ahojte tak dnes som bola na gynekologii a povedal ze manzel pojde na vysetrenie a pak aj mne bude prefukovat vajecniky niaku tekutinu vraj strekne a zisti ci su prechodne a ze mi niako ako keby poprepichuje troska vajecniky..mate niektora skusenosti??? samozrejme obaja tuzime po babätku tak preto tajkto dakujem 🙂
@molly9991 ja ti rozumiem,aj my ked sme zacali chodit do centra a este ked som zacala citat tu na mk.nicomu som nerozumela,ale neboj,vsetko zistis,vsetko pochopis,ja som sa vela pytala,vela som o tom citala,ale so zaciatku to bolo toto iste,ani som poriadne nevedela,ze co to lekarka vsetko rozprava,este ze tam bol aj manzel hihi drzim palce
@molly9991 Ja som bola na prefukoch vajcovodov, pomohlo mi to k bábätku. Ak máš otázky, kľudne napíš správu.
@molly9991 ahoj bud ti budu robit chromopertubáciu alebo driling,chromopertubácia je vstreknutie látky na zistenie priechodnosti vaječníkov to mi robili zhruba pred 3 rokmi a dríling vaječníkov je poprepichovanie vaječníkov aby sa vajíčko uvolnilo to mi idu robiť za týžden.Všetko sa to robí laparoskopicky takže uvidíš že čo ti to vlastne budú robiť ešte sa poinformuj ja len toľko 🙂
@molly9991 myslím si teda ,že ti budú robiť oboje ...dakedy sa to tak robí podla mna lepší spôsob urobiť všetko naraz ako čakať 2 roky a potom ti idu robiť to druhé u mna to tak bolo a nič mi nepomohla tá laparka ked mi zistovali priechodnosť vaječníkov tak teraz mi idu robiť poprepichovanie a dufam že sa už bábätka dočkáme tento rok silno dúfam a verím že tento rok bude pre nás vynimočný ... 🙂
@molly9991 Aj mne to robili. Lebo najprv mi to doktorka robila len ambulantne, kde mi tiež napustila nejakú tekutinu, ale tá vytekala, tak mi povedala, že asi to nemám priechodné. Ale povedala, že ambulantne to nie je 100%tné, že to musia laparoskopicky a je to už isté. Takže mi to robili v narkóze a zistili, že ke to krásne priechodné. Tá tekutina okrem toho obsahuje nejaké výživné látky, ktoré sú dobré pre vajcovody, aby lepšie posúvali oplodnené vajíčko do maternice. A to "napichanie" vaječníkov znamená, že Ti tam vstreknú látky, ktoré zabezpečia, že vajíčko dozrie, praskne a uvoľní sa do vajcovodu. Takže si to kľudne daj urobiť. Poškodiť to nepoškodí, len ak pomôže. Dokonca, keď sú miestami vajcovody trochu zlepené (nie celkom zrastené), tak ich to môže krásne uvoľniť. Držím palce! 🙂
@daniielka presne tak vsetko,....nooo my sa az tak dlho nesnazime ako napriklad vy a este x parou ale ja mam aj crohnovu chorobu tak preto chcem vsteko riesit co najskor ked som teraz v kludovom rezime cca rok a pol
@luciagdt86 diky moc za slova ,ja si myslim tiez ze niako laparoskopicky mi to budu robit tak uvidim ako a co mi povie doktor 13teho ked tam pojdem,na vsetko sa ho podorbne popytam 🙂
@molly9991 Držím palce! 🙂
ako laparku? nechápem. vajcovody sa prefukujú a drilling sa robí v narkóze máš pcos?