Chcem sa poradit, ked ma zena narok na preventivnu prehliadku u gynekologa 1x do roka, je to myslene za kalendarny rok ?
Priklad - bola som na preventivke v oktobri 2021... Teda v tomto roku 2022 mam cas ju stihnut do konca roka alebo som ju mala stihnut do roka od poslednej prehliadky, cize do oktobra ?
môj gynekológ mi kedysi povedal, aby som prišla až po roku od poslednej prehliadky, inak vraj má problém s preplatením od poisťovne. Takže ak som bola napr. 1.11., tak ďalší rok mám prísť najskôr 2.11. Tak, ako píše @greta2017 . Keby som bola v novembri a ďalší rok prišla vo februári, tak mi ju nespraví.
Musíš ísť po roku od poslednej prehliadky. Každých 12 mesiacov to prepláca poisťovňa
Áno, aj mne dr. vravela, že nie skor ako o 12 mesiacov. Zubár (napr. ak meníš zubára) ti urobí aj skôr, stačí, že je to nasledujúci rok, môže to byť skôr ako o 12 mesiacov.
Ale u gynekológa to skôr nesmie byť, ako o tých 12 mesiacov.
A teraz, ak si mala prísť v októbri, to už nevadí, že prídeš neskôr o nejaký čas, v decembri, alebo potom január ďalšieho roka. Nesmie sa prísť iba skôr. Neskôr prísť môžeš.
no ja neviem dievcata, ja som bola vlani v oktobri a tento rok v septembri, sestricka povedala, ze tych par dni nie je problem, ked som sa objednavala
Musí byt rozdiel aspoň rok.. keď si mala nárok v októbri 2022 a pôjdeš napr. až teraz v decembri, tak na budúci rok budeš môcť ísť až v decembri 2023, skor nie.. čiže sa ti to tak poposúva
najskôr az po roku, ale zavolaj sestricke a opytaj sa
@veronika3110
@janetinka27
Mne akurát žensky hovoril , že sa to už po novom nerieši , že môžeš aj skôr ako po roku a tak má aj objednával
Ale radšej autorka si zavolaj , povedia ti presne
Vsetko zavisi od dohody poistovne s lekarom (gyn, obvodny). Vo vseobecnosti sa preventivka robi u gyn.rok od poslednej +1 den. U obvodneho kazde dva roky.
@nelca84 pozri je to Tvoj nazor ja sa s Tebou hadat nebudem, ale ak si vykaze prevenciu skor, tak po uzavreti mesiaca jej pride vypis zo ZP, ze je porusena periodicita a vykon nepreplatia... To, ze Ty si davas robit LBC je Tvoja volba, a platíš si to sama...ale vykon prevencie u gyn zahrňuje aj nieco ine
Pokial sa nemylim tak ten "narok" na preventivku sa rata po roku od poslednej kontroly. Teda nie skor ako v oktobri 2022 ale myslim ze dalsi rok sa rata od okt 2022 do okt 2023. V tomto obdobi to bude ako preventivka.