Problém s menzesom a strach z lekára

6. jan 2023

Ahojte..prepáčte že píšem takto ale potrebujem sa niekde zveriť..mám už dlhodobo problémy s menzesom a neviem čo mám robiť idem k lekárovi ale mám strach.. celý život som mala nepravidelny menzes.. odkedz som dostala v 15 rokoch nikdy som nevedela kedy príde.. predchádzajúci lekár chcel stále len antiku do mňa pchať ale to som.ja nikdy nechcela užívat.. vydala som sa a s manželom sme sa pokúšali o dieťa otehotnela som prvýkrát v 25 ale potratila som druhýkrát v 27, sa mi narodil syn ..pred pôrodom mi chodil menzes tak že aj dvakrar do mesiaca po pôrode zas naopak.. vynechávanie..volá som u lekara s týmto problémom naposledy pred rokom s tým že všetko ok zobral mi krv na profil ona nasadol duphaston.. ten som brala už aj v minulosti a moje telo naň zle reaguje..je mi z neho vždy zle..tak som ho nebrala že nechám to tak ..potom.som absolvovala dvakrát očkovanie na covid po očkovaní tri mesiace som aj covid dostala ..posledná ms v máji odvtedy nič..nemám ani.ovulaciu ..idem teraz k dr ale.mam hrozný strach čo mu povie..prečo tu ms nemám..mám ,34 rokov a moja stará mama presne v tomto veku prestala mať ms išla do prechodu ale ona mala aj cukrovku..ktorá je u nás akási dedičná..ja zatiaľ nemám...viem že mi nepomozete ale aspoň kus uklidnit alebo už ani nespim 🙁

pininka1
6. jan 2023

Mala som to iste co ty, presne, po druhom synovi v 30tke, zrobila mi hormonalny profil a v druhej.casti cyklu uz som isla.uplne do prechodu, minimum znakych hormonov. Urcite je dobre zajst aj na endokrinologiu, ale zial inak ako tym ze budes brat hormony sa to neupravi..ja som brala rok, konecne som mala.pravidelny menzes, ale nechcela.som viac ako rok brat, ked som prestala,otehotnela som tretikrat. Aj.po tretom porode menzes stale nepravidelny, silny ako cely zivot, ale uz na to kaslem.

autor
6. jan 2023

@pininka1 tiež vynechaval ?

autor
6. jan 2023

Lebo ja mám aj znížené libido..teda skoro žiadne
.v noci zle spím..aj návaly tepla mám..padajú mi vlasy a pokožka to je katastrofa

autor
6. jan 2023

A hlavne návalu zlosti..to má trápi najviac

pininka1
6. jan 2023

Ano, sem tam aj vynechal, ale ja mam zas vysoky testosteron, cize ja s libidom nemam problem, skod naopak. Urcite to ries, este si mlada.

anjelicek26
6. jan 2023

Ak mas podozrenie na predcasny prechod, takporiadny hormonalny profil a ak chcete este babatko, tak to musite posunut - na hned teraz... teraz sa este stimulaciou a monitorovanim cyklu da vela pomoct... a ten progesteron nejako vydrzis... nemusis ho vkladat vaginalne, da sa aj rektalne, ak teda mavas s toho mykozy...

doriiis
6. jan 2023

S prípadným prechodom neporadim ale nepravidelný menzes som mala odjakživa aj ja.Vyriesila to Mirena,vnutromaternicove teliesko a mám pokoj.

vulka
6. jan 2023

Prečítala si si to po sebe. Lekári Ti predpíšu lieky a Ty ich neberieš. Ty si lekárka? Inak to, že má žena cukrovku vôbec neznamená, že ide do prechodu skôr.
A neuvažovala si aj o zmene lekára?