Prejavy syndrómu toxického šoku

majuska2904
25. jún 2018

Ahojte,
dnes ráno som si dala tampón ako vždy. O pár minút sa mi začala točiť hlava a skoro som odpadla. Mala som strašné menštruačné bolesti, čo sa mi nikdy pred tým nestalo. Myslíte, že to bolo spôsobené tamponom? Zavádzala som si ho s čistými rukami a hneď potom ako sa mi začali robiť stavy na odpadnutie, vytiahla som si ho. Btw. Dala som si vložku a po hodine bolesti prešli.

conspi
25. jún 2018

@majuska2904 nemám osobnú skúsenosť ale moja mama z toho dostala vysoké teploty a museli sme jej volať sanitku. Skončila na pár dní v nemocnici

kathy93
25. jún 2018

Nemôžeš to mať len z menštruácie? Ja som si vždy myslela že toxický šok môžeš dostať len vtedy keď máš tampón zavedený príliš dlho a tá krv sa ti tam zhromažďuje.

majuska2904
autor
25. jún 2018

@conspi aj ja som mala chvíľu pocit, že mám teplotu resp. bola mi strašná zima a po chvíli strašné teplo.

majuska2904
autor
25. jún 2018

@kathy93 ja fakt neviem. Nikdy som nemala pri menštruácii bolesti.

ebi88
25. jún 2018

Moze byt, aj mne sa stalo, nie je to toxicky sok podla mna ten je horsi a intenzivnejsi, strasnw ma este zacalo boliet a pichat dole, hned som tampon vytiahla, ked sa dalo a preslo to. Potom som sindala dalsi a ok.

conspi
25. jún 2018

@majuska2904 mama bola v horúčkach a to v 40tkách pár dní. Tiež aj s bolesťami. Tak myslím, že to toxický šok nebol ale teplotu si radšej sleduj

tanna031
25. jún 2018

@majuska2904 každá žena toxický šok prežíva troška inak, aj ta intenzita je u každej ženy inaksia...ja som zažila to iste čo vy....ale trvalo to dlho...celý deň som mala príšerné bolesti a stále aj po leziacky som odpadávala....keď som to popísala doktorovi tak mi ten toxický šok potvrdil

kristina345
25. jún 2018

Môže byť, najmä ak sa ti po vybratí tampónu polepšilo... Skús popozerať na googli niečo viac o tom.

majuska2904
autor
25. jún 2018

@tanna031 a používala si zrovna vtedy tampón? Resp. používaš ich teraz?

tanna031
25. jún 2018

Nie...to bol môj prvý a tak isto aj posledný...doktor povedal že sa to môže stať aj pri prvom rovnako ako aj pri tisicom

zuzuzuzka
25. jún 2018

Ja, ked si dam tampon, tak tiez sa mi cca za 20 min zacne tocit hlava a je mi velmi neprijemne. Nepouzivam ho uz roky a ani mi nechyba. Pred porodom som pouzivala menstruacny kalisok a ten bol v pohode, nerobil mi zle. Tak vyskusaj ;)

veronika2016
25. jún 2018

Ahoj, mne bolo par krat na odpadnutie pri jednej konkretnej znacke tamponov. Po vybrati cca po pol hodine som bola ok. Pri inych znackach mi nikdy nic nebolo.

sono2
25. jún 2018

@majuska2904 čítala som včera O tom. To by vytiahnutim tampona neprešlo. Tam sa to šíri ďalej. Myslím, že to tým nebolo. A sú pri tom úplne iné príznaky.

majuska2904
autor
25. jún 2018

@tanna031 ďakujem moc

majuska2904
autor
25. jún 2018

@zuzuzuzka mam v plane zaobstarať si ho. Len sa ho budem musieť naučiť používať

majuska2904
autor
25. jún 2018

@sono2 ďakujem