Prevencia - zápal močových ciest

herecka5
3. sep 2024

Ahojte, často mám zápal močových ciest a močového mechúra. Naposledy som mala v marci tuším, ale niekedy aj teraz pociťujem nutkanie na močenie. Poslednýkrát čo som mala, to bol iný extrém. Musela som ísť na pohotovosť, tam mi zistili že mám bielkoviny v moči, mala som bolesti ladvín a kŕče v podbrušku. Vypísali mi biseptol (najprv som užívala Zinnat, lenže som dostala silnú alergickú reakciu). Odvtedy som bola už aj u urológa, tam mi zobrali vzorky a ciev. moč, ale mala som všetko v poriadku. Takto v lete to je fajn, len sa obávam, keďže pomaly už bude chladnejšie, že sa s tým budem musieť trápiť zase. Chcem sa Vás spýtať, že či máte s tým už skúsenosti, resp. čo uživate na prevenciu? Kamoška mi toto odporučila (viď fotku), neviem či to naozaj zaberá. Brala som brusnicový extrakt, voľnopredajné lieky od phytopharma ale nejak mi nezabrali. Ďakujem Vám za každú radu!

andrea_82
3. sep 2024

Mne najviac zaberal obycajny urologicky caj. Akonahle som citila nejaky aj maly naznak, ze mi ide nieco byt, tak som si ho uvarila.

petronelaproki
3. sep 2024

Ja som mala casto, az mi urolog predpisal urovaxom, nieco ako imunoterapia na 3mesiace, od vtedy je to ok , vynimocne ma to chyti, hlavne ked zanedbam prevenciu, bose nohy a chlad... Ale viackrat ma zachranil extrakt z kapucinky ( ak uz som mala blby pocit ze uz to na mna ide),je to prirodne atb, v takom pripade uzivam 2-3 dni cca kazdych 8 h, 1.davku davam dvojnasobnu

levantinka
3. sep 2024

Nejedz sladke a jedz zdravo. Doporucujem uzivat kapucinkovu tinkturu par tyzdnov a vzdy potom pauza. Alebo propolisovu. K tomu je fajn obcas vypit cistu brusnicovu stavu. Je kysla ale neried vodou. Nechavaj posobit v mechuri.

koticka
3. sep 2024

Prevenciu všetko brusnicové. Pri prvých náznakoch zápalu nasadiť vysoké dávky D-manozy a k tomu Urolesan.