Ahojte, minule sme s kolegynami videli debatu ohladne preventivnej prehliadky a zistili sme, ze u kazdej prebieha inac. Mne napr. moj lekar zoberie ster z krcka, urobi ultrazvuk a kazde 2r posle na sono prsnikov. Krv mi neberie, hoci dlhodobo uzivam HAK.
Ako je to u vas?
Ster, ultrazvuk, kontrola prsníkov, každé 2 roky sono prsníkov. Tiež beriem HAK, takže krv mi berie vždy, na to sa určite opýtaj, keď tam budeš na najbližšej preventívke.
Sono,ster,kontrola prsníkov. Krv neberie
Ster , sono , ohmata prsia.
Krv nebere , tu mi bere obvodak 1x rocne.
Sono, ster. Kazde 2 roky posle na usg prsnikov. Krv mi veru neberie vobec...
Ak sa ti niečo nezdá, opýtaj sa lekára prečo to robí tak ako to robí. Určite bežne nevysvetľuje svoje zaužívané postupy. V prípade, že ti to nevyhovuje, zmeň ho. Preventívna prehliadka sa môže líšiť vo veľa veciach v závislosti od stavu pacienta atď, takze takéto zisťovanie ti je na dve veci.
Neviem, ako to je inde, ale ja chodim v Bratislave k mudr. Millymu a tam to prebieha zakazdym tak, ze si sadnem, popyta sa ma, ci nemam nejake zdravotne problemy, ak ano, tak ma pozrie a vysvetli postup, ako to preliecit. Potom skontroluje prsia, vypise recept, ak mi treba a odchadzam. Proste najnutnejsie veci, ziadne zbytocne omacky okolo, zodpovie na co sa pytam, za mna spokojnost.
A co robi inak?zavisi aj od veku pacientky.mne berie aj krv a raz do roka mamogr