Prvú menštruáciu som dostala ako 12/13 ročná. Teraz ma 23 rokov.
Môj cyklus je 21 dní. Menštruácia mi trvá 3 až max 4 dní. Menštruácia je vždy pravidelná. Jeden mesiac je taký, že ani o tom, že mám svoje dní. Ďalší mesiac mám klasické kŕče a cítim sa nepríjemne, ale vezmem si "Paralen" a do 30 minút je fajn.
Tento mesiac je však iný.
V sobotu počas sexu sme si uvedomili, že krvácam. Posteľ bol celý od krvi (dosť nepríjemná situácia). Podľa kalendára v ten deň mala začať moje dní (zabudla som, nesledujem to) Osprchovala som sa, dala si vložku a išla spať.
Včera tá vložka bola čistá. Ani kvapka krvi. Počas celého dňa.
Dneska ráno som dostala také príšerné bolesti, že som nevedela o sebe. Tie bolesti Vám neviem ani popísať. Ležala som na podlahe nohy pri hrude s plačom. Bolo mi nevoľno, nepínalo ma na vracanie ale nestalo sa tak. Ešte mi bolo teplo a potilo som sa.
Asi po pol hodine som sa dokázala postaviť na nohy. Dala som si "Paralen" (ako vždy pri bolestiach). Na to ma po pár minútach ma prešlo trieska, ktorá vydržala iba chvíľka.
Bolesti našťastie prešli, ale cítim v prednej časti hlavy tlak a som taká zoslabnutá, že letva môžem sťať na nohách viac ako pár minút. Podotknem k tomu, že vložka, ktorá bola čistá je teraz troška špinavá ale nie krvou ale hnedou tekutinou.
Toto je prvý krát za 10 rokov menštruácie, že som zažila niečo takéto.
Mali ste niektorá podobne skúsenosti? Myslíte si, že by som mala zájsť ku gynekologičke?
@mmoni89
Diagnózu ani nehľadám. Len ma zaujíma či niektorá žienka tým už prešla alebo ma s tým niektorá skúsenosti. Kedže toto je prvý krát čo takéto niečo sa mi stalo, ani neviem či je to normálne.
@22abigail22 riad sa tym, ze pre teba to normalne nie je. Smer lekar. On ta vysetri a usmerni.
@22abigail22 chapem,ale ani to.ci je to.normalne alebo.nie ti asi ziadna nepovie.A co u niekoho moze byt normalne ,ze mava silne bolesti,i teba nemusi.Preto.by som.sa.nespoliehala na nazory ale s bolestou o ta nuti.valat po.zemi by som isla preistotu k lekarovi
@22abigail22 ak nemavas bolesti a zrazu toto, tak nie, nie je to normalne, rovnako ako nie je normalne, ze pri beznej ms krvacas a teraz nie - takze nieco sa moze diat. ja by som uz bola u lekara.
@22abigail22 mozes ist rovno ku gynekologovi
@22abigail22 ja som jeden deň mala také bolesti... Išla som k doktorke a pichla mi niečo na uvoľnenie a bolo fajn od vtedy sa to nezopakovalo 🙂
@22abigail22 moze to byt cysta a utekala by som na pohotovost
Ku gynekologovi, a mala by si chodiť aj na preventivku 1x ročné, už máš dosť rokov na to že si nikdy nebola u gynekológa.
Rovno.na gyndu a.treba pravidelne.kazdy rok.
Ja som mala 4 menstruacne cykli take bolesti ze som musela byt na vekmi silnych liekoch.Nemohla som ani chodit,vyrazalo mi to az do konecnika.Potom akoby utal,prestalo to.Treba zvazit aj endometriozu ale to je na lekarske vysetrenie,to sa neriesi tu na koniki.
@candii
Viem, že by som mala chodiť raz ročne ale lekárov sa vyhýbam. Tam odkiaľ povodne pochádzam boli iba gynekológia (chlapi) a mám s nimi nepríjemne skúsenosti, že som si povedala, že nikdy viac.
@22abigail22 na gyndu určite chodiť pravidelne ale ja by som nesla stymto ku lekárovi. Môže to byt kľudne hormonálny výkyv a budeš mávať teraz väčšie bolesti alebo sa to už nikdy nestane pockala by som do normálne menštruácie a až potom ak by sa mi niečo nezdalo by som išla. Po ms sa objednať na preventívnu a je
@22abigail22 Treba si nájsť ženu-gynekologičku. Ja osobne by som ku chlapovi tiež nešla.
Mohol sa podráždiť krcok vtedy aj zakrvaca a bývajú pritomne tieto symptómy , nepanikárte a v rámci voľného času zájdi na gyndu
@22abigail22 ahoj, ja som mavala od zaciatku strasne bolestivu menstruaciu + zvracanie a hnacky. Az raz sa mi stalo, ze to bolo uplne ze brutal, presne ako popisujes - strasna nevoľnosť, napinalo ma na zvracanie, mala som zimnicu, triasku, nedokazala som sa postavit na nohy od bolesti, az som odpadla na wcku. Praskla mi cysta, o ktorej sa dovtedy nevedelo. Mala som 24 rokov a od 18tky som chodievala na pravidelne preventivky ku gynekologicke.
Takze na tvojom mieste idem k lekarovi hned zajtra. Na gynekologiu ti vymenny listok netreba. Len ak byvas vo vacsom meste, mozno budes mat problem najst lekara, ktory ta takto akutne vezme. V tom pripade by som asi sla na pohotovost.
Btw, mas 22 rokov, si sexualne aktivna - uz davno si mala byt evidovaná niekde na gynekologii a chodit na preventivky.
Takáto náhla silná bolesť mohla aj cysta prasknúť a mne pri tom praskol aj vajecnik. Takže určite nemocnica, aj keď je bolesť slabšia.
Urcite to ries, mne takto potvrdili endometriozu. Taka bolest, ze som omietku skoro zoskrabala. Nepodcenuj to.
Urcite lekar,ziadna z nas ti.diagnozu takto.nepovie