednej strany. Na jednej strane ide pekne dolu ale ta druha je prilepena v polovicke. Ma len 9m a vravy sa ze prilepena je lepsi pripad ako zuzena predkozka. Len chcem vediet ci ma niekto skusenost ked to drzi iba na jednej strane.

sashabb
24. aug 2017

@ninkababika nikam sa netreba ponáhlať, ma kopu času, takže vôbec nemusíš stresovať.
Mňa by len zaujímalo kam sa Dr. s tým ponáhlajú 🙄

ninkababika
autor
24. aug 2017

@sashabb To by sme mijej p. doktorke krivdili ona mu to len skontrolovala nic nestahovala silou. Len mi povedala uvolnovat a cistit jemu to ide tak vekde ze nemusim nic silit.

zinica
24. aug 2017

My mame presne taky isty stav, predkozka prejde uplne v pohode, bez zuzenia, ale je to cele prilepene na zaludi. Pytala som sa po okoli maminiek ako to maju oni a vraj podobne. Neriesim to, zapaly nemame, tak mu iba ukazujem, ze si ma natahovat pipika a verim, ze sa to odlepi uplne same.. A ma 22 mesiacov.

ninkababika
autor
24. aug 2017

@zinica ono to je prirodzene prilepene. Len ja sa bojim ci ja nerobim cosi zle ked na jednej strane viac ako na druhej.

zinica
24. aug 2017

@ninkababika ja si myslim, ze ked to tak ma prilepene len z kednej strany, ze mu to nejak nasilim neodlepujes, tak sa s tym absolutne netrap. Hlavne, aby sa mu tam spinka nezbierala a bude dobre 😉.

leanax
24. aug 2017

Ja riešim problém, že môjmu 4 ročnému sa to vôbec nedá pretiahnuť. Práve zajtra ideme na urologiu, strašne sa bojím, aby mu to nestiahli na silu. Ale ja mám pocit, že to má zúžené, jemu vôbec nejde žalud von ani ho nevidno. Bohužiaľ to naša doktorka zanedbala, lebo za 4 roky to neskontrolovala ani raz. Až na moje naliehanie sa len zo stoličky pozrela a hned nás poslala na urologiu. Ja som mu to od jedného roka pri každom kúpaní umývam a snažím sa preťahovať, ale nič nepustilo. Neviem či som to robila správne.

tatianka93
24. aug 2017

@leanax ja si nemyslim, ze je nieco zanedbane. Moj ma zajtra 3 a tiez mu to vobec nejde. Na preventivke to dr pozrela a ja som povedala, ze to nechcem riesit, ze ma este kopu casu. Vela chlapcom sa to uvolni az ked su starsi. Ak najdem ten clanok tak ho sem dam

leanax
25. aug 2017

@tatianka93 no dnes sme boli na urológii, stiahol mu to trošku silnejšie, plakal, bolelo ho to, ale ked sme už vyšli von už bolo OK, len teraz pri cikaní neskutočný plač, vrieska isto ho to štípe, bolí. Povedal, že to musíme robiť, keď sa chceme vyhnúť operácii. Inak to má v poriadku, ja som mu to zle sťahovala, teraz mi ukázal ako sa to má robiť.

tatianka93
25. aug 2017

@leanax ja neviem, ale ani nasa dr to nikdy nerobi nasilu len pekne pomaly pozrie. A ani mi nikdy nehovorila ako to mam robit, len ze ak to bude nasilu, tak mu mozem len ublizit. A slezovu kupel alebo slezovy krem ste neskusali najskor? A prajem malemu skore zotavenie

leanax
25. aug 2017

@tatianka93 škoda, že som si tento článok nestihla prečítať včera, určite by som s malým nešla na dnešné vyšetrenie... V článku je presne veta, ktorú mi dnes urológ povedal... Musíte mu to sťahovať, ak sa chcete vyhnúť operácii... Teraz už len pretrpieť tú bolesť a ďalej budem pokračovať tak ako píšu v článku.... často kúpať, zvlhčovať a sťahovať len tak aby ho to nebolelo a naučím ho sťahovať si to pri kúpaní sám, tak , aby ho to nebolelo. On sám cíti po kade môže...

leanax
25. aug 2017

Teraz sa hnevám sama na seba, že som dopustila takú bolesť vlastnému synčekovi... Neviem čo je správne a čo nie čo sa tohto chlapčenského problému týka. 😢😢

gin124
11. sep 2017

@leanax Hlavne jste robila velice zle. ze jste se ji pokousela pretahovat.

http://www.obrizka-chlapcu-cz0.cz/news/cisti-je...