Ahoj chcem sa opýtať má tu niekto problémy zo žalúdkom ? Napríklad niečo s papate a za 5 minút je to z vás všetko von? Keď nemáte WC po ruke stúpne vám tlak niekedy triaška a podobne problémy. A pritom sono, gastro,kolenoskopia všetko v poriadku. Má tu niekto takéto problémy ? Ďakujem.
@blamir to nemusí byť problém len so žalúdkom, celkovo s črevami, asi Ti chýbajú zdraviu prospešné lactobacily, ktoré udržujú správnu a optimálnu mikroflóru v črevách - treba teda užívať probiotiká, najlepšie prírodné ( probiosan je veľmi vhodný ) alebo jesť v tých ozajstných jogurtoch a acidkách....alebo máš možno baktériu e-coli, aj tá je za to zodpovedná ( nemávaš často, napr. zápaly moč. ciest? To s tým úzko súvisí...)
@blamir Ja sa trápim so žalúdkom od poslédného ročníka na VŠ. Ak mám menší stres, už ráno ma napína a to nemusím ani jesť. Ak niečo zjem, "vyhodím", alebo ma začne preháňať.
Mne jeden známy odporučil nalačno polievkovú lyžicu kvalitného medu, tak ten mi ako - tak zmierňuje trápenie.
Inak som mala všetky vyšezrenia negatívne.
A to pri kazdom jedle?
moze to byt psychicke, alebo intolerancia.. kamarat ma celiaku a pritom bol na vsakovakych vysetreniach a nic, no v krvi mal nieco mimo interval a to by malo ukazovat na celiaku.. tak mu spravili este raz tu rurku cez hrdlo (neviem ako sa to vola) - ze to dali hlbsie ako naposledy a tam uz to lekar videl...
podobne to mám aj ja, len ja nevraciam - nemám čo... ale s jedením je to bieda, zvlášť keď som pod stresom....nedám do seba ani hlt vody...ň
čo aký malý stres - hneď ma začne bolieť žalúdok....
@blamir to máš ty, tie problémy?
Ano pri každom jedle.Probiotiká som užívala viac než rok nepomohlo . Vyšetrenie na intoleranciu mám zasebou. A celiakiou mám tiež vysetrenu. Môj problém je ráno sa najem hneď po jedle si zapalim pôjdem na wc a je to ako tak pohode ale ak sa najem a nemám wc mám kŕče momente tlak 160/120/ tep 110 cca je mi ani opísať sa to nedá niekedy triaška a stáva sa mi že prestanem aj rozprávať cca 1 hod. A stále mám riedku stolicu 😞 už sa stým trápim cca 2 roky len teraz už strácam na váhe.
Nie chvála Bohu nevyvraciam žiadne jedlo ako pocit taký je ale všetko ide od spodu von.
Ja som mala nedavno problemy,nie az take samozrejme ako ty ale mne pomohli bylinkove caje,probiotika biopron a pila som kvalitny tonik po kuskoch a velmi mi chinin z neho pomohol na travenie. Ale hlavne psychika bola u mna velmi dolezita,behala som po dr a az ked mi naozaj kazdy dr povedal,ze som ok az vtedy som si postupne v hlave to dala dokopy,ze klud si zdrava.....🙂 mozno by si mohla skusit kvapky hylak. Mne tieto priznaky pripominaju aj crohnovu chorobu. U mna napr nezistili intoleranciu na laktozu ale ak si dam nieco s laktozou,krce a bezim na wx,takze som mliecne vylucila pripadne si kupim bezlaktozove. Nie vzdy vysetrenia nieco potvrdia.moj syn mal alergiu na bkm vsetky priznaky mal ale testy mu vychadzali ok,vysadili sme mlieko a po par dnoch bolo vsetko ok. Takze skus lahsie jedla,banany mne robili dobre,jedla som ozaj len kvalitnu sunku,chlieb a banany a pila tonik😁postupne jablcko,vyvar atd. Hlavne klud🙂
Sunku len kuraciu,resp morcaciu🙂
histamínová intolerancia bola vyšetrená?
Hylák pomáhal chvíľku cca 1 týždeň. Mlieko a mliečne výrobky už nepametam kedy som jedla.
histaminy by to podla mna mohli byt, kamaratke zistovali vyse roka preco ju stale prehana, boli brucho, tiez bola na vsetkom moznom a na nic neprisli az teda na toto a to prakticky moze zaskodit skoro hocijake jedlo, je malo veci, v ktore moze jest a vsetko hlavne musi konzumovat cerstve lebo cim dlhsie to jedlo tak povediac stoji, tym viac histaminu sa tam tvori. a myslim, ze to fajcenie tomu tiez nepomaha.
Histaminova into. Bola vyšetrená. Mala som podozrenie na karcinoid ale aj to negatívne.
stitna zlaza? nespecificky crevny zapal? nikotin podporuje aj hnacku aj busenie srdca aj zvysuje tlak...
vyšetrenie tenkého a hrubého čreva, ak ste neboli... skôr to vyzerá na hrubé, nakoľko nepíšete o zápchach.... tieto stavy bývajú do pár minút po jedle, najprv žalúdok a potom rýchly odchod na WC, postupné chudnutie = poväčšine zápal hrubého čreva....
aha, čítam, že na kolonoskopii ste boli, tak to by mohlo byť aj psychického rázu, žiaľ v dnešnej dobe celkom bežné....
Nemám pocit že by som mala stres a.t.d ono aj keď som v dobrej nálade ako že je fajn aj vtedy to namna príde. Je to ťažké.
žiaľ, dnes je často aj skrytý stres a človek si ho neuvedomuje.... viem, že je to ťažké, poznám to, viem sa vcítiť.... ale, keď už začínate chudnúť, tak to treba určite ešte riešiť, nájsť iného lekára-gastroentrológa, ktorý by to vyšetril znova a našiel príčinu tohto stavu.... prípadne zájsť aj za psychológom a overiť, či to nie je len v hlave, že sa najete a už rozmýšľate, či to na Vás znova príde a to je ten skrytý stres...
U psychológa som bola on povedal že som ok. No ja by som asi potrebovala Housa 😀 hmm asi si človek NATO má zvyknúť alebo ja už fakt neviem internista mi povedal pani ... ja vám neviem pomôcť skúste to inde.
Moze to byt nejake autoimmune ochorenie. To sa tazko zistuje a treba sa na kartu pozriet komplexne na vsetky vysledky a to maokedy spravia lekari lebo kazdy si riesi svoje oddelene.
@blamir podla mna moze ist o crevnu neurozu, ty realne pocitujes bolest, resp pocit ist rychlo na wc, ale nema to ziaden realny medicinsky dovod. Ked som dobre zachytila,fajcis, mozno by som zacala tym,resp pozmeniy nejako ranny rezim. Aj ten tlak ktory ti vybehne je skor psychickeho razu ale zas nie v tej miere, ze mas chodit k psychiatrovi. Skus si nieco o tej neuroze nastudovat. Inak ja sa uz roky trapim s vysokym tepom, mam nizky tlak a tep stale okolo 90, az cez. Absolvovala som vsetky vysetrenia, od kardiologie, cez endokrinologiu az po reumatologiu a nikto nevie z coho to je. Kazdy len skonstatuje,ze to nieje dobre,ale pomoct mi nevedia. Nastastie ma to neobmedzuje tak ako teba.
pankreas mas Ok?
Nemyslim si že to je funkčná porucha trávenia ale je to psychické, ja som mala niečo podobné a bola za tým úzkosť a následne panické záchvaty, to je ten tep a triaška a pocity na vracanie, odstrániť sa to dá len prácou so svojim vedomím a podvedomím, prečitanie pár kníh k tejto problematike mi pomohlo sa z toho dostať
Ak si absolvovala všetky tieto vyšetrenia a nič nezistili tak by to nemohlo byť psychické? Nemáš stres? Skús porozmýšľať kedy ti to začalo, čo sa vtedy zmenilo..