Praská mi koža nad konečníkom

pupetko263
31. jan 2023
Používateľ pupetko263 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od pupetko263.

Ahojte vedeli by ste mi poradiť v poslednom čase mám taký problém ale nie vždy keď idem na veľkú potrebu tak mi praskne kožka nad konečníkom ako je tá hrádza neviem prečo či je to toaletným papierom alebo fakt neviem.

doriiis
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
syslik81
31. jan 2023

si si ista ze je to koza? ze nemas hemeroid? jedz viac vlakniny na lepsiu stolicu .. po kazdej potrebe sprcha a intimne mydlo ... natret kremom

pupetko263
autor
31. jan 2023
Používateľ pupetko263 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od pupetko263.

@syslik81 predtým som mala problémy s hemoroidom myslela som že je to tým že mám tvrdšiu stolicu

andreafa
31. jan 2023

@pupetko263 😂 ja ozaj neverim, ze sa radsej obratis na tuto stranku, ako ist k odbornikovi. Alebo ta bavi kakac? 🤣

syslik81
31. jan 2023

@pupetko263 mohli sa ti vratit . a na tvrdsiu stolicu len upravit stravu ..

martinmmartin
31. jan 2023

vola sa to mariskus ( mariscus) alebo analna duplikatura kukni na google. Proktolog ti to vie vyriesit laserom

Info z webstranky proktologie

Análne duplikatúry vznikajú v okolí análneho otvoru po nahromadení uvoľnenej kože. Vyskytujú sa veľmi často a takmer vždy sú neškodné. Obyčajne si ich pacienti mýlia s hemoroidmi. Duplikatúry môžu byť v jednom, dvoch alebo viacerých uzloch okolo análneho otvoru.

Občas bývajú duplikatúry bolestivé a môžu byť i prejavom análnej trhliny. Pri chronickej análnej trhline sa vytvárajú nadbytočné tkanivá okolo análneho otvoru, ktoré nazývame strážny hrbolček. V tom prípade bývajú bolestivé, hlavne pri vyprázdňovaní.

Najideálnejším riešením je preto ambulantné odstránenie duplikatúr pomocou rádiofrekvencie v lokálnej anestéze. Zákrok je bezbolestný a jeho trvanie závisí od počtu prítomných duplikatúr. Znova by sme radi upozornili na dôležitosť výberu správneho proktológa, ktorý sa tejto činnosti cielene venuje denno denne. Často nás totiž oslovili pacienti, ktorí boli operovaní na iných klinikách, no s nesprávnou diagnostikou, čo samozrejme viedlo k nepríjemným komplikáciám.