Viem ze podobných diskusii tu uz bolo, ale predsa.. Začalo to spontannym potratom vo vysokom stadiu tehu, neskor po roku krvacanie po styku a opakovane gynek.infekcie..nasledovala diagnosticka kyretaz kde našli,, zostatkove tkanivo,, po potrate... To krvacanie sa vsak znovu opakovalo.. Pridali sa opakovane zapaly močových ciest, dookola ATB, uz skoro rok.. Aj ked sa preliecim Atb akoby to len pritlmilo moje problémy, hovorila som aj gynekológovi že sa necítim dobre ze akoby tam stále ma čosi palilo, ale vzal bežné stery na baktérie a ze je to ôk. Teraz ma moja obvodná poslala na stery na chlamydie, ureaplazmy, mykoplazmy.. Čakám výsledky. Je možné že všetky moje problémy spôsobovala nejaká z týchto baktérií? Keď som hľadala články o tom, dokonca aj predchádzajúci potrat a krvacanie po styku mohlo byt práve kvôli týmto baktériám.. Mate niektorá skúsenosť??
@janinamojka ahoj, ja mám problém s močnovými cestami tiež, opakujúce sa zápaly stále dookola ATB. mne nepomohlo ani preliečenie na ureaplazmu alebo chlamýdie ...
@donya... Ach jo.. Si ma nepotesila.. Ja uz normálne dufam a chcem aby mi nieco zistili, lebo aspon budem vediet co liecit..
@janinamojka ja to mavam uz roky.... dost mi pomohla kys.hylauronova do mocoveho mechura
@janinamojka ahoj ja som to zazivala 3 roky. V kuse antb, v kuse palenie, bolenie. Bolo to hrozne obdobie. Toľko lekárov urologov som pochodila. Nakoniec mi zrejme pomohla imunologicka. Síce podľa výsledkov som mala imunitu na výbornú predpisala mi imunor. A čuduj sa svete klop klop klop mám pokoj už dlho. Skús sa vybrať aj tou cestou. Možno ti to pomôže ak ti ini nepomôžu.
@ssandyy ja som si teraz nasadila cordiceps a coriolus, tak uvidim.. Ešte podľa vysledkov zo sterov uvidim co bude.. Ja uz aj plačem ked ma to chytí, ciste zúfalstvo 😭
@janinamojka ježiš ja si na to ani nechcem spomenúť. Ja som plakala v kuse ked som už cítila že niečo ide a ono to prišlo. Už som to poznala veľmi dobre. 2 týždne antb 2 týždne ako taký pokoj. Mesiac pokoj 2 týždne antb a v kuse dookola. Pila som čaje. Jedlá brusnice. Sedela v lavori v bylinkach. Nič nepomohlo. Ešte možno taký šumák do vody ale neviem už ako sa volá bol na mocove cesty. To bolo tiež fajn. Hrozné. Ľutujem ta normálne teraz. Ja som sa len čudovala ako môže niekomu prejsť zápal len z brusnic alebo z caju. Vtedy som im závidela ked som to čítala.
A partner je vysetreny a prelieceny?
@ssandyy presne toto co pises.. Ked to pocítim len naznak, uz panika ma chytá, v akutnej fáze sedim na wc take dve tri hodky v kuse lebo nemam silu ani chodit hore dole.. Vzdy je to vsak po styku, cca po dvoch dnoch to pride.. Brusnice sušené, čerstvé, blokurima, caje od vymyslu sveta, kapucinka, urinal akut... Nic len atb pomohli, dva týždne liecba a potom zas.. Jedine ked to neprepukne je uplna abstinencia v sexe. Preto to pripisujem ze je to nieco s tym..
@tahomi mne brali ster na chlamydie, ureaplazmy a mykoplazmy, cakam na výsledky a on ide tiež tento týždeň na vyšetrenie...
@janinamojka vitaj v klube, ja tak už rok. Posledného pol roka som kvôli tomu ani nemala sex, zápaly sa vracajú aj bez sexu každý mesiac. Vždy iná baktéria mi vyjde.
@anonym0001 aj u mna to zacalo pred necelym rokom. Dovtedy som ani nevedela ze mam nejaky,, mechur,, a co moze sposobit... Aj my sme viac menej bez, ani chuť nemam ked viem co ma potom dalsi mesiac čaká.. 😭Toto nie je ani zivot uz.
@janinamojka vycikaj sa pred aj po sexe, lepsie je mat sex cez den ked este pojdes na wc viac krat. Vzdy sa po styku umy. Skus si kupit hydrofeim pouzi ho ako lubrikant v malom mnozstve, casto sa mechur zapali aj zo suchosti sliznice a podrazdeia aj ked sa ti to nezda. Po umyti sa natri trosku tym hydrofeim gelom aby to zhydratovalo sliznicu. Toto mne pomaha ako prevencia... nie je to 100% obcas este zapal mam ale nie 10x do roka
Aj ja som mavala caste zápaly- už som bola zúfalá- potom mi zistili zúženú močovú trubicu.Roztahovali mi ju a od vtedy je to viac ako 15r čo mám pokoj
podobne. dali mi moč na mikrobiologický rozbor....lebo štandardný nie je dosť podrobný na baktérie. a našli mi klebsiellu....čo je vlastne nemocničný bacil...btw. v nemocnici som posledných 10 rokov nebola. takže určite ísť na podrobnejší rozbor. atb. na tieto baktérie niektoré vôbec nezaberajú, lebo sú rezistetné a po viacerých atb. môžete mať organizmus natoľko rozvrátený, že by som najprv dala doporiadku vnútorné prostredie (hlavne stravou a nejakými doplnkami) a až potom nabehla na liečbu vhodnými atb.
nie, nerobil to v narkoze........bola som si vybrat v lekarni tesne pred zakrokom (vtedy dr.predpisal) - nejaky krem na znecitlivenie........popravde, mal nachystanych 7 kusov paliciek- tyciniek (pripominali mi tycinky do tavnej pistole- aj takej velkosti aj farby) pri 4 som uz plakala, tak viac mi ich ani nedal. Bolest akoby som rodila- ale prezila som - predychala robil to v ambulancii. Vobec si nepamatam suvisloti ako mi na to prisli, len viem, ze zapal- rezaka som mavala uz skoro kazdy mesia, s tym, ze nastup bol uz ku posledku taky rychly, ze ked ma to zacalo chytat do 2 hodin som uz cikala krv...... Kazdopadne sa na to aspon popytaj svojho urologa, ze ci aj u teba neni taka moznost.
@beton aj mne dali cievkovany moc na rozbor, neviem este vysledky.
Davala som si sama kultivovat moc, ale z prudu a nevyslo nic.
No ja mam deficit imunity, vkuse zapaly dutin, mocove cesty a nakoniec svrbenie palenie v posve po tych vsetkych liekoch.
Zacne to po menzese, alebo po sexe s muzom. Ja ani bolesti ci rezanie nemam.cikam vela. Len pobolieva podbrusko, taky diskomfort tam dole. Zacnem kuru s cajmi urinalom ci kapucinkou a polepsi sa. Mlieko nepijem ani skoro nic mliecne, a peciem kvaskovy chlieb.
A polepsilo sa potom? Atb si brala jeden druh ci kombinaciu?
No dievcata... Ked toto citam co opisujete, tak sa len modlim aby tie stery na chlamydie, ureaplazmy a mikoplazmy boli pozitívne a nebudem musiet toto podstúpiť 😭😭😭
@bjanka00 no to netusim,,,,,,,ale mala som zuzenu mocovu trubicu, preto dochadzalo k castym zapalom,,,,,,, mozno som si to sposobila sama,,,,,,,, uz od dietata som mala blok a ani v skole, ani na strednej a ani v praci som nechodila na wc...... odvtedy pravidelne ked je to mozne sa "vyprazdnujem". Nepytala som sa vtedy lekara- ono to skoncilo, tak, ze ak by som mala problem, mam prist,,,,,od vtedy som tam nebola🙂
Nepoteším vás, mne v detstve tiež rozširovali močovú trubicu a vrátilo sa to. Navyše vďaka poruche imunity sa zápal rošíril kde sa len mohol a atb mi nepomáhali. Po viac ako desiatich rokoch mi pomohli autovakcíny, sú efektívnejšie ako urovaxom a vyrábajú sa namieru. Pridávam kontakt a postup pri užívaní.
@janinamojka Ano chlamydie su svina