Príznaky menštruácie

kukuleinka18
15. feb 2024

Ahojte, chcem sa spýtať, mali ste menštruáciu pri ktorej ste prvý den odpadli a cítili ste sa cely den slaby a na druhý den už to bolo lepsie ale pociťovala som slabosť celého tela. Môže to mat súvis s menštruáciou ? Aké vitamíny by ste mi doporucovali brat ak máte niektorá s tym skúsenosti ? 🙂 dakujem za rady 🙂

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kukuleinka18
autor
15. feb 2024

@taynee hemoplus naco slúži ? Nie, stalo sa mi to prvýkrát ani s tlakom nemával problemy. Jedine mám niekedy silnú menštruáciu. Teraz má napadlo ako hovoris doplniť zelezo. Je dobre si kúpiť v lekárni a vyskusat takto ?

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kukuleinka18
autor
15. feb 2024

@taynee mala by som si to zaobstarať alebo staci zelezo s vitamínom C ?

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kukuleinka18
autor
15. feb 2024

@taynee dakujem, dufam že to nejako pomoze a bude mi lepsie. Pretože včera som stresovala či ísť k doktorovi alebo je to z menštruácie. Nevies dokedy by už som mohla pociťovať zlepšenie ? 😁

majamat
15. feb 2024

samozrejme to moze byt z ms. od mlada mi byvalo 1 den zle. sice som vyslovene neodpadla,a le takmer ano, nevladala som chodit, vracala som, lezala som pred wc. moja mama takto aj odpadla a prebrala sa na pohotovosti.

kukuleinka18
autor
15. feb 2024

@majamat ako ste to riešili ? Stačia doplniť vitamíny ?

majamat
15. feb 2024

@kukuleinka18 nikdy som nic nedoplnala.
zavisi od priciny.
taketo tazkosti vyvolavaju casto hormony. tam nemas co doplnit. tak ako PMS? tak aj MS tazksoti na zaciatku krvacania mozu kolisat a nemusis mat kazdy cyklus rovnaky.

ak by si bola tak zavazne anemicka, ci mala zavazny nedostatok zeleza, asi by ti bolo zle dlhodobo. to ze ti je druhy den slabo, je uplne normalne po takom stave. samozrejme mozes mat aj anemiu, alebo nedostatok zeleza, vylucene to nie je, ale nebude to tak zavazne. len to samotne ti tento stav nesposobilo. inak by si mala tazkosti stale. aj ked sa krvacanie zmierni, krvne zasoby a zasoby zeleza sa nedoplnia za 1 den, cize stav by pretrvaval.

no ak si to teda nikdy nemala, nechaj sa skontrolovat gynekologom. hormonalne odchlyky toto mozu sposobit. a teda pricinou moze byt vselico, aj cysty a pod.
samozrejme hormonalne odchylky moze sposobit aj vselico ine - nachladnutie,s tres, vseobecne ak telo z nejakeho dovodu nefunguje dobre. tu sa tazko konkretizuje.
napr v zimnom obdobi mavame nedostataok vot D a hoci ten nemsui mat priamy vplyv na ms cyklus, ale ak to ma negativny vplyv na organizmus, potom aj cykls sa moze "zblaznit" a hormony sa zacnu produkovat inak. a uz nastavaju problemy.

kukuleinka18
autor
15. feb 2024

@majamat jasne, rozumiem. Ale pre istotu to zelezo doplním s vitamínom C. Uvidim ako mi bude 🙂 ale dakujem pekne aj za Vás názor.

majamat
15. feb 2024

@kukuleinka18 mala si niekedy nedostatok?

ja nedoplnam, lebo ja som nikdy nedostatok nemala. krvny obraz - vzdy nadpriemerne hodnoty.

diewcatqoo
15. feb 2024

Ano, odpadla som viackrat pocas MS. U mna to bola asi kombinacia nizky tlak, pokes cukru, vycerpanie a hormony. Raz to bolo tym, ze mi praskla cysta na vajecniku.
Zelezo mi nepomohlo, resp. nemalo nejaky zasadny vplyv na to, ako biedne som sa citila pocas menstruacie.

kiwi3
15. feb 2024

skusala si pupalku? ja som teda nikdy neodpadavala (poznam niekoho, kto to ma pocas menstruacie, takze urcite to suvisi). pupalka preukazatelne ucinkuje na pms a menstruacne bolesti, tak snad by to mohlo ovplyvnovat aj toto.

kukuleinka18
autor
15. feb 2024

@diewcatqoo tiež sa citim dnes biedne. Netočí sa mi hlava ale mám zimnicu a malátnosť

kukuleinka18
autor
15. feb 2024

@majamat nie vzdy som mala dobre výsledky z krvi

kukuleinka18
autor
15. feb 2024

@kiwi3 neskusala som to ešte nikdy, ale pocula som o tom 🙂

kukuleinka18
autor
15. feb 2024

@diewcatqoo môžem sa prosim spýtať po koľkých dňoch sa to zacalo zlepšovať ? Lebo dnes sa citim strasme unavene a slabo

diewcatqoo
15. feb 2024

@kukuleinka18 vacsinou prvy a druhy den som to mala hrozne. Obcas aj treti den, ale to sa stavalo vynimocne. Ale tie prve dva dni standard. Vela som kvoli tomu aj vymeskavala v skole, aj neskor v praci som si obcas kvoli tomu musela bravat dovolenku. Skusala som rozne doplnky, riesila som to velakrat s lekarom, ale nic nepomohlo. Pomohol mi az porod. Po porode super, ani neviem, ze mam MS.

kukuleinka18
autor
15. feb 2024

@diewcatqoo dnes som druhý den a oproti vcerajsku je to lepsie ale stale nie velmi dobre.