Prosím Vás, kde v ktorom centre v BA prepláca zdravotná poisťovňa laparoskopicku operáciu ktorá má zistiť priechodnosť vajcovodov (prefuk?) zatiaľ čo som zisťovala v GIV-fiv a Iscare, tak 130, 190 eur... A pritom som citala, ze to preplaca poistovna zo zakona, ale tu evidentne nie... Nerobia to aj v normalnych nemocniciach napriklad? ☹
Poistenie mam na Slovensku, ale plati mi aj v Rakusku - to som si vybavila take potvrdenie a dostala som E-Card. Lenze stale sme pri tom, ze poistenie mam na Slovensku - Doveru. Chodim ku gynekologovi do Rakuska a nechapem, preco by mi jeho odporucanie nemalo platit - sme v EU nie v Uzbekistane... TAkze je to tak, ze ten ucet zaplatim a poistovna mi to preplati? Takto to funguje? Mne z toho Iscaru napisali, ze to stoji 180 eur, ale nepisu, ci to poistovna preplaca, ich to podla mna vobec nezaujima, dolezita je zena, na ktorej zarobia.
@dada_sepina neviem to nepreplaca poistovna v gyn fiv to stoji 100e ale mozes sa opytat.ci ti to preplatia...ale ked mas rakuskwho gyn nech ta on posle na to vysetrenie.robia to aj vo viedni...
idem tam v stredu aj s mojim partnerom, takze uz sa jasne spytam. ja som totiz chcela ist znova na profil, tak si ma zavolal a povedal, ze uz na profil nemam chodit a hned ma poslal do tejto kinderwunsch kliniky. zdalo sa mi to dost nezodpovedne, pretoze on este mohol so mnou vela veci vybavit, a nie hned ma tam odporucit, som z toho sklamana. takze v utorok si vypytam tento listok, ale ja mam taky dojem, ze to vobec netreba. ani do kinderwunsch kliniky netreba papier od gynekologa. a ty si na tomto vysetreni bola?
@dada_sepina vidis to na sk by ti urobili folikulometriu.zistili ci ovulujes. dali skontrolovat vajecniky a az postom bybta dali na kliniku...Ja nie ale som sa i to cas zaujimala.lebo som mala min rok robiki kyretaz a som sa bala.ze po kyretazi sa mi uochali vajickovody.tak som si chcela dat urobit tu priechodnost v gyn five.tiez robim vo viedni...ale som si ju nastue nedala robit.nebolo treba..preto troska viem o cenach a postupoxh mne ten gyn fiv prisiel ok...dala som si tam aj hor profil.
@dada_sepina ale odporucala by som Martin helios.ak to mas blizsie ako do brna..tam su miki a nechcu len peniaze..tam som si bola robit geneticke testy...a suoer aj velmi dobre referencie...oravda ze gyn fiv su taki ako na bez pase...len o peniaze im ide...ja som tam boal na vysetreni .lebo somnpotrebovala mat na tu priechodnost vysetrene chlamydie ureoplazmy a mykoplazmy a ten doktor ma hbed nahovaral na iui a to som chcela Tu priechodnost.preto mi to prislo ze jedno urobme hned iui bez zistenia priechodnojsti.ale na to som nesla
no, ja som predtym mala v bratislave gynekologa takeho ...., ktory mi ziadnu folikulometriu nerobil a tiez sa tam uz len ohanal s tymito letakmi z tychto centier. takze bola som rada, ze som sa ho zbavila, prisla som k rakuskemu a v podstate o 3 mesiace to iste, ziadna folikulometria. ale ja ovulujem, to nemusi zistovat, meriam si bazalnu teplotu, raz mi brala endokrinologicka krv, ci ovulujem, bola potvrdena ovulacia a okrem toho, ja ju velmi bolestivo prezivam, mam 4 dni velke bolesti, to viem kedy presne sa to deje... raz mi povedal gynekolog, ze mam "stastie", ked budem chciet deti, ze presne viem, kedy ovulujem a pozri... :(
a musis ist hned na prefuk? daj si urobit vysetrenie,kt,ukaze ci mas zrasty alebo cysty a teda ci je potrebne laparoskopiu podstupovat
a to su ake prosim ta?
bolo nam povedane, ze po horm. profile a dobrom spermiograme nasleduje toto... inak sa to neda zistit, ci su tam zrasty, iba touto operaciou..
@dada_sepina da sa to zistit vysetrenim,kt,sa vola hyfosy.....ja som na tom bola a na zaklade tohto vysetrenia mi zistili,že mam vsetko priechodne a nemusim ist na laparoskopiu
kde to robia a kolko to stoji?
ja som bola v gyvfiv a stoji to 125€
citam na nete, ze to nie je take presne, takze neviem sa rozhodnut, zakladam temu :D
@dada_sepina zalezinake mas poistenie a ak nemas musis platit.da sa urobit laparoskopia na kt ta musi ale odporucit gynaekolog a ak mas rakuskeho.neviem ci ti bude platit jeho odporucanie ale laparismopiu ti irobia aj v at...a tieto veci co si pisala stoja aj s pojistenim tolko...