Mam 34 r ešte nemám dieťa.Par mesiacov som mala nepravidelný menzes, spinenie u endokrinologa a gynekológa mi bolo zistené ovarialne zlyhanie ovulujem len z jedného vaječníka aj to nie každý mesiac druhý je už prázdny AMH na svoj vek veľmi nízke.Mama prišla do menopauzy okolo 50 tky.Zrutil sa mi svet.Stalo sa to niektorej nasledovala hormonálna liečba či rovno IVF?tento týždeň mam ísť ku gynekológovi.A to sme tento rok chceli, že budeme mať konečne dieta
@bucko555 och, takže hneď IVF som rada, že sa podarilo.Pre mňa to je šok ja mám kamarátky, ktoré rodia okolo 40 tky druhé, tretie...ja si vek neuvedomujem, ale endokrinologicka mi tak surovo povedala, že nie som najmladšia, že som deň preplakala.Nebudem tiež čakať na pokusy, ale hneď IVF
Aj pre mňa to bol obrovsky som lebo som vo svojom okolí nepočula že.predcasna menopauza a bola som taká smutná s toho potom som to prijala šla na ivf a mám 5,5 ročnú dcérku
Kamoska v 22 a uz nestihla babo zial, v 34 je to nie tak vynimocne, ale isla by som ihned do ponukanych rieseni a co najskor sa snazila o dieta. Ja som prve uspesne porodila v 35, gyndos mi tiez povedal, ze rychlo skrz ten vek. Tvar mam ako 25rocna, ale uz napr po 32 sa mi zrazu pridruzila endometrioza a to ma zacali naozaj nahanat, ze nam moze ist o cas. Ja viem, ze dnes rodia aj podstatne starsie zeny a su oki, len je to o stasti
Mne toto bolo zistené v 23 keď sme sa snažili o dieťa a nedarilo ....hneď nasledovalo umelé aby sme mali aspoň jedno