Príčina anovulačného cyklu

23. aug 2021

Chcem sa opytat ak mam pravidelne ms kazdych zhruba 27-29 dni, je mozne ze nie v kazdom cykle je ovulacia? A ms prichadza aj tak v rovnakom intervale? Aky je priznak, ze ovulacia neprebehla (okrem vysetrenia u gynekologa).

meredith83
23. aug 2021

Ano je to mozne mat niektore cykly anovulacne. U mna to bolo tym ze ms bola velmi slaba a extra kratka.Ale nemusi to tak byt. Da sa zistit anovulacny cyklus aj meranim bazalnej teploty & ovulacnymi testami samozrejme

7lenka11
23. aug 2021

Menstruacia neznamena automaticky ovulacia. Ja som mala cely minuly rok ukazkovy cyklus, no lekarka mi oznamila, ze neovulujem. Dovod? PCOS

queen_el
24. aug 2021

Samozrejme. Ja som ovulaciu vzdy citila, ak som necitila tak mi aj meskali tyzden a ovulacia nebola…mozno raz za dva roky ci tak

mey8
24. aug 2021

Mne chodila ms ukazkovo roky, u dr. VZDY,, bezproblémov'' ukážkova, nikde nik nič nevidel. MS vzdy rovnaka 5 dni (3 silne az hrudy padali a ja ohnuta jak starenka, lebo krce a potom 2 slabe...) roky, x doktorov a nakoniec ked uz aj mne bolo divne ze 6rokov a nic. Tak dr. Jasne zahlásila: ci sa cudujem ked mam pcos ako prasa, a caste anovulacbe cykly.. Takže príčina anov cyk. je nedozrievanie folikulov tym padom nedochádza k ovulacii = nie je čo oplodnit=pcos.

roztlieskavacka
24. aug 2021

Samozrejme, pridám aj ja skúsenost-tiež od 12 rokov mam pravidelný cyklus nikdy žiadne mimoriadne krvácanie ani nejake bolesti ci infekcie, na preventívke vzdy všetko ok, diagnostika cez laparoskopiu-1 skoro nefunkčný vaječník kvôli endometrioze ktorú bežným gyn vyšetrením ci sonom nemožno zistit a diagnostikovať 🙂 ale ovulaciu mávam ale nie kazdy mesiac, podla toho ktorý vaječník ... u teba to moze byt kludne ako píšu vyssie-pcos, hormonálna nerovnováha, čokoľvek... ak sa Zrovná nesnažiš otehotnieť tak to gyn ani pravdepodobne riešiť nebude