Ahojte 🙂 Prosím Vás žienky, neviete aké predoperačné vyšetrenia sa robia pred laparoskopiou a ako dlho sa asi čaká na výsledky? Objednávali ste sa na vyšetrenia alebo Vám ich urobili v podstate hneď? Asi to závisí od konkrétneho mesta. Ja som z Trenčína. Ďakujem za každú odpoveď 🙂
@sono2 ďakujem 🙂 len mne povedali, že mám ísť za svojím obvodným a povedať mu, aby mi urobil predoperačné. a na nete som sa dočítala, že to obsahuje návštevu anesteziológa, internistu,EKG a krvný obraz. posunuli mi termín a bojím sa, či stihnem mať dovtedy výsledky.....ja mávam bolesti počas celého cyklu v ľavej časti podbruška, niekedy nemôžem ani sedieť a ležať na boku, a cez menzes mávam kontrakcie každých 40 sekúnd asi 2 hodiny či 3, šaliem od bolesti, mne už je jedno čo pretrhnú, len nech to vyriešia
@zuzkaferko Ja som byvala ešte v Dca keď som si robila predoperacne vyšetrenia a bolo to tak za 2tyzdne hotové. V nemocnici ich už nerobia keď ideš na takýto zákrok. Musíš ísť k obv lekárovi a on ťa pošle ďalej. Robí sa aj roentgen pľúc ak si dobre pamätám. Hlavne na internom sa dlho čakalo.
@ivetlo ďakujem 🙂 a čo sa vlastne robí na internom?
@zuzkaferko Tam oni kontrolujú aký máš tlak, výsledky z EKG, rozbor krvi - buď ti nechajú oni urobiť odbery alebo od obvodnej odbery kontrolujú, budú ti klásť otázky o chorobách v rodine a tak.
@zuzkaferko anesteziolog sa bude s tebou baviť až v nemocnici. V podstate ti nedám asi informáciu, lebo ja som V Rakúsku a tu má EKG aj obvodný dr, ten mi urobil všetko ostatné už v nemocnici lebo anesteziolog potrebuje výsledky krvi. A výsledky boli za dva dni.
@zuzkaferko no to bude endometrioza s veľkou pravdepodobnosťou. Neboj. Pomôžu ti 🙂
@sono2 mna to spociatku bolelo len pocas ovu, tak aj moj dr myslel ze su to ovu bolesti. a ubehli 2 roky co ma krmil duphastonom a ketonalom proti bolesti a teraz ma to uz boli kazdy jeden den. endometrioza boli len pocas menzes nie? nech uz najdu cokolvek, len nech najdu. ja skor tipujem zrasty
@zuzkaferko mne predoperacne robila obvodacka, aj ekg, nakolko ho ma v ambulancii a pri anesteziologovi som bola v den prijmu.
@zuzkaferko no endo bolí kadeako je štádium. Áno počas ms po nej cez ovu aj pred MS a zrasty môžu byť tiež ale z čoho? Z endo. Blbý doktor žiaľ, takto dlho ťa trápiť!
A ovu bolesti by mali byť len pár hodín 2,3. Z toho že folik praskne a ta tekutina vyvolá reakciu. Mám to tak aj ja a som o tom aj čítala. Držím palce kedy ideš?
@sono2 Zrasty su z endo? Ja vobec ani neviem, ale segra mala endo, tak asi je ta pravdepodobnost aj u mna vysoka. Moj dr mi vzdy robi aj sono, aj ma poslal na sono celeho brucha, ale nikdy nic tam nevidel. A len sa smial, ze mozno ma boli slepak, alebo mam fantomove bolesti. A nic neriesil, ze to je normalne, ze nech otehotniem a porodim a ze to sa tym vyriesi... V piatok mi zavolali ze 6.3 idem. Normalne sa uz aj tesim, nech viem, co sa deje.
@17alexis Dakujem za odpoved 🙂 mne povedali ze si mam mat vysetrenie aj od anesteziologa, tak neviem. sa tesim na behanie a cakanie u lekarov :( snad to vsetko postiham a vysledky budu vcas.
@zuzkaferko kokos to je prístup. Nevidno na sone nič! Musia sa pozrieť z vnútra. Trocha si o tom prečítaj, určite sa tam nájdeš. Samozrejme, že zrasty patria tomu. Držím palce. A tie predpoperačne sa robia tak či tak aspoň ja som mala tak povedané, maximálne 2 týždne pred operáciou, aby boli cestve, takže to určite stihnes urobiť.
@zuzkaferko neboj nic. Mne robila dr odbery tyzden pred laparkou a ekg den pred prijmom. Vsetko stihnes. Drzim palce nech to dobre dopadne.
Baby ake stare mozu byt predoperacne? 10.9 ma budu operovat a chcela by som si dat spravit predoperacne 31.8 lebo vtedy mam dovolenku. Nebude to prilis skoro, resp nebudu moc stare vysledky?
Ahojte, mozem sa prosim vas spytat, kolko cca trva po predoperacnych vysetreniach kym mi daju termin laparoskopie? viem, ze je to vsade odlisne, len priblizne.. ak mi tento mesiac urobia predoperacne, je mozne, ze ma aj stihnut operovat este v maji? dakujem 🙂
@michaella86 Najprv sa objednaj na laparo a v závislosti od toho potom rieš predoperačné, nie naopak..
@ibrunova aha, dakujem 🙂 toto riesi moj gynekolog, tak som len chcela vediet, ci to este tento mesiac stihnem podstupit, opytam sa teda jeho, ci mi uz vybavil termin
Z toho si absolútne nerob hlavu, to ti urobia hneď, čaká sa malo. Horší stres je čo všetko musíš podpísať, ak by ti niečo pretrhli, musíš s tým v podstate súhlasiť. Toto je na psychiku, ale nič sa ti nestane. Preoperačnými si nič nerob, je to len krv, tlak, EKG a moč.