Aj je to už tu ...menzes blbne vlasy o ničom už, suchosť auz aj slabšie návaly a k tomu nevoľnosť ...od rána hľadám na nete príznaky . Píšu aj o nevoľnosti ....máte to niektorá ???mám 46 .....pomocccv
@deti95060810 ako u koho...mna sa na preventivke uz roky pytaju, ci nemam priznaky a mnohe kamosky domenstruovali uz tesne po 40ke.
urob tehot. test kvôli nevolnosti
@janulka1985 máš s tým skúsenosti? bežne kúpiš v lekárni?
Mne prvé začali návali,a vlasy padat. Potom už začal menzes vynechávat. Potom sa pridružila velká únava nervozita a depky. Ked to tak hodnotím,mestruovanie,tehotenstvo menopauza,tak tá posledná je najhoršia zo všetkých,lebo dlho trvá a dost ovplyvnuje kvalitu života,aspon umna.
@deti95060810 mozno v lepsich lekarnach maju ale da sa to objednat..ja som este nerobila mam 35 rokov zatial nemam priznaky menopauzy...
A tie co uz maju menopauzu ako vam zacali uplne tie prve zaciatky priznakov a kedy asi priblizne...
@lucia1974 mne v 40 prisla menopauza, gynekolog mi to potvrdil z krvi. Zacalo to navalmi a vynechavanim menzes az menzes skoncil. Navaly ale trvali asi len mesiac. A potom zrazu ked som sa s tym zmierila ze tak skoro, tak zrazu som mala priznaky menzesu, kozy naliate, chut na sladke, vyrazky..... Znova dr a krvne testy. Ked som si volala po vysledky, lekar bol sokovany, ale ze uz zasa niesom v menopauze, telo sa mi prebudilo 😁 vraj toto sa nestava..... Som rarita.
Inak priznaky ziadne, ani vlasy, unava, nic....ani vrasky nemam ziadne. Len chvilku navaly a strata menzesu.
@janinah ešte stále máš menzes?
Mne presne zacal menzes strajkovat v 46 rokoch, teraz mam 50, takze na veku nezalezi maju aj ovela mladsie, u mna zas bolo alebo je len silne potenie cez den, nervozna pre vsetko, ale dalo sa to zvladnut ale este som zabudla na uplnom zaciatku mi velmi vypadavali vlasy ale uz aj to prestalo.Navaly som nemala chvalabohu ani nevolnost, a vlastne ani neviem dokedy ten prechod trva.
@janinah moja teta prišla do menopauzy v 58 r má 3 deti a posledné tiež neskôr.
@deti95060810 bežne ho majú v lekárni, alebo objednaj cez net.
@simsalabim moja kamarátka sa snažila 5 rokov o druhé dieťa už jej blbol menzes otehotnela a do roka nečakane znova a po kojeni už nedostala menzes.Takze je od 39 r v prechode, ale majú to asi v rodine aj mama, sestra prišli skoro do prechodu
@lucia1974 všetko čo píšeš môže byť...lekár Ti spraví odber krvi na AMH, alebo hormonalny profil možno máš len nejakú nerovnovahu
Ja mám strašne PMS, v noci sa budím celá spotena, nervozita...ale menzes ako hodinky, ale tiež ma to už všetko obmedzuje a myslím, že to už je perimenopauza veď to už môže byť roky pred tým.
na úpravu menzesu je dobrý čaj Alchemilka....treba vyskúšať...
@retatka ako ti pomohli gynex kvapky?
Brala som HAK a zrazu menzes neprisiel. Tehotenstvo vylucene odberom krvi. Budem mat o chvilu 50, takze to fakt vyzera na menopauzu. Navaly tepla som mavala dlho, po najedeni, ci zvyseni tlaku, takze podla toho to nemozem posudit. Len mam citlive prsniky 🙂 Zatial som odmietla hormony. Prosim poradte, co Vam pomohlo prekonat tuto fazu.
@miriella17 na prsníky skúste pupalkový olej
@lucia1974 ano mam to aj ja, k tomu pocity na odpadnutie, zvýšený TK, úzkosť,
@deti95060810 niekto aj pred 40tkou.
ešte nemáš na to vek... to až po 50 tke nie?