Prehliadka u gynekológa

29. dec 2022

Zdravím, mam taku trápnu otázku ale po pravde nikdy som sa o tom nebavila z mamou/kamarátkou.
Ked idete na prehliadku tak si oblečiete spodné prádlo aké bežne nosíte alebo máte spodné prádlo len za takú príležitosť?
Po pravde nosievam iba brazílske nohavičky a zdajú a mi "nekultúrne" no nestihla som na poslednú chvýľu zohnať iné.
Budem mať zajtra aj meranie váhy a výšky tak asi budem v spodnom prádle a neviem čo na to lekárka a sestričky. 🤔
Poraďte mi či mám zajtra na rýchlo predsa isť kúpiť niečo iné?
No je to trápne ale riešim to prave v svojej hlave.
Dakujem 🙂

lucijalucy
29. dec 2022

Bude im srdečne jedno, či máš bombarďáky, tri niti v ri*i alebo vôbec nič. V čom je ti pohodlne.

zuzi0911
29. dec 2022

Im je to jedno aj keby prídeš hola

evica17
29. dec 2022

Na gynde ma nevazili iba v spodnom prádle,ale normlne oblečenú,dokonca obutu. A potom u dokotra ,tak ten ani nevidel spodné prádlo moje nidky, nanpokec tam idem oblečená a na prehliadku su dám dole spodné.pradlo a nohavice.

klarissa25
29. dec 2022

A odkedy gynekológ rieši aké máš nohavičky? Však ideš do kabínky a dáš dole nie ? Jedine žeby prišiel skontrolovať 😅

autor
29. dec 2022

@klarissa25 nie však riešim tu niečo iné.
Predpokladam že po prehliadky mi povie že sa možem obliecť a prisť zasa na váhu, tlak atd atd...
Tak prosťe neviem či je to "normálne".
Viem že im je to jedno ale prosťe nechcem vypadať ako idiot... 😁

ildiko36
29. dec 2022

Gyneolog ta pošle do kabínky alebo do druhej miestnosti aby si sa vyzliekla, je lepšie dať buď daake šaty alebo dlhšiu blúzku. A pri meraní váhy zrejme budeš oblečená, vôbec nerieš spodné pradlo, to ti nikto neuvidí

autor
29. dec 2022

@evica17 to fakt až tak celkom oblečená a obutá? 🤔

zuzi0911
29. dec 2022

Zober si hlavne sukňu, ,alebo saty si daj...keď pôjdeš na vyšetrenie uz k dr...

klarissa25
29. dec 2022

Ja mam teda extra odbornicky gynekologicky ale vazila ma vždy sestrička (oblecenu) samozrejme len počas tehu a pri meraní tlaku snáď môžeš byť oblečená nie

bajka16
29. dec 2022

Váži a meria ťa sestrička kompletne oblečenú. Gynekolog ťa vidí iba úplne nahu od spodu alebo úplne oblečenú. 😀🤷🏻‍♀️ Inak by ma zaujímalo od kedy sa na gyn. Prehliadke váži a meria dokonca 😀

klarissa25
29. dec 2022

@bajka16 presne ..véd toto ich vôbec nezaujíma. Podľa mňa ďalšia fake diskusia, dnes už asi 6ta len za poslednú hodinu

bajka16
29. dec 2022

@klarissa25 veď jasné to vidno že toto nemôže byť žena 😀 gynekológa váha ani nezaujíma pokiaľ niesi tehotná 😀

klarissa25
29. dec 2022

@bajka16 a už vôbec nie výška? No koľko som asi podrastla od poslednej prehliadky ? 😅😅😅

bajka16
29. dec 2022

@klarissa25 🤣 to by som si pozrela načo by im bola moja výška. Ja neviem kto zakladá tieto diskusie ale ak s tým admini už niečo nezačnú robiť ruším si tu účet 😀

klarissa25
29. dec 2022

@bajka16 ja už dlhšie nad tým rozmýšľam...lebo toto je už moc.

evica17
29. dec 2022

@bajka16 mňa osobne vážia na gyn prehliadke ,tiež som sa čudovala keď som tam po tehotenstvach prisl na prvú prehliadku a ona že na váhu mám ísť. A sestrička že veď je to preventívna tak áno musím sa odvážiť bMerať má ale nemerala

autor
29. dec 2022

@bajka16 a ty akože vieš že ja nie som tehotna???? Lebo som to tam nepisala a ano kedna sa o poradňu v 12tt...
Teda, mne povedali že vyšku a vahu budu merať kôli BMI.
Tak že prosím ťa, chod si na inu diskusiu robiť srandu ja sa tu pýtam na spodne prádlo lebo ako vidiš nemam s tým skúsenosť.
Chvala Bohu že su tu ženy ktore aj poradia a nechodia na tohto koňa len vyamievať osoby ktoré sa tu normalne pytaju......
Za BMI sa pytaj v mojej gyn ambulante načo im to je, určite som si to sama nevymyslela. 🙂

bajka16
29. dec 2022

Napísala si gynekologickú prehliadku. Poradňa v 12tt je niečo úplne iné. 😀 Tak sa nabudúce aj vyjadri ako to naozaj je alebo si nevymýšľaj ako sa ti to hodí. Ja poradím rada ale nie na vymyslené bludy

bajka16
29. dec 2022

@evica17 zvláštne ja som mala už 2 preventívne po pôrode a ani raz ma nemerali ani nevazili

autor
29. dec 2022

@bajka16 tu si kto vymyšla? Ja nie určite.. Ale mne to je jedno.. Odpoved som dostala a tak dakujem baby velmy pekne že ste boli ochotné poradiť 😊

esmeronka
29. dec 2022

Mňa vždy na poradni odvaži sestrička oblečenu a obutu vyzliekať sa pri važeni nebudeš....a keď ťa bude pozerať doktor budeš odspodu nakomplet vyzlečena čiže mu je jedno aj keď naostro budeš pod šatami alebo rifľami pred vyšetrenim

janka_266
29. dec 2022

Keď ste tehotná, tak sa vyzliekať aj tak už nebudete, takze je to jedno, aké si dáte nohavičky 🤣

esmeronka
29. dec 2022

@janka_266 praveže bude na každej poradni sa kontroluje krčok či sa neskracuje a predčasne sa žena neotvara

autor
29. dec 2022

@janka_266 na prehliadkach som bola a nemam problém s tým 😁 boli sme na ivf a tam som normalne už len vyzlečená chodila alebo len v nočnej košeli tak že nohavičky vždy zostali za paravanom.
U mojej gyn je to iné, tam je šatňa a už len ordinácia.. Tak že, čo ja viem ako to bude 😁
Ale dakujem, len sa psychycki pripravujem 😁

janka_266
29. dec 2022

@esmeronka mne ani raz odkedy som zistila, že som tehotná 😱tak potom beriem spať, len u niektorých sa to deje 😃

ropucha6
29. dec 2022

Mna sa teda len pytal, kolko vazim. Obcas som sa tam odvazila 🙂 ale teda vzdy oblecena, gatky mi teda gynekolog nikdy nevidel. A aj keby, ten uz toho videl, nejake brazilky ho zrejme nerozhodia.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mimka2019
29. dec 2022

tehotná v 12tt a ešte nikdy nebola u gynekológa? 😂😂😂 alebo si doteraz chodila bez nohavičiek či ako? nerozumiem...

bajka16
29. dec 2022

@mimka2019 tiež mi to nesedí 😀 ak píše o poradni v 12tt, tak to akože ide na prvú poradňu? To doteraz nemala poradňu? Pokiaľ viem, prehliadky sa počas tehotenstva nerobia, či si len zle pamätám? 😀

autor
29. dec 2022

Pane Bože, strašne super humor.
Dieta mame z IVF a ked nahodou neviete čo to je a ako to prebieha tak mi je ľúto.
Moje tehotenstvo mal na starosti doktor ktory mi vykonaval transfer a to až do 8.tt.
Po 8.tt som dostala všetku dokumentáciu o oplodnení a tehotenstve a odporučenie hlasiť sa na poradňu k svojmu gyn.
ČIŽE Z TOHO VYCHADZA ŽE SOM PREHLIADKY/KONTROLY MALA V CAR.
A už to prosím neriešte, alebo si keď tak vytvorte vlastnu diskusiu lebo čim som si prešla viem len ja a ženy ktoré to podstúpili, nie je to na smiech.
To že sa tu pýtam na spodné prádlo tak to je iná téma a odpoved som dostala 😊
Proste sa mi zdalo nekulturne isť tak kedže som nestihla zohnať iné.
A ano viem ako to ide u gyn... Nikto sa nepýtal na to ako to tam je a čo mi budú robiť.