Pretrvávajúce zápaly pošvy. Budem môcť otehotnieť?

sarlottta
27. dec 2010

Mojim problemom su neustale gynekologicke zapaly,hadam odkedy mavam menstruaciu...zakazdym som isla lekarovi, preliecil,skontoroloval, vsetko je ok a po dalsej menstruacii je vsetko po starom. uz je mi trapne sa mu stale ozyvat preto to poslednych 6 rokov riesievam preliecenim tak 2 krat za rok...nikdy nemavam palenie ani svrbenie...len vytok, ktory je horsi ked nosim rifle,ked priedysne teplaky tak je minimalny ...neviem ci sa ma uz naposledy ked som tam bola lekar chcel zbavit ale povedal mi ze mam nejaku anaerobnu bakteriu ale ze to nebudeme liecit lebo to nie je nijak skodlive,hoci je premnozena...neviem teda co je pricina a nechapem preco nemozem byt vporiadku.jedavam denne laktobacili,stravujem sa zdravo , denne sa umyvam, davam si pozor, do bazenov neleziem a stale to iste...no co sa najviac bojim ze raz kvoli tomu nebudem moct mat babo...teda raz....no mam 23...do 27 by som urcite chcela...a vsade len citam ze infekcie mozu robit zrasty...casto byvam preto nervozna, lebo vlastne sa takto bojim uz od puberty, ja deti milujem a velmi tazko by som niesla keby som ich nemohla mat.Mali ste tu niektora taketo gynekologicke problemy a ako to bolo nasledne s otehotnenim a tehotenstvom?

marcovka
7. jan 2011

@sarlottta nemala som až také zápaly sú take lieky nie na predpis,musíš si ich kúpiť stoja asi 20E berú sa 3 mesiace cez ústa CANDIVAK,opitáj sa v lekárni,skús uvidiš papa 😲

zufalka32
9. jan 2011

Ahoj Sarlotta, ja mam tiez take problemy ako ty. Od kedy mi vybrali slepak, stale mam neake zapaly, infekcie a tak. Pri kazdom probleme objavia neaky iny bacil, chodim tam ako na klavir, potom lieky z hora z dola, kontrola a tak do kola. Fakt ma to uz nebavi. Hadam som uz schytala vsetko co som mohla schytat. Bazeny tiez som jeden cas obmedzila uplne ale posledne som to uz vzdala, mala som problemy aj bez kupania. Kolko liekov som pobrala, vyplachy z bylin, maste kade co, no nic nezabera. Svrbenie mam stale, potom su to bolesti. Teraz sa mi rozhadzal menzes, stale mi to meska, co som nikdy nemala. Som po laparoskopii, kde ma dali do poriadku ale mam pocit, ze to je tak ako bolo pred nou. Lekarka mi povedala, ze to mam chronicke a ze sa toho uz nezbavim, myslim tych bolesti a zrastov, ze to uz budu asi vzdy. 4 roky sa snazim otehotniet a stale nic, hoc som nikdy nebrala ziadne pilule. Mam 32 a stale nic. Takze urcite tie problemy vplyvaju na otehotnenie, nech nikto nevravi ze nie. Tak sa drz. Vidim, ze sme tu take viacere, co sa takto trapime a to nehovorim o partnerovi, co musi pri mne znasat. Hadam je uz viac sčítaný ako ja v týchto problémoch.

lencika
24. jún 2013

ahoj ja by som urcite preventivne pouzivala intim gel, myslim ze s tym nic nepokazis, ja mam osvedceny od canestenu intim gel a fakt nemam problemy, a to s tym otehotnenim na to moze vplyvat tolko faktorov tak preco nie aj tento hmmm

kris557
24. jún 2013

@sarlottta Moja známa mala roky takéto problémy, stále nejaký výtok, na ktorý si kúpila nejaké špeciálne liečivé vložky a nič z toho. Po rokoch vymenila gynekológa, ten jej spravil komplet vyšetrenia a preliečil ju, a nejak do roka zostala tehotná...
Ďalšia známa mávala často mykózy, lieky, maste nepomohli iba výplachy kyselinou mliečnou, ktorej koncentráciu určí lekár, už asi 15 rokov má od vtedy pokoj
a kamoška tá sa liečila u alergo-imunologičky, nakoľko mala vždy vyšetrenia u gyn. v poriadku, ale stále sa necítila tam dole vo svojej koži. Užíva nejaké lieky a niečo si musí objednávať z netu, nejaký grepový extrakt, ale sa jej to od vtedy tiež upravilo.
Fakt závisí od diagnózy. Ale vôbec nečakala, že ju gynekológ pošle na imuno-alergológiu.

tinki
24. jún 2013

@sarlottta Spoj sa s nejakou homeopatkou..Určite ti pomôže..A neboj sa, ak to nie je nič vážne, dieťatko mať budeš..
Ak ten výtok nezapácha, je taký vodový ale je ho viac, môže to byť spôsobené rankou na maternici..To môže byť spôsobené pohlavným stykom..Ak zapácha, ale nemáš veľa toho výtoku..môže to byť aj niečo ako zaparenina..
Nepoužívaj často vložky, napríklad intímky..Musíš mať aj prístup vzduchu, alebo nepoužívaj dlho tampón..Alebo ak je to po menzese, ako píšeš..tak existuje v lekárni roztok, volá sa rosalgin easy..Slúži na vyplachovanie..Je úplne jemný, mne ho odporúčali v tehotenstve..Vypláchneš sa zvnútra a budeš sa cítiť lepšie..
Ak by si tam mala nejaké nebezpečné baktérie, tak doktor by na to prišiel..Teda neviem, či ti robí výter, alebo niečo..Ak by si mala kvasinky, tak by ťa to tam stále pálilo a svrbelo..a toto je nebezpečné..Alebo streptokok je nebezpečný v tehotenstve, môže spôsobiť skoršie otváranie a iné veci..Ale to teraz nerieš..
Ale kľudne to môže byť tá ranka, to má veľa žien...Vraj sa to rieši zmrazením, či vypálením..Ale robí sa to až po pôrodoch, lebo potom sa to zvykne vrátiť..

tinki
24. jún 2013

@sarlottta jemine..ľudia, veď to je téma stará už tri roky..hehe..no čo už..Možno niekomu rady pomôžu..

katkaaema
10. jan 2019

Dobry den. chcem sa spytat ze ak mam zvysene leukocyty ci mozem otehotniet vobec ..