Ahojte, po dlhom čase prispievam založením diskusie, tak snad to neoľutujem...
Syna (1r8m) poslala očná doktorka na preplach slzneho kanálika v pravom oku do nemocnice. Problémy (slzenie, hnisanie) má opakovane od narodenia, poslala ho až teraz aj to so slovami že síce on už je na to veľký... Doteraz vždy len maste, kvapky, ktoré zabrali na chvíľu.
Chcem sa opýtať, či máte skúsenosť s preplachom u tak starého dieťaťa, čítala som, že musí ísť do celkovej anestezy ☹ robili to niekomu aj s lokálnou? Ako to deti zvládali - najmä tu celkovú anestezu. Budem rada za akékoľvek skúsenosti. Zákrok absolvuje v Bratislave. Dakujem
@mongi2010 dobrý deň. Ja som vtedy nebola spokojná ani s jeho ocnou lekárkou a na Kramároch mi povedali, že nevidia dôvod na preplach, ale ak ho chcem, tak iba v celkovej anestéze. Vyšetrenie prebehlo hrozne takže... som okamžite vyhľadala súkromnú očnú, ktorá mu nasadila lieky, oko poriadne preliečila a odvtedy syn nemal problém. Operácii sme sa tak vyhli.
@qwertxy dobry den prosim vas o aké lieky sa jednalo a ako vam ho preliecila? My mame tiez takyto problem ale maly uz ma 2 roky a necgvem ho necat tak velmi trapit viem ze ho to neboli ale bojim sa aby nemal panicly strach z lekarov lebo ze ho budu muieat dražať nasilu… tak sa toho dost obávam
@veronikaa2023 to už si nepamätám aké, nejaké antibiotické. Očná lekárka ho totiž liečila liekmi na alergiu, lenže ja neznalá a plne dôverujúca lekárke som to neriešila. Syn je ok, je teraz alergik, oči ho vtedy svrbia, slzia, kým nabehne účinok liekov od alergologičky, ale oko mu už nikdy nehnisalo takto.
nemusí ísť do CA,ak je to len preplach a nie sondáž...len ho budú musieť držať silno...dopredu sa opýtajte čo sa s ním ide diať,lebo vyzerá to dosť hrozne,ale nič hrozné to nie je a dieťaťu sa tým pomôže....robí sa predtým znecitlivenie kvapkami,dieťa bude plakať,lebo sa bude báť,ale bolieť ho to nebude