Ja už nevládzem žiť s touto bolestivou menstruaciou. Mam 25 a čím som staršia tým to viac bolí. Naozaj už nevládzem tie bolesti trvajú celý deň, za tie roky som vyskúšala snáď všetko čo mi dal dr a všetky babské rady, lieky, čaje, pila a jedla som zdravé veci celý cyklus a z bolesti ani neubudlo. Mam pocit ze už to proste nezvládnem, mám chuť sa v ten deň....
Prosím vás myslíte že by mi odstránili maternicu? Ja už som tak zúfalá ze mi je absolútne jedno co spravia len nech ma zbavia bolesti. A to momentálne menštruáciu nemám ale už teraz mám depky ze za par dni to príde
Ja mávam taketo isté bolesti, našťastie to trva "len" prvy deň ( velke krce,zavraty,vracanie, preháňanie, teply-studeny pot,migrena ..)
z liekov mi zaberaju jedine kvapky ALGIFEN aj to len minimalne.
Bolesti su horšie ako kontrakcie pred pôrodom ,
a to mi gynekologička slubovala,že po pôrode sa to zlepší.
Ešte keby sa nam podari čim skor druhe a potom to budem aj ja určite nejako riešiť.
Takže ja nijako neporadím a prajem vela sily !
🙂
@rozkvet1 ahoj, ja mam tiez silne bolesti,ale len posledne mesiace, odkedy uzivam progesteronove cipky. na bolest mi dala gynekologicka flector prasok,tak vyskusam, prave mi zacala ms.
maternicu si ponechaj, ja viem,ze je to velke trapenie, ja mam maternicu "choru",ale drzia ju pri zivote, aby som raz mohla mat dieta. budem mat 39 rokov. tak este vydrz, bolest raz prejde.
skus antikoncepciu, ja som mavala hrozne bolesti, a k tomu aj vracanie, hnacky, uplne ma to ochromilo, ale po antikoncepcii mi bolesti uplne zmizli, a ani po vysadeni sa nevratili, resp. su take, ze mi staci si dat magnezium
No u mna bolesti tiez strasne a teda aj hlava, aj brucho, aj krize, to na nervy. Ale mne jedine co pomaha je tento liek. Posielam ti fotku, to je moja rychla a jedina pomoc overena.
Chapem ta, ze myslis uz na kadeco, len aby si sa tych bolesti zbavila, ale myslim, ze su aj ine cesty ako to vyriesit. Bolo by dobre zrejme aj nejake dalsie vysetrenia porobit.
@zuzizu2 s tymto mam aj ja dobru skusenost.
Mne robi dobre, ked dostanem prvy den aj horuca sprcha, teplo na podbrusko, to vtedy mi je tak lepsie, tak akoby sa mi ulavi 🙂
tiez som mavala hrozne bolesti ale nechcela som sa pchat liekmi, siahla som po produkte pycnogenol od ecolife, dokaze mi dost dobre zmiernit bolest
urcite sa tie bolesti daju nejakym spôsobom stlmit, ak ich mas az take zle gynekolog musi vediet co s nimi
Pozri mas dve moznosti - laparoskopia na diagnostiku problemov (vacsinou su to zrasty v brusnej dutine, maternica, vajecniky ci hrube crevo napriklad nejako zrastene - u mna to bol zrast po slepaku ako dieta, priserne bolesti som mala pri MS - kym ich chirurg pocas laparoskopickej operacie (cysta) nenasiel a neodstranil... s rutinneho kratkeho zakroku bola skoro 2h operacia... odvtedy menstruacie bezbolestne... endometrioza robi inak presne to iste, co popisujes... takze aj to diagnostikovat, riesit. Moznost tretia nadupat sa hormonami a menstruaciu proste nemat, su tabletky, ktore beries cely cas a nevynechavas, proste nemas cyklus...ale ked budes raz chciet mat deticky, tak to zdiagnostikovat aj tak bude treba, takze by som zacala pri tom.