Pozitívne hCG mimo tehotenstva

2. jún 2023

Ahojte, stretli ste sa niekto s tým, že vaše telo produkovalo HCG aj napriek tomu , že ste neboli tehotné? Som 4 mesiace po treťom pôrode, v krvi aj v moči mám prítomné HCG vo výške ako keby som bola na začiatku tehotenstva, ale tehotná nie som. Mám aj "ranné nevoľnosti" , poztívne tehotenské testy... Som úplne zmätená, doktorka nemá potuchy čím to môže byť spôsobené, poslali ma na ďalšie vyšetrenia, ale zaujímali by ma skúsenosti, ak náhodou.

majamat
2. jún 2023

ako vies, ze niesi tehu?
to mas z opakovaneho vysetrenia krvi, ci len jednorazovo?

autor
2. jún 2023

@majamat z opakovaného. .. nemôžem prirodzene otehotnieť.

majamat
2. jún 2023

je to iste, ze nemozes prirodzene otehotniet?
a opakovanie bolo po akom case?

magic08
2. jún 2023

ak nie si tehotna, a nejde ani o mimomaternicove, moze to sposobovat aj uzivanie nejakych liekov? ale tie moze ist o nejake ochorenie....

janetinka27
2. jún 2023

ahoj a hodnotu hcg mas aku?

magic08
2. jún 2023

toto som nasla na nete

Zvýšená hladina hCG u mužov a u žien, ktoré nie sú tehotné
Bežne majú muži a netehotné ženy hodnoty hCG v krvi od 0 – 5 mIU/ml. Špeciálnym prípadom sú situácie, kedy sa hladina tohto hormónu abnormálne zvyšuje aj u mužov alebo žien, ktoré tehotné nie sú. Keďže to samo osebe signalizuje vážny zdravotný problém, je potrebné okamžite vyhľadať príčinu.
Zvýšený hCG môže byť v takýchto prípadoch príznakom:
zhubného nádoru maternice alebo iných ženských pohlavných orgánov,
niektorých typov nádorov v pľúcach, črevách alebo v obličkách,
zlyhávania obličiek,
rakoviny určitých častí endokrinného systému.

autor
2. jún 2023

@majamat určite je to isté. Ak by som prirodzene otehotnela museli by ma vyhlásiť za panenku Máriu alebo medicínsky zázrak 🙈. Nechala som si odstrániť vajcovody.

Už 3 týždne po sebe chodím na odber .

@janetinka27 naposledy 5473

@magic08 lieky neužívam žiadne, okrem bežných vitamínov.

zojeva
2. jún 2023

to je dosť vysoká hodnota, neplodná kamarátka čaká syna, ale kedže nemáš vajcovody tak tehotenstvom to teda nebude, Zvyšené hodnoty spôsobujú aj rôzne ochorenia...a hcg ti stúpa ?

autor
2. jún 2023

@zojeva kolíše, prvý odber bolo niečo cez 7000 druhý už len okolo 3000 a tento tretí zas narástlo nad 5000

magic08
2. jún 2023

nechaj si spravit kompletne vysetrenia, odber krvi, skontroluj stitnu zlazu... pri niekorych druhoch rakoviny je pritomne hcg a kolise... drzim palce

janetinka27
2. jún 2023

ahoj, ak mas takto zvysene, ozvi sa endokrinologicke.

autor
2. jún 2023

@magic08 ďakujem, som už objednaná aj na endokrinologiu, onkogynekologiu, CT a mri len všade mám termíny až o mesiac- dva.

magic08
2. jún 2023

to je bohuzial to nase zdravotnictvo, vsade cakacky niekolkomesacne... 😠

zojeva
2. jún 2023

to je strašne dlho, tlačila by som na urgentne vyšetrenia. Naozaj nechcem strašiť môže tu byť nádor, rakovina vtedy treba konať okamžite :( Najhoršie, že Vám potom povedia, kde ste boli do teraz...

nikola81
2. jún 2023

Urcite tlacit na urychlenie vysetreni. Pripadne gynekologycka nech to nejak skusi urgovat. Toto je vazna situacia a isla by som za tym.

anavixy
2. jún 2023

To, ze gynekologicka nevie z coho to moze byt znamena, ze tie zname priciny boli vylucene, hej? Teda ani tehotnestvo ani gestacna trofoblasticka choroba (choriokarcinom) to urcite nie je?