Som v strese. Bolesť pri sexe, nepravidelná menštruácia, bolesť v krížovej oblasti. Chodím na preventívky. Chystám sa zajtra znovu, ale mam strašnú paniku. Prosím ukľudnite ma.
@vanilkovazmrzka ❤️
To môže byť zápal, endometrióza... Určite by som nemyslela na rakovinu. A ten nález väčšinou sa vývíja aj 10rokov, čiže keď chodíš na preventívky pravidelne, tak prakticky neexistuje, aby to bolo prehliadnute ešte v predrakovinovom štádiu (sú prípady veľmi agresívnej formy, keď to vznikne aj za rok - dva z normálneho nálezu na krčku, ale tie sú skutočne ojedinelé)
@bolarazjedna och ste úžasne ženy! Mňa hlavne tá bolesť trápi. Ale spomínam si, že už pred rokom na preventívnej som to doktorovi spomínala. Robili mi rozšírené cytostery a boli negatívne, len som mala candidu. A zrejme celý rok sa s ňou trápim. Lebo vždy bolo raz lepšie, raz horšie.
Tak držte palce a ďakujem ešte raz!
To všetko som mala pred mesiacom ja a bola to nejaká baktéria, dostala som ATB na 10 dni.
@zefyra ďakujem ❤️
To môže byt xy dalších veci. Ja by som nestresovala vôbec dopredu, teba dr povedať aké máš problémy a nech urobi všetky potrebné vysetrenia. Daj si urobiť tu rozšírenú cytologiu, ja si ju dávam každý rok robiť, je to oveľa lepšie ako tá klasicka, odhalí ochorenia aj v počiatočnom štádiu, čo klasicka nemusí. A zisti sa z nej oveľa viac veci. Pokial máš výsledky Ok nemáš prečo panikáriť
V prvom rade kľud, to je základ.
Nie všetko je hneď rakovina. Spôsobiť to môžu zápal, baktérie, ale aj trocha nie práve jemný sex.
@vanilkovazmrzka @bolarazjedna neviem prečo si tak veľa ľudí myslí, že rakovina sa vyvíja roky a ak človek chodí každý rok na preventívky, tak sa nič nedeje. Jediný rok som nevynechala preventívku na gynekológii, každý rok úplne top výsledky. A potom zrazu v jeden rok bum, nie zlé ale úplne zlé a do mesiaca hysterektomia a začiatok chemo. A žiaľ lekári na onkológii povedali, že toto je veľmi milný názor myslieť si, že ak každý rok je všetko v poriadku, tak sa nemôže stať, že za pol roka je človek pod kytkami.
Autorka, kľud, to bude s veľkou pravdepodobnosťou nejaký zápal alebo endometrióza alebo predčasná menopauza. Fakt nemusí byť všetko hneď rakovina a netreba si robiť stresy skôr, než človek nevie, aký má problém a či vôbec má problém. Držím palce.
@melanta viem ze sa nevyvija roky. Pisem ze ked to zisti do roka, ma vacsiu sancu na uspech ako po 5 rokoch. Este ze si pochopila pointu tej podpory a upokojenia 🤷♀️
@melanta ako som písala, sú ojedinelé prípady, kedy sa to môže rýchlo rozvinut z plného zdravia. Ale stále platí, že rakovina krčka maternice sa vývíja roky rokuce, predchádza tomu predrakovinovy nález, preto ak niekto chodí na preventívky pravidelne, dá sa to podchytiť včas, keď ešte stačí napr konizacia, ak preto sa prízvukuje tie prehliadky, lebo práve u rakoviny krčka maternice je možná úspešná prevencia (samozrejme aj formou očkovania, ale aj formou pravidelnej kontroly).
@bolarazjedna som aj očkovaná. Ale až niekedy v 19r. Vtedy to očkovanie prišlo a bolo strašne drahé. Zaočkovala som sa, lebo som mala zlé výsledky. Bolo to úplne počiatočné štádium. Brala som len nejaké lieky, nebolo potrebné ani ožarovanie. Od vtedy trpnem každú jednu preventívnu, keď si volám o výsledky z výterov.
Lekár mi vtedy povedal, že jediné čo môže pre mňa ešte urobiť je zaočkovať.
Vtedy som to absolútne neriešila. Ani som nepomyslela na niečo zlé. Nebála som sa. Možno som si ani neuvedomovala vážnosť situácie.
Bolesť je vždy počas sexu či ? Lebo tento problém som mala aj ja ale dr sa ma opýtala či to neboli viac počas plodných dní , tak som si to odsledovala a je to tak .hlavne v čase plodných už sa riešia aj polohy ktoré sú ok a ktoré už robia nejakú bolesť v podbrušku
@mariska1989 nie určite to nemá noc s plodných dňami. To nie je taka tupá bolesť, ale doslova ako poranený pošvový vchod. Dokonca ma raz aj nadtrhol. Ten vstup je tak citlivý a bolestivý, že to niekedy ukončíme hneď na zaciatku. Inokedy je to v pohode. Najviac to boli v polohe od zadu. Určite nie som suchá. Bola som dnes na vyšetrení, tak vyzerá to na infekciu. Skúsim zmeniť stravu. Síce sa spravujeme zdravo - veľa zeleniny, ovocia, ale aj sladké si vieme dopriať extrémne veľa. Tak možno znovu tá kandida. Trochu som sa upokojila, ale stále nad tým rozmýšľam. Roky ten istý partner, jediný, nikdy sme ten problém nemali. Sex bol vždy skvelý. Muž je citlivý, trpezlivý a chápavý.
Pardon za chyby v texte. Nečítala som po sebe
Tak držím palce . vyliečiť sa naporiadok .a možno by som riešila sem tam probiotiká zo spodu
Rakovina maternice
Bud kludna. Chodis na preventivky, aj keby nieco bolo, mas to podchytene vcas a vylieci sa to. Takze nerob paniku, kym nemas dovod.