Problém s nepravidelnou menštruáciou

13. okt 2021

Zdravim, budem rada ak si to prečítate dokonca. Mám cely život problém s nepravidelnou menštruáciou pred 2 rokmi mi gynekológ oznámil že mám PCO a preto mám menštruáciu len 3-4 krát do roka. Od vtedy sa mi to trosku zlepšilo posledný rok mám skoro každý druhý mesiac. Čo je u mna veľký pokrok. S priateľom by sme chceli bábätko a nechranime sa už 3 roky vôbec. Ale pri mojom cykle bolo nemožné otehotnieť. Poslednú menštruáciu som dostala 25.augusta. Od vtedy zase nič , sex mávame tak každý 3-4 deň. Samozrejme nechránený. Snažíme sa o babo. Posledné 2 týždne pociťujem že ma dosť boli hlava , keď nie bolesť hlavy tak točenie hlavy. Bolia ma aj prsia ale to ma vždy bolia aj pred ms. Myslite si že mohol nastať zázrak a mohla by som byt tehotná? Test si robiť ešte nechcem bojím sa zase toho sklamania. Chcela by som vedieť od vás skúsenejších mamičiek či môžem byt tehotná ak naposledy bola ms 25.augusta. Ďakujem vam

fleur1111
13. okt 2021

Ja by som si ten test spravila.

vanda323
13. okt 2021

Ahoj, veď test si sprav. Za to nič nedáš a musíš bohužiaľ rátať aj s takou možnosťou že tam bude len jedna palička. Hoci zo ❤️ ti želám dve. Tak ak si veriaca veľmi veľmi veľmi sa modliť, a veriť viera a modlidba vytrvaleho veľa zmôzu. Prajem všetko dobree

ivca88
13. okt 2021

Ja som síce PCO nemala, ale mala som strašne dlhé cykli - cca 60 dnove.
Otehotnenie síce bolo tazke. Trvalo to rok. Ale predsa len sa podarilo.
Odsledovala som si ovuláciu ovulacnymi testami ( ale takými lacnejšími z koníku- bazaru) a vyšlo to.
Bola až na nejaký 35 deň cyklu.
Ale to by si ty asi skchrachovala, keby to robíš tak isto.
Ak si myslíš, že môžeš byť tehotná, počkaj týždeň a sprav si tehotenský test.
Mne prvý test ukázal 10 dni od dátumu danej ovulácie..
Držím prsty.

autor
13. okt 2021

Ešte sa chcem spýtať ak by som náhodou predsa len bola tehotná a posledná ms bola 25.8. v kolkom tyzdni by som bola ? Nebolo by to priskoro na moje príznaky ? Bolesť hlavy , únava a bolesť pŕs ? Ďakujem ☺️

ailiba
13. okt 2021

Ja by som tiež testovala... Aspoň skus. Keď máš príznaky (samozrejme nemusí to byť ono), ale ak je, tak by ti to druhu ciarku už ukázalo. Držím palce 👍, bolo by to super😎💗

snowflake07
13. okt 2021

Keďže pri tvojej nepravidelnej ms sama nevieš ,tak my to máme vedieť ?Prsia ťa vždy bolia pred ms a hlava ťa môže bolieť z toho všetkého.

autor
13. okt 2021

@snowflake07 zle sme sa pochopili ale je mi jasne že nie každá žena musí reagovať inteligentne veď treba si aj rypnut že? Veľa žien ma PCO nie som jediná na svete a chcela som len názor od skúsenejších ktoré si tým prešli , ty si vôbec nemusela reagovať na môj príspevok. Prajem pekný deň 🙂

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
domka222
13. okt 2021

Prepáč, ale to nie je o rýpaní. Pokiaľ si nespravíš test, čo ti tu ženy majú radiť? Ty najlepšie poznáš svoje telo a svoj cyklus

lenka188
13. okt 2021

Velmi tazko povedat. Ale ak mas priznaky, tak by teoreticky mal vyjst aj test pozitivny. Kedze priznaky suvisia aj so zvysujucim sa hcg hormonom. A ten by test uz mal zachytit. Ja by som skusila. Ale ak by aj nie, tak mozno by bolo fajn riesit otehotnenie aj s centrom asist. reprodukcie. Mozno by vedeli lepsie pomoct ako obvodny gynekolog.
@zazvorka87 pise, ze "sex mavame kazdy 3-4 den" to by snad mohol muz prezit, nie? 😀

autor
13. okt 2021

@zazvorka87 haha to si zle prečítala 😅😅každý tretí- štvrtý deň …😅😅😅😅😅😅😅😅

fleur1111
13. okt 2021

Ťažko povedať pri tvojom nepravidelnom cykle. Sprav si test a uvidis. Ja mám tiež PCO, takze ti rozumiem, ale odpoved ti dá jedine test. Ak sa už tak dlho snažíte, možno by bolo na zváženie aspoň konzultácia v CAR.

kikulienkadd
13. okt 2021

Ahoj,tiež som mala podobné cykly ako ty a keďže som odmietla íst do CAR, gynekológ mi povedal,že "už sa nemáme o čom baviť", prestala som to riešiť a o 3 mesiace som bola tehotná. Posledná menštruácia bola 28.12.2010, pozitívny tehotenský test cca 11.2.2011 a to som už mala nevoľnosti. Otehotnela som cca okolo 25.1.2011,termín pôrodu bol 18.10. Syn sa narodil 11.10. Práve mal 10.narodeniny. Držím ti palce! Či ti test ukáže tehotenstvo závisí od toho, kedy bola ovulácia, najlepšie 2 týždne po nej (v pravidelnom cykle je to obdobie vynechanej menštruácie).

sense
13. okt 2021

Ak by to boli tehu príznaky test ti to už ukáže à bol by to cca 5-6tyzden keďže sa to ráta od prvého dňa poslednej ms, aj to len hrubý odhad keďže si ovuláciu nesleduje a cyklus máš nepravidelny

hindakus
13. okt 2021

Mimochodom, nemal by gynekolog po 3 rokoch snahy o dieta aj niekam poslat? Máte aspon spermiogram?

trojnasobnamama
13. okt 2021

Podobne mam aj ja.Nam pomohol klostilbegit a potom aj metformin.Bez podpory to pojde ťažko.Ale sprav test mozno vystrelilo z motyky🙂

ziarifka
13. okt 2021

Ahoj, nemám síce PCO, ale cyklus mam nepravidelný 30-50 dňový a 1-2x ročne anovulačný cyklus. Podľa hlienu sa dá termín ovulácie krásne určiť. Obe deti mám na prvýkrát, termín pôrodu presne podľa mojich záznamov , deti som počala niekedy na 28 a druhe na 35 deň cyklu (veľkosť plodu podľa tých podrobných ultrazvukov presne sedel s mojimi záznamami, tp podľa poslednej menštruácie bol úplne mimo). Chcela som len povedať, že si skús sledovať hlienu naozaj dobre a budeš vedieť, kedy máš ovuláciu a či vôbec prebehla.

tara42
13. okt 2021

Priskoro na priznaky by to nebolo. Ja som mala tiez nepravidelnu. Poslednu som mala 15.9. a 1.novembra som sa odhodala spravit si test kedze uz 2 tyzdne som bola extremne unavena a boleli ma tiez prsia. Drzim palce. ✊