Ahoj baby, prosím poraďte, čo u Vás najviac zabralo pri počiatočnom štádiu (snáď iba vonkajších) hemoroidov, resp. nejakú účinnú prevenciu... Nie je to zatiaľ nič hrozné - len občasné štípanie a mierne zdureniny - no snažíme sa o prvé bábo a chcem to preliečiť, resp. podchytiť čo najskôr, keďže tuším, čo ma čaká v plánovanom tehotenstve 😕 So zápchami problém nemám, trávi mi dobre, takže to bude skôr genetikou a sedavým zamestnaním... Dnes som začala brať Mobivenal Micro. Ďakujem za všetky rady 🙂
stačí prestať jesť maso, alebo ho aspon obmedziť. odkedy jem len ryby a občas si dám iné maso som ok. Z výrobkov jem kvalitnú šunku.
@gruis mne sa veľmi osvedčilo pravidelné užívanie psyllia, napomáha zmäkčeniu stolice a potom sa na konečník nevyvíja taký tlak, takže problémy s hemoroidmi vtedy nemám.
@aristka Ďakujem, tie cviky skúsim pozrieť.. Pomôžu aj celkovo posilovačky na brucho a zadok? Lebo som zlenivela, ako som s mm.. 😒 Možno aj tam je problém, že som celkovo ochabla..
Podobne som pri manželovi začala jesť oveľa viac mäsa a pravdupovediac ide mi krkom, asi budem variť dvojmo 😀 @dannaniella Prečo mäso vadí? Kvôli zloženiu, alebo zahusťuje stolicu?
@nikawero12 Presne toto som kdesi čítala, že muži majú hemoroidy, lebo dlho vysedávajú na WC, ženy príliš tlačia.. aj ja, aj keď netrpím zápchami, keď napr. niekam idem, tak tlačím na pílu, aj keď by som možno nemusela.. To je hlúpy zvyk.. 😒
Baby, mali ste s nimi problémy aj ako bezdetné alebo až po pôrode.. lebo všade čítam, že sa objavujú v tehu či po pôrode, tak či som výnimka.. 🙂
@gruis mne sa sparavili počas tehu a po pôrode ,je to tlakom na konečník a problémom zo stolicou ,počas tehu ,mala som s tým obrovské problémy ,ale po čase a dodržiavaním a cvičením panv.dna sa to krásne upravilo a to jem aj mäso ,ktoré nemá na to žiadny vplyv ,je to o tuhosti stolice ,pevnosti žíl a zvierači konečníka,ktorý sa pri cvikoch panv -dna tiež sťahuje a rozťahuje tj precvičuješ aj jeho a tým pádom ,keď akoby spevnie ich stiahne ..... čo ti poviem ,po prvom pôrode som cvičila a aj počas ďalších dvoch tehu a nemala som s nimi problém ,plus ani problém s pomočovaním po pôrode ....cvič denne a bude to ok...
Ahoj ak sa mozem pridet ja som ho mala po porode a stale mam akysi problem
Sa ho zbavit tak by som poprosila o radu. Je to tym tlakom mam
Problem ao stolicou nakolko aj so zaludkom od porodu. Dakujemza odpoved
@gruis neviem prečo vadí ale odvtedy jednoducho nemám problém ani s hemoroidami ani iné s vyprázdňovaním. celá rodina sme obmedzili maso, ked ho prestal jesť môj muž.
aloe koncentrát od hbl super vec
cvičenie kegelových cvikov ,posilňujú panvové dno a sťahujú hemoroidy ,sedavé kúpele z dubovej kôry ,kúpiš v lekárni a sú rôzne mastičky voľno predajné ,myslím ,že strava a pohyb to riešiŤ nemusíme to poznáš....