Dobrý deň, chcem sa spýtať, poradiť ohľadom dosť citlivej témy, pretože už som úplne zúfala. Mám 25 rokov a nikdy som nemala podobné problémy gynekologického charakteru a už vôbec nie v takomto rozsahu. Koncom júna som začala vnímať problémy, ktoré spočívali v nepríjemnom zápachu z pošvy a v priesvitnom výtoku. Po návšteve gynekologičky mi bola zistená baktéria zvaná gardnerella vaginalis. Dostala som liečbu s vaginálnymi gulôčkami “macmiror complex 500” na 12 dní. Po dobratí liečby som dostala menštruáciu a znovu som pociťovala tie isté problémy. Takže opakovane som navštívila gynekológiu a oznámili mi výsledok taký, že mám znovu baktériu gardnerella vaginalis, navyše baktériu prevotella bivia , atopobium vaginae, mycoplasma hominis a rovnako pozitívnu ureaplasmu. Pohlavný styk som mala iba s mojím partnerom. Jemu vyšli pozitívne iba mycoplasmy. Naozaj som si to nevedela/ neviem vysvetliť ako je možné, že predtým som mala iba 1 baktériu a teraz toto všetko. Moja hygiena je úplne prirodzená, sprchujem sa 1/2x denne. A po prvej liečbe som mala pohlavný styk iba 1x s mojím partnerom. Bola mi nasadená rovnaká liečba vaginálnymi gulôčkami “macmiror complex 500” plus antibiotiká doxyhexal 200 na 20 dní. Počas celej liečby som brala aj probiotiká Gynimum. Doktorka mi povedala, že po dobratí liekov mám prísť na kontrolu až o 1 mesiac. A teraz nastala situácia, že liečbu mám dobratú a stále cítim rovnaký zápach ako na začiatku s výtokom. Preto mám pocit, že mi nasadená liečba vôbec nepomáha a naozaj nechcem čakať ďalší mesiac, nakoľko mám obavy, že budem iba mesiac zbytočne čakať a po kontrole mi aj tak znovu povedia, že nie som vyliečená. Preto sa chcem spýtať, či mi vie poradiť nejaký odborník, ako postupovať ďalej, či je ešte šanca, že počas mesiaca čakania sa môže niečo zmeniť...alebo či tu má niekto podobnú skúsenosť. Budem veľmi vďačná za každú radu, prípadne skúsenosť.
Ja som brala na useaplasmu mesiac doxyhexal a teraz mám veľké problémy s imunitou. Odporúčam si to liečiť aj nejak prírodne. Piť vela pomarančových štiav po dobratí antibiotík. A hlavne kvalitné probiotiká. A veľa vitamínov. Lieky často krát nepomôžu tak ako by mali.
No mne na bakterialnu vaginozu macmirror nezabral, iba dalacin vaginalny krem. Doxyhexal mi na ureaplazmy zabral. No jedine ist zas na vytery. Ja som na to tiez neskutoxne chytlava. Akurat som dobrala dalacin prednedavnom. Raz som sa okupala v jazere a jak som dosla domov, uz som sa citila. Ale zabral hned po prvej davke.