Posunutá ovulácia či anovulácia

bianka0111
27. mar 2013

Ahojte, chcela by som sa s Vami poradit. 1.10.2012 som podstupila kyret...museli sme počkat 3mes.a opat snažilkovanie. Mi sme si však už od decembra nedávali pozor..prvý menzes mi nabehol až po 9tt od zákroku, druhý meškal 5 dni, a už je presný.Trápi ma však ovulácia. Kupila som si aj ovulačný ruž, ktorý mi ju nepotvrdzuje. Avšak bolesti v strede cyklu mávam aj akné sa mi vzdy v strede zvýrazní, preto som si myslelal,že je len test zlý. Tento mesiac som na 15dc nabehla k lekárovi, či by nepozrel, či ovulka bola, prebieha, alebo či k nej vobec dochádza. Lekár povedal, že zrejme mam pravdu a ovuláciu vobec nemám...dnes som bola opat, lebo som chcela, či sa mi náhodou neposunula a že nič k tomu nenaznačuje a nasadil mi clostylbegyt,pregnyl, duphaston....Ale minulý mesiac som si robila tiež test a ten mi ukazal že mám ovuláciu v prvý den menzesu, čo mi zas moj lekár povedal, že je to hlupost, tak isto ako vyvrátil aj otehotnenie počas menzesu...aj ked som čítala mnoho príspevkov že je to možné...tak neviem, Prolaktín v norme, mulerov hormon tiež...Moja prvé tehotenstvo nastalo po braní medocriptinu, a druhé neuspešné tiež nastalo až na 5 mesiac po braní medocriptinu. Tak neviem čo ci mám mysliet, mam začat brat lieky? alebo počkat, či ju nemam posunutu v období menzesu? A čo tie bolesti, ktoré su príznakmi ovulácie - su to vobec tie priznaky? dakujem

katren
27. mar 2013

@bianka0111 otehu pocas menzesu sa da.....ak nie, tak ho posli k nam, Dominicka je toho dokaz...a ovulku som mala tiez cez menzes, prave minuly tyzden.....popri menzese som mala ciry hlien, tak som spravila / zo zvedavosti/ ovu testy a jeden den bol pozitivny....

bianka0111
autor
27. mar 2013

@katren ved ano, je tu plno mamičiek, ktoré to potvrdzujete a preto neviem, čo robit. Možno zbytočne budem brat lieky, ked postačí len sexík cez menzes. Brala som aj tri mesiace Nosifol, ktorý by mal upravit aj ovulku ale nič.

soldi
27. mar 2013

@bianka0111 keby si ovulovala pocas menstruacie, tak mas cykly dlhe len okolo 20 dni.
pokial ich mas dlhsie, tak urcite ovulujes neskor, alebo vobec. odporucila by som merat bazalnu teplotu.

ovulacny test moze pocas menstruacie ukazovat pozitivitu, lebo vtedy sa vacsinou zvysi hladina LH.

ovulacny ruz je nespolahlivy.
ovulacny test je spolahlivy len v kombinacii s inymi metodami zistovania ovulacie.

bianka0111
autor
27. mar 2013

@soldi dakujem. No január, február som mala menzes presne na 28 den. Zajtra mám mat opat, už ma bolí aj brucho a to je na 28 den. Takže to zrejme nebola ovulácia? správne to chápem? dakujem

vierka0
27. mar 2013

@bianka0111 odporucam merat bazalnu teplotu a sledovat hlien, urcite by som sa nespoliehala na ten ruz..lekar ti akym sposobom zistoval ci ovulujes ?? na tvojom mieste by som ziadne hormony nebrala skor, ako zistis, ci ovulujes..a ako je v prispevku vyssie, ak by si ovulovala pocas menstruacie, tvoj cyklus by bol max. 20 dni, takisto pre anovulaky su dost typicke dlhe cykly a kedze pises, ze ich mas pomerne pravidelne a normalnej dlzky, ja by som skor predpokladala, ze k ovulacii dochadza..na tie hormony pozor, napriklad taky duphaston blokuje ovulaciu, ma sa brat az po ovulacii

bianka0111
autor
27. mar 2013

@vierka0 Moj lekár mi robil sono na 15dc, a povedal, že vobec nevidí známky, že by som mala príznaky ovulácie, že ak by k nej prichádzalo vidí zmeny, ale vobec nič, a bola som aj dnes, a tiež že vobec nemám známky, že by prebehla ovulácia, že to by videl tekutinu, že už je po ovulácii, ale nevidí nič. Na 5 den cyklu si mám dat 2x1 tabletu clostylbegyt, na 13 den cyklu pregnyl, a od 17 dna cyklu ten duphaston...

vierka0
27. mar 2013

@bianka0111 tazko sa mi hodnoti pristup tvojho lekara, a to vlastne ani nechcem 🙂 fakt ti odporucam nechat tie hormony aspon jeden cyklus v klude a skusit merat bazalku, ta vie pekne ukazat ci prebieha ovulacia a kedy prebieha. Je tiez dolezite, aby lutealna faza bola dostatocne dlha (min. 12dni), lebo aj tam moze byt problem

soldi
28. mar 2013

@bianka0111 priklanam sa k nazoru, ze skus najprv jeden cyklus merat bazalnu teplotu, a az potom uzivat hormony. hormony nie su ziadna sranda a zrovna clostil je dost velke svinstvo.

lekari nie su v tomto neomylni, kamaratke doktor tiez povedal, ze nevidi ziadne znamky ovulacie, ze to je anovulacny cyklus. avsak bazalna teplota jej ovulaciu ukazala a v tom cykle aj otehotnela 🙂

petrli86
12. apr 2018

Dievcata... podla vsetkeho som tehotna 🙂 co je dobra sprava... Ale od spontanneho potratu kt som mala min rok v Novembri sa mi cyklus stal 42 dnovy... Menzes som mala naposledy 25.02. 2018 bola som u lekara v pondelok ale na ultrazvuku nic nevidel a HCG bolo 333. Tak sama neviem ako pocitat tyzdne nakolko mam dlhy cyklus. Je mozne ze som mala ovulku az okolo 25.03. 2018 dufam v to... Nakolko min rok som o baby prisla :( tiez nizke hcg a potom bum krvacanie a uz to slo :(