Ahojte mám 35 rokov a už rok som v predčasnej menopauzem.napoaledy som mala.menzes minulybrok koncom januára..včera sme s manželom sexovali a dnes ráno ma bolí brucho a chrbát ako pred menzesom prídem na toaletu a tam taký ružový výtok ide zo mňa po utreti ako keď začína menzes...u doktora na preventívke som bola naposledy minulý rok v apríli a všetko ok..mám hrozný strach že čo sa.to deje samozrejme idem volať lekárovi hneď..😨😨😨
Kľudne môžeš dostať menzes. Ja som dostala po roku. Odvtedy zas pol roka nič. Prevod v 40.
@martinka13 aj som si myslela že môžu byť nejaké dozvuky ale bojím sa..
neboj sa, mozno ste splodili potomka, ved to je pekny darcek do noveho roku 🙂
@egonsk len neviem ako keď už takmer rok som nemala menzes
to neviem ani ja, ale vselico sa stava, prave pri zenach, ktore uz rataju s tym, ze su v prechode.
A čoho sa vlastne bojíš? Tehotenstva?
@martinka13 nie že to bude niečo horšie..stále strašia že žena v menopauze by nemala krvácať .
netreba hneď za všetkým to najhoršie. sme ,,živý organizmus,, nejaké zmeny v tele prebiehajú stále. Možno dostaneš menzes, organizmus máva výkyvy.
@ibatanecnica ja viem len mám hrozný strach ..a nechápem to že tak dlho som bez ms a zrazu toto.
uvidíš čo povie dr. držím palce,
Myslíte že to môže byť niečo vážne keď som bola pred trištvrte rokom na prehliadke a bolo všetko ok ?..
Niektoré ženy dostanú aj po dvoch rokoch ešte menštruáciu. A do päť rokov od nástupu menopauzy je stále možnosť otehotnieť. Trochu si preštudovať treba ešte okolo toho, teraz je menopauza dosť populárna téma aj v bežnej online tlači.
Môžeš dostať menzes, mať zapal
Mne raz praskla pri sexe cievka lekár to tak vyhodnotil, lebo iný problém nebol.Ak nemáš polyp, myom
@eliska13 bola som pred trištvrte rokom na prehliadke a nemala som nič také
ešte si mladá, síce si možno v menopauze, ale v tomto veku sa môže menzes objaviť, stresuješ úplne zbytočne, preháňaš.
uz to asi skoncilo, bolo to po utreti len na papieri slabo ruzove, a asi dve tri kvapky krvi cervenej..tak neviem co si mam o tom mysliet
No, ja teda neviem, ale mne sa to zdá ešte strašne zavčasu v tomto veku ostať bez menštruácie. Čo nato vraví tvoj gynekológ. Nechcel nasadiť hormonálnu liečbu, lebo ženské hormóny sú pre zdravie ženy veľmi dôležité. Je, tiež poctatne vedieť, z akého dôvodu došlo k predčasnej menopauze.
@anna777115 genetika vraj..stara mama mala 34 ked sla do menopauzy moja mama 38
Kým prestanú vaječníky úplne fungovať, môže dochádzať k takémuto občasnému špineniu. Niektorým, ženám nabehne aj po roku menštruácia, je to veľmi individuálne a u každej ženy môžu byť prejavy rôzne.Ja, by som sa išla poradiť s gynekológom. A tvoja mamina, nemala nejaké zdravotné problémy napr.srdovocievne,diabetes 2 stupňa, osteoporózu...?Lebo, je rozdiel keď žena zostane v prechode pred, šesťdesiatkou, ako keď v menopauze zostane po tridsiatke.
@anna777115 ma problemy s tlakom aj cukrovkou
No, veď o toto ide. Ono, niektoré ženy si povedia, veď čo aspoň nemám menzes, ale úbytok ženských hormónov spôsobuje žene dosť závažné zdravotné problémy. Preto, sa čudujem, že ťa gynekológ nechal v tomto veku len tak bez menzesu.
ale uplne mam aj take bolesti ako pri menzese
Vieš, pohlavný styk môže stimulovať ako vaječníky, tak aj maternicu. Môže nastať menzes, aj takéto slabé špinenie, to záleží od výšky endometria. Choď k tomu svojmu gynekológovi sa poradiť. Veď, keď ťa vyšetrí, tak nejaký záver ti musí dať. Ono, takúto šarapatu robia rozhádzané hormóny.
ale aj tak sa bojim uz som myslela ze menzes skoncil...
Ešte kľudne môže byť mm alebo tehu
najhorise na tom je ze moj lekar dnes neordinuje cize az zajtra viem zavolat aby som sa ako tak ukludnila
a čo myslíš, že ti povie po telefóne? Len kľud preboha.
Nemáš dôvod panikáriť. Kúp si pre vlastnú spokojnosť tehotenský test. Ak bude výsledok negatívny, čo bude, keďže rok si nemala menzes, tak to robia hormóny. Veď, veľa žien to má takto , že aj rok nemajú menzes, potom začnú špiniť, alebo nabehne menštruácia. Nie, každá má pokoj od posledného menzesu až po smrť.
Aj mám úplne také kŕče ako keď som.mavala.menzes