Žienky má niekto skúsenosť? Pri preventívnej prehliadke mi gynekologička zistila HPV 18, na cytológii vyšlo ASCUS. Tie ktoré s tým máte skúsenosť, je možnosť že to samé zmyzne alebo sa to bude už len zhoršovať? Veľmi sa obávam rakoviny. Lekárka mi kazála užívať Papilocare a o polroka kontrola.
Dobrý deň, moja známa mala tiež, ale už aj nádor a vyliečila sa. Stojí to dosť veľa peňazí, ale dá sa všetko.
@kajka951 Aj ja ho mam. HPV je ako herpes. Ked mam psychicky narocne obdobie, tak sa objavi. Ked dobre, tak ho z vyterov nenasli. Ale on je uz navzdy, len teda nemusi sa to vzdy len zhorsovat.
@kajka951 aj ja som mala, odhalený v začiatočnom štádiu. Ale po roku sa to zlepšilo, vyšlo mi, že iba nejasné zmeny na krčku a gynekologička mi povedala, že podľa nej o rok tam už nebude nič. Robila mi aj génovú expresiu, ide o to, že bunky nevpustili vírus do vnútra (zafungovala imunita), čiže vírus sa nezačal rozmnožovať v bunkách - sám odíde. Čiže hlavu hore, treba to sledovať a ak sa o tom vie, pri najhoršom sa vie chirurgicky odstrániť kúsok krčka 🙂
@kajka951 ahoj ja som si tym presla od konca roka 2020 kedy som po porode mala prvy zly ster a vysokorizikove HPV. Uzivala som cisto prirodne produkty, pre mna su top a po pol roku som mala treti ster ok a po roku som sa zbavila aj HPV. Teraz v januari som uz mala vsetko ok. A takisto mi dr vravel ak je uz v tele virus tak nema zmysel sa ockovat🤷🏻♀️