Pretrvávajúce bolesti v oblasti pošvy po pôrode

lamonila
5. sep 2022

Od 8m počas tehotenstva som začala mať bolesti v oblasti pošvy, panvy. Myslela som si, že je to spôsobené bábätkom , ktoré tlačilo hlavičkou na panvu , zdalo sa mi to aj logické. No po pôrode (cisárskym rezom) mi stále pretrvávajú tie bolesti. Dá sa to prirovnať silnej svalovke alebo "ako keby ma 10 chlapov naraz pretiahlo" ospravedlňujem sa za prirovnanie, no lepšie sa to opísať nedá. Trvá to už dosť dlho. Spomínala som to aj gynekologičke , ale ešte sa s tým nestretla, čiže mi ani nepomohla. Zároveň chuť na sex je nulová a zdola som dosť stiahnutá a vlhkosť nijak neprichádza, sex je viac bolestivý. Som 10m po pôrode. Zažila to niektorá z vás. Vedeli by ste mi nejako poradiť prečo tie bolesti pretrvávajú?

54tinka54
5. sep 2022

@lamonila dojčíš ešte? A menzes ti už nabehol?

sojorez
5. sep 2022

Mozu to byt bolesti lonovej spony, ona sa rozpina v priprave na porod. Chvilu to potrva, kym sa telo dostane do normalu. Ak by neprechadzalo, tak to myslim vedia poriesit aj dobri fyzioterapeuti.

lamonila
autor
6. sep 2022

@54tinka54 nie už nedojčím a krámy mám

lamonila
autor
6. sep 2022

@sojorez ano , lenze nei je to tak ze by som musela chodit na rehabky a potom s rehabkami pokracovat doma ? Pri malej niekedy nestiham vobec cvicit.

sojorez
7. sep 2022

@lamonila Ak budu bolesti pokracovat a budu Ta obmedzovat v beznom zivote, tak Ti nic ine neostane, len to riesit. A kedze je to 10 m po porode, tak ten cas, kedy by sa to same malo zlepsit, uz uplynul. Ak sa s tym gyneko nestretla a gynekologicky si v poriadku, tak by som to riesila s obvodnym a rtg panvy, ci tam nie je zmena. Ved dieta vie na tu chvilu postrazit i manzel, babky...