Predmenštruačný dystrofický syndróm

9. mar 2022

Dobrý deň, rada by som Vás požiadala o radu ako s tým naložiť a čo Vám pomohlo. Pred druhým pôrodom som mala bežné bolesti prvé dni a výkyvy nálad pred menštruáciou čo sa dalo zniesť, ale to čo sa deje po druhom pôrode je úplná katastrofa. Menzes mi nabehol po pol roku, a prvý mesiac som nerozumela prečo sa cítim pred menzesom a počas neho psychicky príšerne. Bola som extrémne podráždená, večer v posteli som si vymyslela niečo a bez príčiny som plakala, o úzkosti cez deň ani nevravím. Čokoľvek mi manžel alebo dcéra (5r.)povedala som si brala extrémne k srdcu, nič som nechcela robiť, ani variť, ani pratať, stále som bola unavená, večer som nemohla spať a prichádzali ku mne nezmyselné myšlienky, čo robí manžel v práci, s kým si cez deň píše(no hlúposti, všetko mi ukazuje a o všetkom sa rozprávame), ako keby som počas tých dní bola naňho fixovaná až extrémne, odrazu mi chýbali prejavy lásky, mala som pocit, že mi ju neprejavuje dostatočne a dcéra tiež. Manžel mi dokonca povedal, že ma takú v živote nezažil(16r.sme spolu), že nech niečo robím a zamestnám myseľ, čo nešlo. Odrazu som nemala chuť na NIC. O úsmevoch, ktoré som rozdávala pomlčím. Bolo ich nula. Ako to prvý mesiac prišlo tak po menzese som bola vymenená. Usmiať opäť stará JA. Druhý mesiac to isté. Do bodky. Už som vedela koľká bije a že to súvisí s hormónmi. Tretí mesiac pred menzesom nič, už som sa tešila, že chvalabohu bolo to dočasné, no ako sa rozbehli tak presne 7 dní nepríjemného a frustrovaného a depresivneho JA. Keby to bolo niečo čo sa dá zvládať tak ok, ale toto je extrém. Zasahuje to do môjho života ako nôž, do výchovy, do vzťahu. Muž sa už desí ďalšieho mesiaca. A ja popravde tiež. Neviem to spracovávať, ako keby som trpela psychickou poruchou. Koho mám vyhľadať, poprípade čo Vám na to pomohlo? Dá sa tomu pomôcť nejakými doplnkami? Magnezko beriem, C-cko, chodím na prechádzky, do prírody. Čo robiť. Dúfam, že tento stav nie je na antidepresíva. Ďakujem za každú radu.
Časté zmeny nálad alebo plačlivosťbolesti

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
9. mar 2022

V nadpise má byť PMDP, predmenštruačná dysforická porucha.

lucia851
9. mar 2022

Antidepresiva alebo niečo na ukludnenie xanax, neurol, lexaurin

mathias232
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lucia851
10. mar 2022

Ešte ti poradím kúp si pupalku a vitex jahňací.

autor
10. mar 2022

@lucia851 ďakujem
@mathias232 ďakujem.
@lucia851 pouvažujem nad tým keď nezaberú volnopredajne.

lucia851
10. mar 2022

Pupalka a vitex sú voľnopredajné to sú doplnky výživy na pms. A na úzkosť ci ukludnenie skus magnézium, sedatif PC či persen,

autor
10. mar 2022

@lucia851 Ďakujem

autor
11. mar 2022

@lucia851 môžem sa opýtať ta pupalka sa berie len počas pms alebo nepretržite?

lucia851
11. mar 2022

Nepretrzite

because
24. júl 2023

Dobrý deň, ako pokračujete? Riešili ste to? Ďakujem

autor
24. júl 2023

@because ano, znama dr. mi poradila gynex, po 2 mesiacoch som citila zlepsenie, po roku som ho vysadila, stavy sa nevratili.