Ahojte dievcata chcem sa spytat ci prefuk boli a ci ho lekar robi vo svojej ambulancii a ci je potom potrebne zostat doma...dakujem
@margotka112 super dakujem moc ,akosi sa bojim
Ja som sa bála tiež,to bolo tým,že som tu na koňovi prečítala pár diskusií a už som odpadávala.
Ale vážne sa nemáš čoho báť.
@margotka112 ved toto a pomohlo?
To je vyšetrenie na priechodnosť vaječníkov,to som mala O.K
Inak neviem prečo sa to volá prefuk,v podstate s fúkaním to nemá nič spoločné.
To prídeš, predtým ti pichnú dáku injekciu do zadku 🙂 ,potom sa pekne oblečieš do plášťa(mne z neho trčal zadok) lahneš na rontgenovací stôl,v podstate do teba zo spodu napustia dáku tekutina,a zrentgenujú.
A zober si vložku (ja som zabudla a fasovala som dobreže nie plienku) to ked sa postavíš tak to z teba vytečie.
Kedy ideš?
@margotka112 dakujem moc za info som kludnejsia 🙂 no a kedy idem este neviem dnes som sa mala ist objednat ale bohuzial sestricka ze je tam vela ludi a ze budem dlho cakat a bla bla a hlavne ze hovorila ze ma pusti za doktorom hned tak neviem ☹ bud pojdem pred poobednou este skusit okolo 13tej alebo buduci tyzden sa objednat ,ale dufam ze tento mesiac pojdem a ze coskoro ...
Myslela som ,že už si objednaná. JA som tuším čakala 2 týždne.
@margotka112 no ono to je zlozitejsie akosi moj doktor na to pozabudol ☹ tak ja dufam ze ma objedna este tento mesiac veru chcem to mat za sebou...
@molly9991 ahoj ,ja som bola v roku 2011 v CAR v Gyn fiv,urobila to Dr. v ambulancii,vzduchom prefukovala a zaroven aj hlbkovým sonom sledovala,dali mi diazepen predtym a nejaky čipok,mne potom ostalo hrozne zle,bolo to dost neprijemne krče v podbrušku a spol,trvalo to cca 5min všetko bolo ok, domov som šla pešo a busom,večer ma bolelo podbruško ako na kramy a na druhy den som normalne fungovala.
@margotka112 no ja som mala prefuky a nie rontgen ale ten som mala na vyber,mne to robili vzduchom a nie rontgenovou latkou.Takže uplne som to mala ine ako ty.
@molly9991 Mne robili prefuk v ambulancii (robila ho sestricka), trvalo to asi 10 min so vsetkym a potom som si urobila 2 hod prechadzku domov. Bolo to neprijemne, ale dalo sa to zvladnut, a to mam znizeny prah bolesti. Nie je sa vobec coho bat. Akurat mi dali antibiotika, co tu davaju rutinne vsetkym preventivne proti pripadnej infekcii.
@lucy125 tak ja som to mala lepšie,diazepan to je to silné proti bolesti,ak dobre viem.To brala známa ked jej už nezaberal Brufen 600
@margotka112 mne nezabral ani diazepan,nič moc to nebolo,boello to ako silnejšie kramy,praveže mna odhovarali od rontgnu vraj ta kontrastna latka je husta a dost to boli,preto som to zamietla.
@lucy125 Ale ako vidím, ti to stálo za to.Máš pekného chlapca 🙂
@margotka112 hej stalo,ďakujem 🙂
margotka112 ja nič v zlom, ale to čo robili tebe, asi nebude "prefuk vaječníkov" ale asi ti len sledovali priechod vaječníkov. Mne to chcel robiť môj bývalý gynekológ, lebo si nevedel so mnou poradiť a nešlo mu do hlavy ako je možné, že nemôžem otehotnieť, tak povedal, že spravíme prefuk. Tiež som si myslela, že sa to robí ambulantne, alebo ako ty vravíš tak jednoducho. "Prefuk" vaječníkov sa robí laparoskopicky pod celkovou narkózou. A po zákroku je to vraj dosť bolestivé. A vôbec nie je nikde zaručené, že to pomôže a žena po zákroku otehotnie.
Iní ďalší lekári mi ho vôbec neodporúčali.
Ja som si to spraviť nedala. Mala som vraj aj nejaké zvýšené hodnoty štítky, tak som navštívili endokrinologickú ambulanciu a bolo po probléme. Zistili mi autoimunitné ochorenie štítnej žľazy, ktoré má na svedomí práve neplodnosť ženy (nedozrievanie vajíčok). Po nasadení liečby som ostala do pol roka prvýkrát tehotná ( rovno s dvojičkami - ale neúspešné tehu), po zvýšení dávky som ostala opäť tehotná a sme v 19. tt. Takže rozhodnutie s "prefukom" je na vás baby. Mne nebolo odporúčané. Veľa šťastia dievčatá.
@zuzanka3381 Neboj sa, viem čo som napísala,ja sa so svojím Dr. rozprávam o takých veciach,a neidem do niečoho o čom neviem.
Obe ti zisťujú priechodnosť vajcovodov,len s tým rozdielom,pokial to máš robené laparoskopicky a nájdu dáky problém tak ho okamžite odstránia.
Bože prečo si radšej niekto nezistí info od kompetentných a odborne vzdelaných ludí,ako liezť po fore, a potom tu strašiť iných.
margotka112 no veľmi sa ti ospravedlňujem. Myslím, že fórum je o tom, že sa tu diskutuje. Ja som povedala svoje skúsenosti. A tiež som svoje veci konzultovala so svojím vtedajším ženským lekárom. Tiež keď si povedala A spôsob, mala si povedať aj B spôsob (už keď si takto sčítaná).
@zuzanka3381 Neospravedlňuj sa,ved diskutujeme,nie?
Ja som bola pred dvoma rokmi,nebolelo,robili mi to v nemocnici na rontgene,nemusíš zostať doma,mne bolo dobre tak som hned odpochodovala do roboty. Ale sestrička sa ma pýtala či si nechcem hodinku poležať v nem.