Je tu niekto kto má problém z prostatou, viete mi poradiť.
Mám tupé bolesti na hrádzi, navštívil som urológa vyšetrenie -( palpačné cez konečník , sono
odber krvi a moč ) .
Zväčšená prostata 90 ml , PSA 12,1 po vybratí antibiotík 14 dní PSA kleslo na 9,4 .
Určil diagnózu - BPH nezhubné zväčšenie prostaty , predpísal lieky TAMED 0,5/0,4 a kontrola o 3 mesiac .
Stačí na určenie diagnózy BPH takéto vyšetrenie .
nie je potrebné ešte MR či tam nie je niečo zhubné lebo bolesti pokračujú ďalej a pribudli bolesti chrbtice . Ak má stým niekto skúsenosť napíšte.
tak treba ísť s tým k inému urologovi, možno poradí, nuž ale držím palce v hladaní nového urologa, lebo malo ktorý chce zobrať pacienta z inej urologickej ambulancie
Mám 61 r. časté močenie najme v noci 2-3x som pozoroval už dlhšiu dobu ale .
v septembri som mal asi zápal močových ciest alebo akútnu prostatitídu , vysoké teploty pálenie pri močení , návšteva obvod. lekárky kde som dostal ATB takmer vo dverách , doniesol som síce aj moč ale netuším či sa niekto s tým vôbec zaoberal .
Týždeň som bral ATB problémy ustúpili ale po dvoch týždňoch začali problémy z bolesťami na hrádzi pri chôdzi a potom to postupne pribúdalo .
Dostať sa k urológovi s akútnym problémom je v tejto oblasti scifi .
gemerka17 ja som už za týmto lekárom cestoval pol republiky u nás sa dostať k urológovi je problém .
@pedro212 moj tatinko to mal takto a dost dlho, jeden den uz nemohol sam mocit, kateter a cakanie na operaciu. O dva tyzdne mal Termin na Laser v Trencine. Aj tak to bola hrozna tortura ten kateter a vymena po tyzdni skrz vysetrenia. Pred operaciou zase vymena a potom uz na dalsi den isiel kateter konecne von. Velmi to oslabilo svaly a musi tatinko trenovat cviky, pomahaju, uz moze dost byt bez tej vlozky. Takze com skor operovat za mna. Nech nemate kateter. Moj svokor mal iba den Problem a nastastie mali miesto. Takze kateter mal iba dva dni cca.
priateľ bol síce so semenníkom ale veď brala mu aj krv na onkomarkery, vám nebrali?