Baby ako to je s pcos, vedel by mi gynekolog na klasickej prehliadke povedať či tým trpim alebo nie ? Cyklus mávam tak 28-30 dňový no som cystycka pacientka preto sa veľmi bojím 🤦🏻♀️Mám chrobáka v hlave a zajtra k nemu idem ..
Moj gyn nikdy pco ani nespomenul a to som tam chodila ako na klavir, kedze po vysadeni HA za ucelom otehotniet, sa mi nerozbehol cyklus...tuto diagnozu prvykrat spomenul endokrinolog na zaklade hormonalneho profilu a potvrdil ju lekar v CAR na prvom vysetreni 🤷♀️
Mne to povedal až keď som začala mať menzes 2x do mesiaca, a otravovala som ho s tým . Ale potvrdilo sa to 100% až po odbere krvi. Ja mám takmer všetky príznaky takže tie odbery boli len na uistenie.
@simona1998 dobry dr by to mal na sone spoznat hned. drobne folikuly vytvaraju na sone obraz retiazky na vajecnikoch. mne vsetci Dr od zaciatku tvrdili ze je vsetko OK, hoci cyklus stale nepravidelny a az v CAR mi povedali ze to je jasny obraz PCO. ta "retiazka" tam bola aj roky predtym len vtedy som este verila svojmu dr. ze vie co hovori.evidentne nevedel a to ani nebol stary