Príznaky skorej menopauzy

lanka999
7. jan 2024

Chcela by som vediet ake su priznaky skorej menopauzy. Mam na mysli vo veku medzi 35-40r

lucia851
7. jan 2024

@lanka999 ja mám 38 a mávam nepravidelný menzes,návaly tepla,nespavosť a zmeny nalady

stellarstar
7. jan 2024

Nepravidelný ms chodila chodí každé 2 - 3 - 4 m, návaly, potenie, nespavosť, únava, nervozita, zábudlivosť, bolesti hlavy, trasenie sa, časté močenie, zmeny nálad, vypadávanie vlasov, nočné potenie, problém s koncentráciou, ukladanie tuku na bruchu, extrasystoly
Budem mat 44 a perimenopauze som od minulého roka

silvia2013
7. jan 2024

Mam skoro 49 a stale nic🙈.

yanni
7. jan 2024

@lanka999 to mas jedno, ci v 35 alebo 45, tie priznaky su zhruba rovnake.

yanni
7. jan 2024

@silvia2013 ja budem mat o apr tyzdnov 46 a tiez stale nic. Ale ktovie, asi je to lepsie tak.

silvia2013
8. jan 2024

@yanni hej ale musim dat dalšie teliesko

renata1405
8. jan 2024

@silvia2013 co mate prosim vas ake teliesko?

silvia2013
8. jan 2024

@renata1405 MIRENU aby som neotehotnela , kedze v nasej rodine je t take, ze muz na zenu pozrie a je tehotna, mam ho uz 20 rokov

yanni
8. jan 2024

@silvia2013
@renata1405 ja nemam ziadnu antiku a fungujeme v pohode. Antiku som zrusila v 2010 a deti mame vsetky planovane.

silvia2013
8. jan 2024

@yanni Myslim, ze je to každeho osobna vec.

yanni
8. jan 2024

@silvia2013 mozno to oddialenie sposobuje aj to teliesko. Mirena je hormonalna, cize moze tam byt vplyv. Mozno ked vysadis, menopauza pride.

yanni
8. jan 2024

@silvia2013 ved ale ja nic nevravim, kto chce, nech si da, kto nie, riesi to inak. Ono je to ako vravis, kazdeho osobna vec a ja som ti na to nepovedala ani mäkke f. Tak co tak zhurta.

silvia2013
8. jan 2024

@yanni nema ziadny vplyv, komunikujem to s lekarkou a nie jednou, mam kamarata primara na gynde.

silvia2013
8. jan 2024

@yanni nie je to zhurta, odpovedala som na tvoju odpoved, ze nemas zaidnu antiku a planujes deti. Tak my si to uzivame a preto mam antiku. Keby som mala sex 1x do mesiaca, ok,nic by som nebrala.

yanni
8. jan 2024

@silvia2013 to ti ale ani lekar 100% nepovie, kedze kazde telo funguje inak.

yanni
8. jan 2024

@silvia2013 tak ako si ty napisala, ze mas antiku, som ja napisala, ze ja nemam a tym to skoncilo. Nebol za tym nijaky iny umysel.

yanni
8. jan 2024

@silvia2013 ked beries antiku, tak sa neda urobit ani hormalny rozbor, kedze tie umelo dodavane hormony vsetky prirodzene pochody ovplyvnuju.

renata1405
8. jan 2024

@silvia2013 prosim ta a nepadaju ti z nej vlasy kedze obsahuje len progesteron?

silvia2013
8. jan 2024

@yanni ja mam teliesko, nie lieky
@renata1405 no ja mam riedsie vlasy od narodenia 🙂)) ale nie v pohode , nevidim rozdiel

qwert87
8. jan 2024

@lanka999 mam cerstvo po 36. Z hormonalneho profilu v novembri mi tiez vyšla. Mam nepravidelnu, niekedy az ziadnu ms (poldnove spinenie neratam), momentalne som ju naposledy mala v oktobri. Ostatne priznaky este nespavost, unavu, zmeny nalad.

yanni
8. jan 2024

@silvia2013 to je jedno, ci mas hormonalnu antiku v tabletkach alebo teliesko. Ucinok je rovnaky: obabrat prirodu. Kludne sa moze stat, ze ked antiku vysadis, menstruacie sa ani nedockas a nastupi ti menopauza. Alebo aj nie a mozno az o 5 rokov.

yanni
8. jan 2024

@qwert87 mojej mame kolegina mala tiez tak. V 34!!! sa telo zacalo blaznit a v 36 uz bola "hotova". Si pamätam, ked uz som bola starsia a zacali sa o tom rozpravat, ze aka bola rada, ze v tom veku uz mala odrodene (v tom case normalne, teraz su uz obe 70tnicky).

qwert87
8. jan 2024

@yanni ja som taka stastna ze som pred 8 rokmi dala prednost rodine pred karierou (mala som rozbehnutu slubnu karieru riaditelky v banke). Postupne sme mali 3 deti za 4 roky, vsetky na prvy sup. Chceli sme male vekove rozdiely, nech si to odkrutim naraz kym sa vratim do pracovneho kolektivu. Posledne som rodila v 33. Od 35 mi to zacalo haprovat, minuly rok to uz bolo viac a viac. Az nakoniec takyto ortiel. Necakala by som ani vo sne, ze pojdem do prechodu taka mlada. Ked mnohe v mojom roku po kariere este len zacinaju s rodenim, ja uz som za zenitom 😀. Antiku som odmietla, nikdy som ju nebrala a ani nechcem

silvia2013
8. jan 2024

@yanni nie je to jedno, pogugli. Opytaj sa gynekologov. Moja sestra ma 47 a stale nic, hoci neberie ziadnu antiku .

magic08
8. jan 2024

@stellarstar sme na tom podobne. MS síce pravidelná, ale skratila sa z 32 na 21 dňové cykly, zabúdam neskutočne, nespavosť, nočné potenie, búšenie srdca... Budem mat 44 a sledujem to posledné mesiace.

yanni
8. jan 2024

@silvia2013 ved ale to je spravne. Tvojej sestre jednoducho takto od prirodu funguje organizmus. Neuvplyvneny ziadnymi umelymi hormonmi. Ja tiez budem mat 46 a nic. Ziadne priznaky a vsetko fun guje ako svajciarske hodinky. Ja si presne odratam kazdy mesiac 28 dni a aj tak je. A presne viem, po 4-5tich dnoch je zase pokoj. Ty ked 20 rokov beries hormonalnu antiku, tak ti dr. ani nemoze urobit hormonalny profil, lebo ho jednoducho neurobi spravne. Telo ja nastavene na umely prisun hormonov: Keby si antiku vysadila, zbadala by si, ako tvoje telo zrazu inak funguje.

yanni
8. jan 2024

@qwert87 to ti verim. Toto sa jednoducho neda naplanovat. Ja mam kamosku, haprovat jej to zacalo v 36 a neskutocne dlho sa to tahalo. Az 4 roky. Ale tiez stihla 4 deti. Ja som posledne rodila mesiac pred 41. narodkami, teraz budem mat 46 a stale nic a celkom mi to takto aj vyhovuje.

silvia2013
8. jan 2024

@yanni ty mas asi lepsie znalosti ako moja gynekologička😱

budai
16. jan 2024

@stellarstar Dobrý deň,skoro všetky príznaky mám aj ja čo ste vymenovali,len u mna minuly mesiac vynechal prvykrat menzes uplne,dovtedy sa cyklus predlzoval a krvacanie tak 3-4 dni a drobné cysty mam v obidvoch prsiach.Tiez mávam spinenie po styku a medzi cyklami niekedy,o tyzden mam dostat menzes som zvedava ci sa dostaví.,na gyndu som objednana o mesiac,prve taketo priznaky som registrovala viac posledny polrok,tento rok budem mať 40. Mozem sa spýtat ci uzivate nieco? Ja by som preferovala skor na bylinnej baze. Ďakujem

stellarstar
16. jan 2024

@budai ahoj teraz neužívam nič, okrem vit D,C, a mg