Chcem sa opytat ak mam pravidelne ms kazdych zhruba 27-29 dni, je mozne ze nie v kazdom cykle je ovulacia? A ms prichadza aj tak v rovnakom intervale? Aky je priznak, ze ovulacia neprebehla (okrem vysetrenia u gynekologa).
Menstruacia neznamena automaticky ovulacia. Ja som mala cely minuly rok ukazkovy cyklus, no lekarka mi oznamila, ze neovulujem. Dovod? PCOS
Samozrejme. Ja som ovulaciu vzdy citila, ak som necitila tak mi aj meskali tyzden a ovulacia nebola…mozno raz za dva roky ci tak
Mne chodila ms ukazkovo roky, u dr. VZDY,, bezproblémov'' ukážkova, nikde nik nič nevidel. MS vzdy rovnaka 5 dni (3 silne az hrudy padali a ja ohnuta jak starenka, lebo krce a potom 2 slabe...) roky, x doktorov a nakoniec ked uz aj mne bolo divne ze 6rokov a nic. Tak dr. Jasne zahlásila: ci sa cudujem ked mam pcos ako prasa, a caste anovulacbe cykly.. Takže príčina anov cyk. je nedozrievanie folikulov tym padom nedochádza k ovulacii = nie je čo oplodnit=pcos.
Samozrejme, pridám aj ja skúsenost-tiež od 12 rokov mam pravidelný cyklus nikdy žiadne mimoriadne krvácanie ani nejake bolesti ci infekcie, na preventívke vzdy všetko ok, diagnostika cez laparoskopiu-1 skoro nefunkčný vaječník kvôli endometrioze ktorú bežným gyn vyšetrením ci sonom nemožno zistit a diagnostikovať 🙂 ale ovulaciu mávam ale nie kazdy mesiac, podla toho ktorý vaječník ... u teba to moze byt kludne ako píšu vyssie-pcos, hormonálna nerovnováha, čokoľvek... ak sa Zrovná nesnažiš otehotnieť tak to gyn ani pravdepodobne riešiť nebude
Ano je to mozne mat niektore cykly anovulacne. U mna to bolo tym ze ms bola velmi slaba a extra kratka.Ale nemusi to tak byt. Da sa zistit anovulacny cyklus aj meranim bazalnej teploty & ovulacnymi testami samozrejme