Ahojte pouzivala z vas niektora acnatac? Pravidelne a dlhsie?
Ja mam asi tyzden a zatial mam z toho jemne spalenu pokozku nacervenalu a aj sim sa vyhadzala ale na druhej strane vidim ze flaky a vyrazky co som mala zacinaju pomalinky ustupovat. Citala som ze prve tyzdne sa vraj plet zhorsi a nasledne sa zacne liecit
Mate skusenosti?
Prosim len tie co pouzivali priamo acnatac resp niekto z blizkych dakujem
@xxxxxnnnnn dakujem ale vobec tam nic nieje iba to ze ho predavaju a jedna slabo informativna odpoved
Ahoj ja ju pouzivam od 1.10...mala som absolvovat liecbu retinoidmy vnutorne ale kedze som mala zle pecenove testy museli sme zvolit tuto variantu..mam z tej masti divne pocity... raz mam pocit ze pomaha a potom sa zas vyhodim a mam chut ju zahodit.koza sa mi olupuje co aj ma,ved o to ide..ci sa to zlepsi netusim..vraj sa efekt dostavi po par tyzdnoch..tak cakam ze sa stane zazrak 🙂
@ellka1208 ahoj, viem, že si to písala dávnejšie, ale zaujíma ma, či si bola spokojná s tým acnatac. Ja ho mám druhý týždeň a šúpem sa ako had. Na akné mi zatiaľ až tak nezabral, mám to ešte vydržať?
@danielka2011 ahoj prestala som ho asi po mesiaci natierať nakoľko som začala nakoniec oralnu liečbu retinoidmi, mne ta masť nepomohla, ale užívanie izotretinoinu v tabletkách áno, nechceš skúsiť radšej túto variantu? 4 roky som mala pokoj s akné ale teraz sa mi vracia a opäť chcem do toho ísť...
@ellka1208 kedysi dávnejšie som mala záujem, ale moja kožná mi to aj chcela predpísať, ale bez antikoncepce mi to nepredpísala. A to sa mi už zdalo moc... Ale už by som do toho išla, lebo neskutočne veľa peňazí na už stála moja pleť u kozmetičky a nič nepomohlo 🤦♀️. Počkám ale po lete...
@danielka2011 a antikoncepciu tiež brat nechceš? Ja už mám tiež toho dosť a neviem ci je menšie zlo antik. Alebo retinoidy vo forme tabliet... Predsa mam uz 28 o chvíľu a zatiaľ nemám ani deti a tie 2 roky po dobrati retinoidov je dosť dlho čakať
@ellka1208 teraz antiku mám. Vtedy som neužívala. A spolu sa mi to zdala veľká záťaž. Tak neviem. Ale ak gel nezaberie, tak už som ochotná do toho ísť.
@danielka2011 a antika ti nezaberá na akné? Akú berieš? Koľko máš prosím rokov?
@ellka1208 Belaru mám, tá zabrala na hormonálne akné. Ja mám také krupicové vyrážky a len na lícach. 36 za pár dní už a pleť horšiu ako v puberte 🤦♀️
@danielka2011 držím palce 🙂
@danielka2011 a môžem sa ta opýtať ako znasas belaru? Na akné ti zabrala hneď? Ci si mala najprv zhoršenie
@danielka2011 ahoj, ja mám 26 a rovnaký problém . Ako si to poriesila ? Mne teraz kozny predpísal acnatac a nejakú vodičku na tampón potierat . Som zvedavá a
@wild_nature ahoj, nezabral vôbec ani ATB, tak som už skoro 3 mesiac na liečbe retinoidmi v tabletkách. Veľmi som sa tých liekov bála, ale neľutujem, že som sa na to dala. Akné sa mi už netvorí...
@danielka2011 závidím ti v dobrom🙂 ja som retinoidy brala 4 roky dozadu, akné je späť, nič mi nepomáha co sa týka masticiek a keďže by som budúci rok chcela otehotnieť ak sa podarí, retinoidy brat nemôžem :( ach jaj...
@danielka2011 to ti verim, brala som dvakrát ale vrátilo sa to zas
@ellka1208 ja som na tom presne takisto ako ty … máš to veľmi zle ? Mne sa robia aj jazvicky a fľaky :(
@wild_nature áno aj atroficke jazvy čiže také jazvy, ktoré narušia štruktúru pleti a aj fliačky... Už má to fakt nebaví, už som z toho taká deprimovana ze to prenášam aj na svoje okolie, zvažujem antikoncepciu lenže sa toho bojím, viem ze to pomôže ale potom to bude spať
@ellka1208 mne antikoncepcia nepomohla len na začiatku potom prestala účinkovať.iba mi spôsobila migrény
@ellka1208 tak to si ma nepotešila.som sa tešila, že budem mať navždy po tej liečbe kľud
@danielka2011 tebe sa to nemusí vrátiť, ale často sa stretávam s ľuďmi, ktorým sa to vrátilo... Ja som to dokonca brala 2x, pred dvoma rokmi sa mi to trochu začalo vracat tak som si ich naordinovala sama /áno, nezodpovedné ale všetko bolo ok, mala som k tým liekom pristup/, Ja som pred cca rokom vyzerala super a teraz? Akné, jazvy, vrásky no proste..... Ale nik nie je dokonalý a už sa snažím netlačiť na pílu, proste je to súčasť mňa a keďže mam 28 a plánujeme deti, veľa možností nemám, len pracovať na sebaprijatí a prosto nechať rieku tiecť 🙂 držím palčeky nech ti to pomôže 🙂
@ellka1208 Pýtala som sa na to koženej a povedala, že to závisí od dávky, ktorá sa berie. keď nie je dostačujúca, tak sa zvykne vrátiť. No uvidím.Kiež by som malá to šťastie, že už budem mať navždy po 24 rokoch s akné už kľud. Ináč ale kožná sa na kontrole čudovala, že som nemala zhoršenie
Začínam 3 mesiac a nemám už ani jedinú vyrážku. Dávku mám od začiatku 40 mg denne .
@danielka2011 super, držím palce, kiežby si mala s tým už pokoj... Poväčšine poznám prípady kedy sa to žiaľ vrátilo. Držím palce
@ellka1208 ďakujem. Neviem, či by som sa na to ešte dala. Dosť ma bolia kĺby a aj migrény sa zhoršili. Druhý krát by som už do tohto nešla.
Mam na predaj acnatac ak by mal niekto zaujem. Datum expiracie 09/2024, bol pouzity asi 3x
@ynga9 mam zaujem
Ahoj, pozri si už aj existujúcu diskusiu https://www.modrykonik.sk/forum/moje-zdravie/acnatac-gel-a-zhorsenie-pleti/