Prasknutá cysta na vaječníku - liečba

red_cat
24. apr 2021

Ahojte, dnes rano sme leteli na pohotovost kvoli ukrutnym bolestiam v lavom podbrusku. Nevedela som sa vystriet, cela som sa potila a bolo mi hrozne zle. Tam mi zistili volnu tekutinu po prasknutej cyste. Mam prist na kontrolu o dva dni a ihned ak by zacali opat bolesti.
Stretli ste sa s takymto pristupom? Myslela som ze cysty sa vzdy operuju a je nutne cistenie?
Ale teda som rada ze to ide bez toho🙂

mirpet
24. apr 2021

Tiez mi pred par rokmi praskla cysta,odpadla som...neoperovali,necistili,vstrebalo sa to samo...samozrejme to neustale kontrolovali

didi2102
24. apr 2021

@red_cat kamoška pred mesiacom to isté len ona o cyste vedela,mala 8cm ... Praskla a nič s tým nerobili

loginexistuje
24. apr 2021

ak ti praskne obycajna cysta tak nerobia nic a aj ak mas cystu tak vacsinou praskne sama max ti daju infuzku aby skor praskla a vstrebala sa
ak mas ale iny typ cysty ten je nezaviy na cykle a je naplnena inym obsahom ako tekutinou tak tie vyberu pripadne ak cysta sposobi torziu vajecnika ako mala moja dcera vtedy operuju ale to nie je dovod primarne cysta
dobre je brat bkomplex prip indonal odporucaju

andrea78
24. apr 2021

@red_cat nerobi sa v takomto pripade nic. Dcera tak mala dvojcystu na vajecniku. Ked praskla odpadla od bolesti, zbierala som ju zo zeme a viezla na pohotovost, lezala potom na infuzii. Bolesti mozes mat este par cyklov, kym sa to zahoji.

nerya
24. apr 2021

Tiež som len čakala kým to prejde 😉