Ahojte, vysiel mi pozitivny ster na streptokoka, som v 37 tt... Vraj mi budu musiet infuziou podavat ATB pri porode, prosim, ako to prebieha a ake je riziko pre babo? To budem musiet mat cely cas v ruke infuzku? Neviem si to predstavit najma pocas kontrakcii v prvej faze, ved pri predchadzajucich porodoch som neustale chodila na wc, skakala na fitlopte... Zaujimaju ma vlastne skusenosti aj odborne rady, dakujem.
ahoj, mala som streptokoka pri 3.tehotenstve... je potrebné podať atb najneskôr 4 hodiny pred samotným pôrodom - kým bude prechádzať dieťa pôrodnými cestami /to je preň rizikové, a možná cesta nákazy/. vo väčšine nemocníc tak či tak zavádzajú kanylu - a tá pri kontrakciách nevadí /a je jedno či už len pripoja infúzku/.
Si 37.tt - prečo to doktorka neprelieči vaginálnymi atb?
Inak mne atb nakoniec nestihli dať, /prišla som do nemocky s veeeeľmi blbým pocitom že sa niečo deje a bola som bez kontrakcií otvorená na 9... ale doktorka mi napísala atb na vkladanie keď videla pozitívny výsledok na streptokoka. Nemohla vedieť že to nestihnem - dala som len 1 večer... Takže potom ostal len príšerný strach 2 dni či to dieťa nechytilo ...
@bagre ono závisí asi aj podľa hodnoty nejakej čo sa týka toho streptokoka, mne tiež vyšiel pozitívny ale sestrička keď to vravela dr. tak niečo spomenula že stredne a dr. mi povedal, že nech sa nestresujem že netreba to teraz riešiť a pri pôrode dostanem atb tak aby bola malá imúnna
Tiez som mala pozitovneho streptokoka. Kanilu budes mat v ruke stale ale neboj nebude to tiect stale 🙂 mne prva davka stiekla ked mi odtiekla voda a prisla som do porodnice a potom tusim este dve davky som dostala. Ono sa to opakuje tusim po 8 hodinach. Nakoniec som aj tak mala akutnu sekciu a teda malinka bola ok. Ale je to uplne bezna vec a netreba sa toho bat 🙂 ale ked ti praskne voda necakaj 2 hodiny ale treba ist hned na prijem. Tot vsjo 🙂 drzim palce.
@lila1988
@bagre kanyla ako taka v ruke mi nevadi, skor ta infuzia, kvoli ktorej sa nebudem moct volne pohybovat... A dostala som tablety na vkladanie, no aj tak mi povedala, ze budem musiet mat infuzku. Ako dlho to tecie?
@dominika18muc aku hodnotu, to netusim... Ani do knizky mi to nezapisala, len zvyraznila, ze streptokok pozitivny...
@monique89 neviem, len viem že povedala streptokok pozitívny stredné neviem čo 😂🙈
@monique89 streptokoka som nemala, ale pokial viem, kanylu zavádzajú kazdemu a ja som bola určite na infuzke, lebo mi museli dávať oxytocín kvôli nepostupujucemu porodu. A keď som potrebovala ist na wcko, tak má odpojili, ale kanylu som určite mala do dalsieho dňa zavedenu