Ahojte. Mam takú malú otazku. Dufam, ze mi viete niekto z vas poradit. Liecim sa u endokrinologa od 15 rokov . brala som euthyrox 50, cely cas poctivo. Ale nedarilo sa mi schudnut a necitila som sa dobre. Uz asi dva roky ho neberiem a konecne som schudla 15 kil a vladzem cvičiť. V júny som bola na kontrole a vysledky bez lieku boli: tsh: 1,99 a ft4: 12,01. S manželom by sme chceli bábo a doktorka tvrdi, ze tato diagnoza neovplyvnuje plodnost. Je to pravda? Lebo všade počujem presny opak. A ked sa niekto z vas lieci na štitnu żľazu, mate pritom problem s vysokym krvnym tlakom?? Ďakujem za váš názor.
Ahoj ja sa tiež liečim na SZ. Beriem euthyrox 125 a lekárka mi tiež hovorí že v tom by problém nemal byť. Len že keď zistím že som tehotná že k nej mam hneď prísť A hej aj tlak mám vysoký hlavne srdcový. 🙂
Ja som sa liecila rok s euthyrox 25 a teraz som v 3 mesiaci a zvysila mi davku na 50mg aby bolo babatko zdrave. Ze si nevie prve mesiace hormon sam vytvorit. A tlak mam vzdy nizky. Drzim palce🙂
Moja sestra sa tiež lieči na štítnu žlazu, takisto berie euthyrox a má už 4 deti, problém s otehotnením nemala nikdy, takže neviem, ako to vlastne je, asi je to individuálne u každej ženy. Ale tlak mala vždy skor nízky ako vysoký. Inak takisto nemohla schudnút, ale po prvom porode pekne schudla a teraz si to udržiava v pohode, nemusí sa nejako obmedzovat a je štíhla. Držím palce.
ahoj, práve naopak, je potrebné brať euthyrox ak Ti ho treba, počas tehotenstva, budeš chodiť každých 6 tyždňov na kontrolu a dr. ti bude podľa krvných výsledkov nastavovať dávku. pri prvom tehu som začínala 25 kou a skončila na 75 tke.toto tehu beriem od začiatku 75 ku, po porode mám začať brať 50 tku. Teraz sa nesústre´d na váhu ale na bábenko. chudnúť budeš potom. to si aj ja teraz vravím, že chudnúť začnem až ked prestanem kojiť 🙂 veľa šťastia.
tento program upraví-zbaví veľa diagnóz
vyskúšaj 3v1=detox+výživa+chudnutie
http://ituconsulting.blogspot.sk/2014/08/nadvaha-ako-rychlo-schudnut_10.html
hodnoty mas teraz idealne na otehotnenie. tsh ma byt medzi 1-2, idealne tak okolo 1,5 a ft4 mas tiez krasnu hodnotu. nie je pravda, ze stitna zlaza neovplyvnuje plodnost. vysoke hodnoty a tym padom teda hypothyreoza sposobuje nepravidelny, predlzeny cyklus, prip. az vynechanie menstruacie a tym padom aj problemy s plodnostou.ale teraz mas hodnoty idealne, tak sup na plodenie 🙂 v tehu ti aj tak budu brat zase krv na tieto parametre. drzim prsty 🙂