Predčasný prechod

19. jún 2024

Ahojte, asi sa len potrebujem vyrozprávať. Minulý rok som sa dozvedela, že pôjdem predčasne do prechodu. Onedlho mám 33 a do prechodu pojdem o 1-2 roky. Poznám jednu ženu čo tiež tak išla skoro + my to máme genetické (moja babka a teta tak isto šli do prechodu). Psychika je úplne podlomená. S manželom sme sa rozviedli na začiatku roka, pretože on tlačil na umelé, aj keď vedel, že lekári pre môj zdravotný stav to neodporúčajú (veľmi veľké tráviace problémy, ktoré sa po rozvode ustálili a dávam sa dokopy). Chcel svoje dieťa a hlavne som si aj uvedomila, že on ma ani nemiluje. Našla som si niekoho, avšak do októbra bude v zahraničí. Neskutočne si rozumieme len to zahraničie + jeho stavba domu skomplikovali život. Modlím sa nech tie posledné tri mesiace dáme. Ja mám úplnú depresiu z toho, že či vôbec otehotniem, a aké to bude, keď dieťa nebude. Je tu niekto taký, čo tiež niečo podobné?

petruldo
19. jún 2024

Ja som mala také nízke AMH, že to bolo na darcovske vajíčka a otehotnela som oba razy prirodzene, prve som rodila skoro 36 r a druhe 37,5 r. Menopauza prišla po 45

autor
19. jún 2024

@petruldo ale lekari ti povedali aj vek kedy pojdeš do prechodu ? Presne to mi potom povedal lekar, že keď darcovské vajíčka lenže ja tým že tie hormóny nemôžem, tak to veľmi nechcem riskovať nakoľko to je to isté ako umelé.. myslím celá tá príprava

petruldo
19. jún 2024

Tento údaj mi nikto nikdy nepovedal. AMH hovorí o činnosti vaječníkov a ten vysledok bol ozaj veľmi nízky, zadarmo mi v centre asist.repr. robili druhý odber keď som išla pre výsledok, už som bola tehotná

luccija
19. jún 2024

Ani najväčší čarodejník nevie či to bude rok, dva.
Kamarátka v 36 r už nemavala menzes jej mama a babka tiež išli do menopauzy už pred 40 tkou
Otehotnela ešte 2x v 37,39 prirodzene dokojila a menzes už neprišiel
Môžeš skúsiť IUI myslím, že to je bez hormonálnej prípravy

luccija
19. jún 2024

Pozri sa menzes ešte máš nepíšeš akú máš tráviaci chorobu, ale, ak viem, že ma tlačí čas porozmýšľam nad tou stimuláciou a zatiaľ nie darcovské.Ked sa zamyslis bez emócií nemáš čas skúšať asi prirodzene, tak by som sa poradila s lekárom, lebo tak či tak budeš musieť mať bud umelé, alebo darcovske.Este nikto nevie aký má on spermiogram.

canany
19. jún 2024

Mozno za to moze aj psychika, exmanzel a vela dalsich faktorov. Po rozvode mi vsetci zacali hovorit ako som opeknela 😀 . Ja som podla vysledkov z minuleho roka v prechode, menzes za posledne 2 roky som mala kazdych 6 mesiacov, zacala som brat menoxin a pupalku od jamiesonu a tento rok som mala 3 x menzes kazdy mesiac, prestala som to brat a zase mam vynechany.
Byt tebou nestresujem sa uz teraz, nepoznam tie vyrazy co pises, ale hod sa do kludu, zacni novy vztah bez nejakych to musim tamto musim a uvidis.
S prvorodenym som neotehotnela az kym som nedala vypoved v praci a neodisla zo stresu.

sense
19. jún 2024

Ak máš hormony v poriadku a prechodné vaječníky môže skúsiť IUI aj bez stimulácie v cykle s jedným folikulom. Šanca je síce aj taka ako keby mas len klasický sex v čase ovulácie, len ti povedia kedy je ten správny čas na styk resp kedy do teba vložíš partnerov spermie a následne nasadia progesteron