Ahojte. Pred 2 rokmi mi vyšiel na citologii ascus. Po pol roku som bola znova, už vraj ok, po roku zas a citologia ok. Včera som bola u noveho doktora, nakoľko môj predošlý gynekológ už išiel do dôchodku. Prišla som a pani sestrička mi začala hneď rozprávať o vakcíne na hpv, že či mi to predtým nebolo ponúknuté. No a potom sa ma spýtala či neviem o tom, že mám hpv.. údajne tie najviac rizikové kmene. Predošlý dr ma na to vôbec neupozornil. Teraz sa dosť bojím čo bude. Výsledky citologie až o pár týždňov. Mám 24 rokov, s partnerom som 6. Máte skúsenosť?
Pokial dobre viem, riesila som to uz davnejsie, tak nato, aby ti zistili HPV, sa robi samostatny test, nato cytologia nestaci. Over si to s gynekologom, sestricka to mohla popliest. Ja na tvojom mieste by som si vypytala ziadanku na NOU a isla na cytologiu a vysetrenie tam, chodila som preventivne. V tychto veciach vie dost pomoct aj imunolog, ja som mala horsi stav ako ascus a po inunoliecbe sa mi vyrazne zlepsil. Naozaj nebuf vystasena, nemas vsetky informacie a ascus je uplne v poho stav n sledovanie