Ahojte. Je možné, že aj keď mám pravidelnú (nie na deň, ale výkyvy len v rámci cca 3 dní) menštruáciu, nemám pravidelnú ovuláciu? Myslím tak, že niektoré mesiace ovulácia nie je vôbec ale menštruácia áno. Máte s tým skúsenosti? Ako to potom bolo s otehotnením? A ako môžem zistiť, ktorý mesiac ovuláciu mám a ktorý nie? Ide o to, že doktorka mi povedala, že mám zrejme nepravidelnú ovuláciu, keď sme riešili problém s cystou, ale ďalej sa to neskúmalo, lebo hoci by sme chceli bábo, z finančných dôvodov ešte musíme chvíľu počkať (aj keď veľmi neradi), tak povedala, že nemá momentálne význam tú ovuláciu riešiť.
@mrs_m No podla mna by si tú ovuláciu riešiť mala, pretože potom ked budeš chcieť otehotnieť tak potom to može byt problém. A ,zabiješ,, kopu času kym zistíš kedy to ovulaciu vlastne máš plus trafit sa do nej že? Existuje tzv. symptotermálna metoda sledovania cyklu - budeš si merat bazalnu teplotu a takto mozeš zistiť ake su tvoje cykly. To si treba proste vyguglit a naštudovať napr. http://www.lpp.sk/stm-ppr/16046-symptotermalna-...
Bud ti dr bude robit folikumetriu,alebo si kupis ovu testy a budes testovat alebo si budes merat bazalnu teplotu a sledovat hlien...