Priateľ je gambler

05041987
27. júl 2017

Ahojte baby mam obrovsky problem. Mam dlhorocneho partnera kt ma dom na hypoteku zijeme v nom spolu s nasimi 3 malymi detmi. A moj partner je gambler... viem o tom a stale to riesime. Ved to poznate obdobie ok a potom zase recidiva. Samozrejme dlhy k tomu ktore riesim len ja on len zaraba. Akoze nepoviem zarobit si vie slusne ale co s toho ked si tie peniaze aj minie? Nehra kazdy den ale vzdy ked zmiznu peniaze je to aj 400e naraz. A stale si vymysli ze treba tam a tam dat tam trebalo vyplatit a tak. Niesom naivna ale oni su fakt dobry klamari a stalr si to overim samozrejme sem tam sa stane ze nahovori niekoho aby ho krili a nakoniec som aj ta oklamana. Prniaze chodia na moj ucet uz nema ani kartu aj penazenku si skryvam no staci ze ju necham na 5 min pilozenu a uz vyberie aj 100e. Co ma vsak momentalne tazi najviac a marne hladam na to odpoved je: z minuleho zamestnaniaho vyhodili lebo ukradol 3200 e a chceli ho udat na policii. On sa zlakol a tak sa dohodli ze mu da rok na splatenie dlhu podpisali zalozne pravo na dom s hypotekou 67 tis. E . Hypo sa splaca aj ked sem tam sa stalo ze sme meskali so splatkou alebo tak kedmi ukrafol peniaze a nemala som skade zohnat 330 e na splatkukedze som este na materkej.koncom augusta uplinie ta lehota a on bema samozrejme na tu dlzobu nic. Co sa stane ak sa to nevyplati? Je mozne ze da bankapovolenie na predaj nehnutelnosti? Mozno sa v tom niekto vyzna a za kazdu radu dakujem

libawet
27. júl 2017

@05041987 nuž tak tu je viac problémov. Hypotéka na dom je predpokladám len na partnera. Tiež ten dlh, kt. má zaplatiť za krádež z min. zamestnania - to by bolo OK, lebo to bude splácať on a nie Ty. Tebe ide skôr o " spoločnú strechu nad hlavou ",ktorá Tvoja vlastne nie je, len môžeš o ňu prísť aj s vašimi spoloč. deťmi. Hej, môžeš, pretože ak partner je gambler, tak to k ničomu dobrému nepovedie. O chvíľu nebude mať na splácanie hypo + dlhu za krádež a vás môže čakať aj exekúcia. Ak partner nevie prestať hrať, čo asi nie, bola by potrebná liečba, lenže to by musel chcieť hlavne on. Na Tvojom mieste by som sa začala pozerať po náhradnom bývaní a chystať sa na najhoršie. Máš kam odísť?

misinka0611
27. júl 2017

No, pracujem / pracovala som ( momentálne som na MD v stávkovej kancelárii a každý den som sa stykala s ľudmi zavislakmi. Nie raz tam ženy na nich nadavali ze zas su tu a pod. takze v prvom rade mi je ta úprimne ľúto. A ty teraz riešiš jeho sracky. Dokonca ani manželia nieste. To, co sa stane neviem, nechcem tu zavadzať urcite poradia ini. Ale vyšetr sa naňho, ked dokázal toto urobiť aby mohol hrať, neviem kam bude schopní zájsť...

misinka0611
27. júl 2017

@libawet Plne stebou súhlasím 👍

05041987
autor
27. júl 2017

@libawet ano hypo je na jeho meno aj ked peniaze sme mali spolocne stale. Az do kym som neprisla na to co robi. Potom som si spravila vlastny ucet a odvtedy mu nedavam ani cent nakolko on mi na deti tiez moc neprispieva. A ano vystihla si to bojim sa o to ze prideme o dom. Ak bola splatka v omeskani tak koli nemu. Inak liecit sa zacal to mu paradoxne vybavil este jeho byvali zamestnavatel a nakoniec ho este okradol. Tak som sa hanbila ako fras. Aj keby som mu chcela fin pomoct neviem ako. Nemam tolko aby som.mu mohla davat a pracovat neviem ist pretoze som na md s 1 aporocnymi dvojickami nema mi ich kto postrazit a do skolky ich este nevezmu. Nelutujem sa ale ani nemame velmi kam ist mama byva s priatrlom a mm este maleho brata a byva u nej este aj mladsia sestra ktora si sice uz bude kazdu chvilu stahovat ale v jednej izbe s troma detmi neviem . Prinajhorsom tam pojdem ale neviem ci uz je ten najvyssi cas odist alebo sa este pokusit nieco zachranit. Koli detom otca miluju a je mi ich luto

ema234
27. júl 2017

@05041987 zavislost na automatoch je najhorsia zavislost a ludia sa z toho tazko dostavaju, fu mas to tazke.

dominika6
27. júl 2017

@05041987 ja budem hnusná...
1) na tvojom mieste si vymažem foto,takú hanbu by som neuniesla aby to vedelo celé mesto
2) s debilom mať 3 deti a strachovať sa že zajtra mi zaklope exekutor na dvere a vymení zámku?
3) mala si ho nechať dusiť sa vo vlastnej štave ..on sa nestará čo bude s vami,ty sa nestaraj čo bude s ním..zbal deti a adie..aj ked ti nebude paltiť ani cent výživné,lebo prehajdáka aj gate,radšej budem žiť a vychovávať deti sama a pokojným svedomím..ako s niekym len pre prachy..
4) sú to choré hlavy ktoré sa v živote nepoučia..a nič ich k tomu nedonúti..

libawet
27. júl 2017

@05041987 peniaze mu rozhodne nedávaj! Aj tak ich strčí do automatu, to nemá význam, len oberieš seba a deti o potrebné veci. Fakt od neho utekaj, toto nedopadne dobre. Ešteže si včas zasiahla s tým svojim účtom. To bolo prezieravé. Porozprávaj sa o tom s mamou, vie o tom? Možno by sa dalo v tom najhoršom k nej na nejaký čas odísť. Horšie je, že nejaké peniaze asi od partnera čakať nebudeš môcť, on v tom bude až po uši a sám bude mať čo robiť so sebou, svojou závislosťou a dlhmi. Nezabúdaj, že sú to jeho dlhy, jeho hypotéka, jeho krádež - Teba sa toto netýka. Rozumiem, že ho asi ľutuješ, je to otec Tvojich detí, ale tu bohužiaľ tá ľútosť nie je na mieste. On vás tiež neľutuje, keď hrá. Nezachrániš ho, musí to urobiť sám. Fakt choď od neho preč, inak stiahne so sebou aj vás.

6mia6
27. júl 2017

@dominika6 ona sa hanbit nemusi. Dala by som sem jehi fotku nech chodi aj po kanaloch.

bluka2
27. júl 2017

Ja by som poradila tu 1 izbu u mamy, kym budu deti vacsie a iba podat navrh na vyzivne cim skor (dobre zarobi? Hadam to vypocitaju z toho a ako to bude platit nech sa stara sam. Samozrejme by som s tymi peniazmi neratala, mozno nahradne vyzivne).

Kradnut peniaze u zamestnavatela? Je to chory clovek, zavislost asi posledneho stupna a bude ta aj deti tahat so sebou dole. Takze mysli na seba a na deti... Bud ultimatum alebo rovno adios. Cudujem sa, ze mas na toto nervy...

bluka2
27. júl 2017

@6mia6 ja osobne by som sa asi aj hanbila, ze s kym zijem. So zlodejom. Tiez by som fotku dala dole

dominika6
27. júl 2017

@6mia6 ona sa nemusí hanbiť? no mala by sa..ak má pud sebazáchovy

05041987
autor
27. júl 2017

@bluka2 dakujem za vsetky dobre mienene rady. Ultimata som uz skusala a asi ma nebral velmi vazne ak to robi dalej. Ano kradol a ano hanbim sa. Ale nie za seba ale za neho ja predsa nemozem za to ako sa sprava dospely svojpravny chlap. Ja niesom jeho matka ze ho musim vodit za rucicku. Vyplatu ma stale cez 720e plus si zarobi mimo na roznych fuskach.

1988majka
27. júl 2017

@05041987 ohladom domu hypoteky a pripadnej exekucie sa skus poradit v banke alebo na bezplatnej poradni - aj ked este nieste v exekucii ale snad by poradili lebo asi je to len otazka casu http://www.ske.sk/home/som-v-exekucii-a-potrebu.... Ma tvoj partner nieco co by mohol predat aby splatil ten dlh? Cokolvek? Ak nie asi by som sa na to vykaslala ak je dom len nanho napisany..a hladala rychlo nahradne riesenie /tiez tym sposobom ze predat z domu co sa da a vziat len to co by ste potrebovali docasne u mamy v 1 izbe alebo v nejakom podnajme ktory by som zaplatila z toho predaja veci/. Partner myslim ze nema ziadny narok protestovat kedze teba aj VASE deti uz pripravil o kopec penazi. Viem ze je to tazke ale dvojicky by som dala do jasli a sla by som pracovat.

05041987
autor
27. júl 2017

@1988majka cokolvek sa chcem opytat skusit zistit nic mi nepovedia nakolko nieaom ani len jeho manzelka a ano vsetko je len na jeho meno ja nefigurujem nikde. Jedine co mam je auto starsie ojazdene. V dome nema nic hodnotu 3200e a mame klasicky nabytok. Nic extra hodnotne. Dalsi pruser je ze moja mama nanestastie byva par domov od nas. Takze by sme neustale stretavali preto upenlivo rozmyslam ako to vyriesit. Nad podnajmom som aj ja uz rozmyslala no stale je problem v peniazoch jasle tiez trva nejaku dobu vybavit.

dominika6
27. júl 2017

@05041987 ty len furt rozmýšľaš,medituješ,špekuluješ...nekonáš..

načo čakáš?
niesi k nemu viazaná peniazmi,hypo,dlhom..teba obháňať nebudú..pekne chod k mame s deťmi,ak je to možné..a to že sa budeš stretávať s ním? a čo..aspon budeš mať k nemu dosah ak by nedával peniaze na deti..

prelom tú závislosť na ňom,na svojom pohodlí..
a si na omyle..ty sa o neho staráš ako o dieťa..varíš mu,perieš,staráš o deti a dbáš aby bol pod kontrolou,bez peňazí,aby nevyviedol další prúser...
pretože jemu zodpovednosť nič nehovorí

1988majka
27. júl 2017

@05041987 ak nieje nic tvoje a este v nestrazenej chvili ti berie peniaze tak treba z toho domu odist. deti to raz pochopia. aj starsi nabytok saty co nenosis alebo hracky co nepotrebujete sa daju predat sa symbolicku sumu. kazdy peniaz sa zide ( ale to nie na splatenie dlhu to len pre vasu potrebu). partner ma kedykolvek moznost sa liecit a ak to nechce tak potom ruky prec z lasky k sebe k detom a k nemu lebo uz vas taha dolu zo sebou. nemas mu ako inac pomoct len ze odides a mozno mu to dojde a ak nie tak aspon uchranis seba a deti od toho aby ste nemali strechu nad hlavou

deti95060810
27. júl 2017

je tu skupina pravnikov - možno by oni vedeli čo a ako....

05041987
autor
27. júl 2017

@deti95060810 a mozem vediet ako sa vola ta skupina alebo link nahodou?

05041987
autor
27. júl 2017

Ak odideme ako sa to riesi dalej musim ziadat o zverenie do mojes starostlivosti alebo su automaticky moje ? A takisto vyzivne sa riesi az po tomto?

mandala77
27. júl 2017

@05041987 https://www.modrykonik.sk/group/1900/detail/
to je skupina právne poradenstvo

yolo8888
27. júl 2017

Kvoli dlhu 3200 eur, vam nikto dom nevezme…je to prilis nepomerne a ziaden sud by to nedovolil…resp. ak nema viac dlhov ktore by presahovali hodnotu bytu, tak sa tato varianta nikdy nestane...ak to pojde na exekuciu, tak exekutor sa skor bude obzerat po hmotnych veciach, urobi zrazky zo mzdy a podobne. takze o dom sa bat nemusite, hlavne nerozumiem co to bol napad kvoli takej malej sume robit zalozko na dom?! Okrem toho v prvom rade ma zalozne pravo na dom banka, takze tam neni o com.

yolo8888
27. júl 2017

@05041987 deti nie su automaticky tvoje, tak ako matka aj otec ma pravo styku..pokial sa nedohodnete, bude musiet rozhodnut sud. rovnako sud rozhodne o vyske vyzivneho podla potrieb deti a podla jeho prijmov. ak teda chces aby o tychto veciach rozhodoval sud, budes musiet podat navrh.

05041987
autor
27. júl 2017

@yolo8888 samozrejme.ze ma viacej dlhov ale vsetky sa riesia... teda ja sa ich snazim riesit obvolavam posielam aj ked len ciastocne uhrady ale aj tak ani spolu ani zdaleka nepresahuju hodnotu domu . No dostal na vyber bud ho da na policiu alebo podpisu to zalozne ako poistku aby ho to viazaalok vyplateniu

mandala77
27. júl 2017

@05041987 Ty ho svojim správaním, že to za neho riešiš, udržuješ v závislosti. Nepomáhaš mu, aj keď sa to tak môže javiť, naopak. Títo ľudia musia spadnúť často na úplné dno a prijať zodpovednosť za seba a dôsledky svojich činov.

05041987
autor
27. júl 2017

@mandala77 ja si to uvedomujem ale takisto musim uchranit seba a deti aj pred nim a nasledkami jeho spravania. Je to lepsie roesenie ako nechat ho znicit uplne vsetko co nam este ostalo ci?

misinka0611
27. júl 2017

@05041987 Prosim ? Tym ze zaňho platíš dlhy zo svojich peňazí, zo svojej materskej, riešiš zaňho problémy tym sa akože pred nim chránis? urcite ma aj iné problémy o kt. nevieš a dozvieš sa vieš kedy? Az ked ti ramenaty zaklopú na dvere. Ty si musíš uvedomiť jedno. Ty si neni voči nemu viazaná ničím. Jedine tak deťmi a to sa da ľahko poriešit. Toto začni riešiť a nie dlhy partnera závislého kt. ta pekne využíva a este sa smeje, ze Sak ked prehrám partnerke dôjde materská tak jej z peňaženky ukradnem nejaké drobne...

mandala77
27. júl 2017

@05041987 lenže tým pádom nemá možnosť niesť následky svojich činov. Robíš mu medvediu službu.

05041987
autor
27. júl 2017

@misinka0611 nie samozrejme ze nie ja mu z vlastneho neplatim nic. Niesom sprosta preboha. Uz som pisala vyssie jeho vyplata chodi na moj ucet a ked este zarobi pomimo nieco co nieje az tak malo tak aj z toho mi dava avsak nie vsetko a tak ma nejake volne peniaze a ja ani meviem kolko kedze dopredu neviem kolko zarobi.

05041987
autor
27. júl 2017

@mandala77 jeho veci a dlhy a vsetko okolo platim z jeho penazi. Ja som mu povedala ze mu nedam ani cent eate praveze z jeho si odkladam ak by sa nieco stalo

mandala77
27. júl 2017

@05041987 Ty tomu asi nerozumieš. Ty preberáš zodpovednosť za neho tým, že to robíš (jeho peniaze idú na Tvoj účet a Ty to kontroluješ). Toto si má robiť on sám. Týmto sama prispievaš k tomu, že nenesie zodpovednosť za seba. To, že mu nedáš zo svojich, to je úplne jedno. Prečítaj si na nete niečo o spoluzávislosti.