Predčasná menopauza

lucyk111
27. okt 2022

Ahojte
Nechce si niekto popísať o predčasnej menopauza?
Včera mi cez telefón potvrdil dr,že mám vysoké hodnoty hormónu,indikujuceho nástup menopauzy, v krvi...
Žiaľ, obávala som sa,že ma to bude čakať takto skôr,moja mama mala v 38,že vraj posledný mnzs.
Ja mam 41 a posledný mnzs som mala 8.9.,podľa Sona mam hrúbku sliznice ešte v pohode,no len očividne už mi odchádza tvorba estrogénu...s dr ešte mam hovoriť obtyzden a musím sa s ním porozprávať o ďalšom postupe lebo teda neviem aký to bude mať priebeh...
Sa cítim ako do starého zeleza:(

komplikovana
27. okt 2022

Je tu skupina, sice nie iba o predcasnej ale tak vseobecne. https://www.modrykonik.sk/group/10637/

lucyk111
autor
27. okt 2022

@komplikovana ďakujem, pozriem

komplikovana
27. okt 2022

Este ti pridam jeden link na posledne video zo serie Menopauza neni pauza

https://www.youtube.com/watch?v=NtekDZOgKu0

Urcite si ho pozri, drzim palce nech to zvladnes co najlepsie a prosim necit sa ako do stareho zeleza, nieje dovod 🌞

lucyk111
autor
27. okt 2022

@komplikovana ďakujem🙂

falbala132
27. okt 2022

a neschudla si velmi? mne v 37 rokoch odisiel menzes po schudnuti, tiez nulovy estrogen, ale po pribrati sa to vsetko obnovilo, samozrejme za pomoci kratkeho doplnenia estrogenu.

lucyk111
autor
27. okt 2022

@falbala132 nie,nemyslím. Som pri svojom štandarde.

luccija
27. okt 2022

@lucyk111 a mala si nejaké problémy, keď Ti robil profil?mne povedal gyn., že skoro každá 3 žena po 40 tke ma už zlý profil, ale má menzes, ale hormóny ubúdajú rapidne.Pravdepodobne Ti dá Duphaston na druhu polku cyklu.Ja som minulý rok po očkovaní nedostala 2m menzes, potom už na 17 deň, 19, 23 pol roka som brala Duphaston potom vysadila pribrala som 5 kg, že môžem byť zavodnena a pod .A teraz už mávam normálne 28-30.Pri Duphastone som nemala vôbec taký zlý PMS, takže chválim🙂
Ja mám 44 r veľmi sa v noci potim, ale tvrdil, že ovulaciu mám videl na sone vajíčka a nechcel mi robiť profil.Ze takéto horm.zakolisania sú bežné.
Celá predmenopauza a menopauza moze trvať aj 5-7 r

lucyk111
autor
27. okt 2022

@luccija ahoj,nemala som žiadne problémy, len chybajuci/meskajuci mnzs;)..robili mi test na FSH,to je to co myslíš,hormonálny profil?...len cez telefón mi to oznámil,je busy,tak dfm,že po sviatkoch sa s ním aj osobne stretnem...lebo aj vyšetrenie mi robil iný dr,k svojmu som sa nevedela dostať,tak mi na sukr.klinike ponúkli iného dr,ten mi dal spraviť odber a ze podla výsledkov budeme postupovať,na to mi už volal môj,že teda výsledky je vysoký ten hormón a ze to uz indikuje menopausu...a iba teda cez Phone mi povedal,že aj vyvolávacia by bola asi zbytocna,tak som zostala ako obarena,kebyže mam 45-6 tak sa s tým skôr dáko zmierim🙈🙈

martinka13
27. okt 2022

@lucyk111 ja mam 42 a potvrdili mi predcasnu menopauzu. Absolútne mi to neprekáža. Naopak, teším sa , že mám menzes výnimočne a už len slabý. Ine problémy nemám.

lucyk111
autor
27. okt 2022

@martinka13 ...ano, aj takto pozitivne sa da na to pozriet, len ma teda stve, ze bez tych hormonov to fyzicke starnutie bude isto rychlejsie...mozno, ked nie su tie menopauzove priznaky, navaly atd, tak to uz moze byt aj fajn, take "odlahnutie", vydych...len teda uvidime aky to bude priebeh...aj tie vykyvy nalad, inak v poslednom case, to som este netusila, co sa dozviem, som mala paradne vybuchy

martinka13
27. okt 2022

@lucyk111 podľa mňa to len netreba veľmi študovať. Mne vynechával menzes už aj 3 roky. Ale vždy len tak mesiac, potom 3-4 mesiace normálne. Potom zas vynechal. Pred letom mi vynechal 2 mesiace tak som si šla dat spraviť hormonálny profil. A bum. Menopauza. Inak mi nič nie je....