Priefuky vajcovodov

katuskamala
18. feb 2014

Ahojte. cakaju ma a chcem sa opytat tych, co maju skusenosti OTAZKA 1 - na priebeh a na co sa pripravit. mam si doniest nocnu koselu? alebo budem iba na koze a budem mat tričko? blbe otazky, no ked si mam predstavit ze budem na koze naha uplne tak asi umrem... OTAZKA 2 - tym, co to zabralo a otehotneli - mali ste problem u seba? lebo mo partner ma menej spermii, a som zatial ok, tak ci sa oplati ist... DAKUJEM za vas cas... velmi pomožete vasou skusenostou 🙂

iinuska
18. feb 2014

zalezi kam ides. Niekedy tam mavaju take plaste, ktore si mozes obliect, alebo si oblec nieco dlhsie, napriklad nejake dlhsie tricko

buba08
18. feb 2014

Ja som bola, nemusis si so sebou nosit nic a nebudes na koze, ale budu ta rontgenovat, takze ti zavedu zrkadla a potom ti 3x vstreknu kontrastnu latku a urobia 3 snimky, ci su vajickovody priechodne a jedna snimka je na maternicu. Nechcem ta strasit, ale je to velmi bolestive, ja som si pred vysetrenim dala ibalgin 400 a sestricka mi pichla hydrokortizon a novalgin.

mima3311
18. feb 2014

Ja to mám tiež za sebou... Žiaľ tiež nemám dobré skúsenosti. Bolo to veľmi bolestivé a nakoľko sa nepodarilo urobiť snímky tak lekár mi to musel opakovať 3x po sebe .-(( Na zbláznenie. A konečný verdikt lekára? Snímky sa nepodarili tak som musela ísť na laparoskopiu. Keby sa ma niekto dnes opýtal či by som to znova podstúpila: NIE! Keď som prišla domov som z toho dostala silný zápal a horúčky...

lia.m
18. feb 2014

Kedysi som na tom bola aj ja, musela som byt 24 hod v nemocnici a dali mi ich koselu, co sa tyka bolesti nebolo to az take hrozne dalo sa to vydrzat ,skor to bolo strasne neprijemne a robili mi aj laparoskopiu po tej mi bolo zle z narkozy a ci by som to este podstupila keby som mala na vyber?aj ked som bola v uplnom poriadku´, co sa tykalo priechodnosti, aspon ma mohol lekar poslat na dalsie vysetrnia do ambulancie kde riesia sterilitu a dnes mam krasne 2 deticky ktore za to stali 🙂

katuskamala
autor
19. feb 2014

@iinuska
@buba08
@mima3311
@lia.m dakujem vam. Do vcera som sa nebala... som pre buduce babo ochotna spravit cokolvek a ak to bude boliet aspon som na to pripravena... zevraj mi nieco pichnu tak snad to zmierni bolest.. :(

katuskamala
autor
19. feb 2014

@buba08 mudr mi vravel ze budem na koze... robia to aj inak?

lia.m
19. feb 2014

ano daju ti lokalku...mne to robili na rontgenovom stole akurat mi hore vypli nohy tak ako na koze..neboj sa neni to az take zle ako sa o tom pise,,, kazdy mame prah bolesti niekde inde...ked som bola na tom ja internet bol este v "plienkach" takze info som mala len co mi povedal lekar, cize dokopy nic 🙂 ..prajem vela stasticka...hlavne ovladni strach ten je ta najvacsia bolest.. 🙂

radina
19. feb 2014

mne ten rengen robili za ziva, bez utlmovakov, hrozna bolest, kedze ihlou zaviedli do maternice tu tekutinu, to bolo najhorsie, ten vpich ihlou do maternice 😖 ... potom ako sa dnu liala ta tekutina, tak to uz bolo akoby si mala silne krce,
nastasie to trvalo cele len 2 minutky....a to bola predomnou baba co od bolesti tak jacala, ze som skoro utiekla. 😒 .... potom som mala zvysenu teplotu a asi 2 dni som krvacala. uz by som na to nesla, iba ak do centra, kde by mi spodok umrtvili. 😝

magdus999
19. feb 2014

@katuskamala ja som bola na tom cca pred dvomi rokmi, nedali mi žiadnu injekciu a mňa nenapadlo si dať nejaké lieky. Nebolo to nič strašné - skôr silnejšie menzesové bolesti a mala som chuť sa dať do klbka, ale to nešlo 🙂 po tom sa mi podlamovali kolená, triasli ruky, ale to skôr zo strachu a stresu z toho, ako z bolesti a pekne som odšoférovala do práce, kde som normál fungovala

iinuska
19. feb 2014

aj mne to robili na rtg-stole, no ale ze by to vyslovene bolelo, nemozem povedat, ale bolo to neprijemne. Ale kazdy ma iny prach bolesti. Drzim ti palce

katuskamala
autor
7. mar 2014

Tak uz mam po. Nic nebolelo lebo si nic nepamatam :D dali mi aj nieco do zily nejaky oblbovak,kt moje telo prijalo vypadkom pamati ;)