Babenky, mavam dost silny predmenstruacny syndrom, kedy sa citim ako iny clovek, vsetko je cierne, mavam uzkosti, depresie, je to na nevydrzanie, nemam absolutne naladu ist do prace, nic sa mi nechce, je to velmi tazke.. Pracujem v muzskom kolektive, ti chlapi samozrejme take nieco nepoznaju a nechapu to, je to o to tazsie vysvetlovat preco sa niekedy spravam tak ako sa spravam ..... Pred ovulaciou uplne iny clovek ako po nej... Vie niekto o niecom, co by mi mohlo pomoct?
take stavy mame viacere :(((
@zojazoja Mne nepomáha nič z toho, čo si uviedla. ☹
@catherinah mne hej..nevravim, ze odstrani uplne príznaky, ale mi to velmi zmiernilo...
@catherinah preto ako som pisala vyssie, treba vyskusat viacej toho, aby si mohol kazdy vybrat co mu zabera..ujo Google napise rozne typy medicíny na PMS..tiez som skusala kadeco a ostala som pri týchto 3och veciach..Spánok: to mam na migreny, mavam dost velke, na to ani ibalginy ani nič mi nezabera. 2. Kozie mlieko: na zaludok a brucho. pri PMS je mi zle zo vsetkeho, z čaju, z chleba, syrov, jablko, hocico....pijem pol litra denne 3/4 roka a ani neviem ze mi nieco je. 3. Magnézium: ked som v praci musim si ho dat,inak by som mohla ist rovno domov si lahnut... 🙂 zaberie mi nachvilu. 4. Bekomplex, pivovarske kvasnice - tie mam na strasnu unavu a nervozitu..pri PMS mam neskutocne stavy, ze zaspavam aj po stojacky pomaly a strasnu zurivost, vadi aj ze MM dycha pri mne a niesom daleko od stavu, ze sa viem pohadat hadam aj sama so sebou 🙂
Je to z knihy od J. Bowdena. /mne to zabralo/ B6 50 mg 2x denne,magnezium 400 mg 2x denne, pupalkovy olej...1000mg 2xdenne, planktonovy olej 3g/ 7 dni pred zaciatkom a pocas...nepotrebujem uz ani ibuprofen. Skus
@angela5 a prejavuje sa to iba v nalade alebo aj ine tazkosti? Lebo.ja.uz od minuleho tyzdna som uplne hotova ,neviem si dat so sebou rady. Nic sa mi nechcelo vsetko ale absolutne vsetko ma bolelo, vcera bolo akokeby vyvrcholenie toho, neskutocne ma bolel chrbat a dnes uplne v pohode azacina ma pobolievat podbrusko. Ja mam poporode este nepravidelny cyklus ale taketo stavy sa mi opakuju uz nejaku dlhsiu dobu asi si to zacnem poriadnejsie sledovat.
@zojazoja uplne presne hlavne 4 bod ,migreny nemavam aj ke obcas ma holi hlava.
A to som si.uz planovala ist kupit tehu test. Ale asi to bude skor toto
@zojazoja tie stavy nie su tazke len pre nas ale aj pre rodinnych prislusnikov :D :D
@vlastulina1 😀 😀 aňoooooooooooo....jooooj MM..ten by vedel knihu o tom napisať 🙂
@jarkac23 ja som iba 9DPO takze priznaky mat asi este nemozem... Ale uplne sa mi toci hlava a je mi zle, urcite to bude aj psychika, ale mavam to pred MS, neskutocna unava, odpor ju vsetkemu, vsetci mi lezu na nervy, nechce sa mi nic...Chudak moj priatel, sa mu cudujem,ze to so mnou doteraz vydrzal.. 😒 😠
Juuj, som rada, ze nie som sama...ja mam okrem depky a zurivosti aj neskutocne bolesti hlavy, zavraty, zvraciam...nieco oficialne okrem vitaminov na to neexistuje?
@laura1804 veru nie si sama 😀
škoda, že chlapi nevedia, aké to my máme ťažké.
Kedze PMS sa spaja s hormonalnymi zmenami, ja by som odporucala doplnky vyzivy, ktore nastavuju hormonalnu rovnovahu a aerobne cvicenia! Aloe Berry , maca, materska kasicka - vyskusajte, popr. napiste IP 😉
Ja mavam tiez zdravotne problemi ako tocaky unava nechut k nicomu.a to mam taketo stavy aj tyzden po menstruacii.mam co robit aby som sa pozbierala po menstruacii.
@janula2511 asi si chudokrvná. Skús ísť k všeobecnej Dr., nech Ti zisti, či nemáš anémiu.
Máte niekto aj také pichanie v podbrušku na pravej strane?
@angela5 magnezium, vitamin B - pangamin, Agnucaston lieky, atd atd..je toho dost na taketo stavy, ci lieky, ci lieky na prirodnej baze.len si vybrat co ti bude zaberat. mam ten isty problem....u mna zabera magnézium, Bečko, kozie mlieko a hlavne spááááánok.....