Je nejaká šanca, že vysokorizikové HPV môže ešte zmiznúť? A zlá cytológia? Dostala som atb Dalacin,ak sa to do mesiaca nezlepší, čaká ma buď biopsia alebo konizácia ☹️ aké sú vyhliadky? Máte niektorá skúsenosť?
@ruzasipova aj mne ho spomínala, keď doberiem atb, tak si ho asi kúpim, ak pomôže. Takže je šanca, že aj hpv sa zbavím? Som na prášky ☹️
Ja som mala zlu cytologiu ale nie hroznu. Dnes som bola na kolposkopii tak cakam na vysledky
Akú si mala cytologiu? Trošku to záleží aj od toho, sú stavy ktoré sa ešte vedia vyriešiť, ale niečo už ozaj potrebuje konizáciu...
@tata1401 v novembri trojku, včera som bola na kontrolnom odbere a len mi trochu zobrala výter a dala pod mikroskop a povedala, že mi ani nejde brať, lebo to vyzerá hrozne.. Dala mi Dalacin a nejaké lieky na úpravu flóry a mám prísť o mesiac.
Tak isto ten liek nie je vsemocny a zalezi od stupna zlej cytologie. Ale mne osobne pomohol.
Lebo mne asi 5rokov skákala, mala som Papp 2-3(ascus), chodila som každý pol rok na kontrolu, potom sa to asi na 2roky upravilo na Papp 2... potom opäť Papp 2-3(ascus), tiež pravidelne každý pol rok na kontrolu a v januári mi to skočilo na Papp 3(asch-hsil), tak som bola na konizácii...vraj som tam mala cin2-3, teraz mám ísť v lete na kontrolu,tak už iba pevne verím, že sa mi to aspoň načas upraví
Myslím, že konizacii sa nevyhnes.Mas už deti?partner by tiež mali ísť k urologovi.Kamaratky dcéra bola tiež na komizacii a následne sa dala ešte očkovať na radu lekara aj, keď ma 23 r ona mala aj bradavice
@luccija deti mám už dospelé. Tiež si myslím, že ma to neminie.. Vraj sa zvyknú pýtať, či rovno nebude lepšie vybrať všetko..
a preco sa tej konizacie bojis,?Ved je neskodna a zbavi ta problemu,teda ten hov uz asi nezmizne,ale zmeny na krcku ti odstrania a to je dolezite.
Rovno vybrať všetko??? Konizacii je 15 minútový zákrok, domov ideš po svojich ešte v ten istý deň...
Hpv sa uz nezbavis, je to herpesovy virus, kt.mas v tele navzdy a ked mas oslabenu imunitu, tak sa prejavi...ako napr.herpes. Cize treba posilnit imunitu. Ja som mala cytologiu 3ku par rokov dozadu, spravila mi lbc a tiez mi vysli oba zle hpv. Nasadila som vtedy chlorellu a vytazok z grepovych jadier a pomohlo. Roky dobre, vo februari som mala kovid a teraz na prehliadke zase zla cyto. Teraz som nasadila aschwagandu na posilnenie imunity a uz spominany deflagyn. Kontrolu mam v juni, tak uvidime.
Vysoke davky vitaminu D stoja za pokus. Ale ak je tam vek 45+ stoji za to zvazit vybrat vsetko. Istota je istota.
Ked uz mas dospele deti ani nevahaj nad konizaciou, lepsie ako by to malo nabrat rychly spad a bolo by neskoro . Ja som bola na konizacii ,a mala som este aj druhe dieta potom, ani som nevahala, tiez som mala zle vysledky, karcinom už ale nastastie na povrchu krcka, polrok neskor a povedal onkogynekolog ze by sa to zacalo sirit dovnutra krcka a to uz by som sa nevyhla liecbe pre onkopacientov. Sam primar onkogynekologie neodporuca vselijake doplnky z lekarne, iba sa natahuje cas pri horsich vysledkoch. Na Hpv jedine dobra imunita ,nic ine ,je to virus. Ale na tvojom mieste by som necakala....
@20erika07 no mne dala lieky a mám prísť v júni. Dovtedy asi zošaliem.
@anjelok dá sa zbaviť hpv ja som mala tie dva najhoršie pozitívne a už ich mám 2x teraz po sebe negatívne🙂
Autorka- mala som cytilogiu HSIL, pila som Vilcacora caj, ktorý je dobrý aj pre ľudí ktorý majú rakovinu ale aj preventívne a na všeličo je dobrý, ale kôra nie sypaný.
A už sa mi vysledky zlepšili ze som sa zatiaľ konizacii vyhla a už nemám ani HPV 🙂 držím palce
@tata1401 ahoj samozrejme, prikladám link 🙂
https://www.uncaria.sk/tovary/43-114-vilcacora-...
@anjelok tak držím palce 🙂
ahoj ja som si tym presla od konca roka 2020 kedy som po porode mala prvy zly ster a vysokorizikove HPV. Uzivala som cisto prirodne produkty, pre mna su top a po pol roku som mala treti ster ok a po roku som sa zbavila aj HPV. Teraz v januari som uz mala vsetko ok. So znamou mame skupinu na fb. Kludne pozri, ona uz bola sledovana na onkogynekologii a takisto sa poliecila prirodne 😊
https://www.facebook.com/groups/691485218888176...
Pozrite si urcite tuto prednasku ako a preco vznikaju civilizacne choroby, rakoviny, autoimunitné ochorenia atď.a co telo potrebuje pre spravne fungovanie 👌🏻
https://drive.google.com/file/d/1vHLyDeDm892s9L...
Ja som mala HPV 16, mám za sebou 2x konizaciu, užívala som tablety Indonal, očkovana som 2 dávkami Gardasil a momentálne som mesiac po operácii Abdominalna Hysterektomia, musela ísť maternica vonku kvôli zlej cytologii, ale vaječníky mi ponechali.
Som mnou sa to ťahalo už 2 roky, raz dobrá cytologia a raz zlá cytologia.
Toto je môj prípad
Ano. Mala som zlu cytologiu a aj rakovinovy HPV. Lekarka mi vtedy predpisala DeflaGyn ( napr. https://www.vasalekaren.sk/deflagyn-aplikacna-s...) . 3 balenia na 3 mesiace. Vravela, ze s nim ma dobre skusenosti na hpv a mne tiez pomohol. Dalsi kontrolny ster bol uz v poriadku.